Evrenden Torpilim Var

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Çok beğendim ben bu kitabı :)

Profil Resmi
10 puan

Hiç vakit kaybetmeden okunmalı diyorum.

7 puan

Bu adama ve karısına gıcık olmaya başladım :)

Profil Resmi
10 puan

Kitap hafif komedi tarzında insana huzur veriyor iki eli çamurda tamamen batmış durumda olan bir adamı anlatıyor insanın yaşam sevinci,isteğini arttırıyor

8 puan

güzel

Profil Resmi
1 puan

Kişisel gelişim kitaplarının bana göre olmadığını bana hatırlatan kitap...

http://buffydevampirsayilir.blogspot.com/2013/01/evrenden-torpilim-var-aykut-ogut.html

9 puan

Farkındalıkla yaşamanın harika olduğunu öğreten serinin ilk kitabı.


Profil Resmi
8 puan

Diğer kişisel gelişim kitaplarından oldukça farklı. Klişe konular bu kitapta çok farklı, ilgi çekici bir şekilde anlatılmış. Roman kadar sürükleyiciydi. Yazarın anlatımı hem çok samimi hem de akıcı. Hayata geçirilebilecek güzel örnekler var. Kişisel gelişim, pozitif düşünce vs. meraklılarının yanında gün içerisinde biraz daha gülümsemek isteyenlere önerilir.

8 puan

http://hasibecengiz.blogspot.com/2013/12/kitap-elestirisi-evrenden-torpilim-var.html

Profil Resmi
4 puan

toplanıp yakılmalı böyle kitaplar.

Profil Resmi
7 puan

kişisel destek

10 puan

Okunmalı, okutulmalı, diğer kişisel gelişim kitaplarından dil ve anlatım olarak farklı, akıcı ve etkileyici buldum. Bütün arkadaşlarıma tavsiye ettim. Bana tavsiye eden ve satan kitapcım Serkan'a da teşekkür ettim :))

7 puan

Sıcak ve merak duygusunu sürekli zirvede tutan bir kitap. Katılmadığım tek noktası şükretmek kısmı. Yazar ya bu noktayı atladı ya da Türk halkını bildiğinden sağlam bir nokta atışı yaptı ki ikinci kısım çok daha mantıklı.

" Şükretmek, bencilliktir. "

'Haline şükret' tavrı. Yani bir başkası görülür, durumu kötüdür ve 'şükürler olsun' ya da 'haline şükret' denir. Bu o karşısında ki kişiyi es geçip kendi adına temennide bulunmaktır. Yani bencilliktir. Şükretmek, sistemin bize dayattığı; az ile yetin, ya da olan ile yetin manasında bir durumdur. Geri kalmışlığımızın temel nedeni budur.

10 puan

On numara kişisel gelişim kitabı

Bu kitap ile Aykut ve Esra çiftini tanıdım ve yakın takibe aldım

9 puan

Ego kelimesinin, insanlar içinde ne kadar yanlış kullanıldığını eğlenceli bir dille anlatışı Aykut Oğut'u sevmeme sebep olan başlıca etkenlerden biri.

Okurken,
Yaşadığınız an'lardan ne kadar uzaklaştığınızı fark ediyorsunuz.

Nedenini bilmediğiniz iç huzursuzluğunuzu tersine çevirebilmeyi,
İstemediğiniz şeyleri söylerken sürekli konuşan ve içten içe sizi kemiren iç sesinizi duymayı ve onunla iletişime geçmeyi,
Sorunlarla başa çıkma yöntemlerini,
Yaşadığınız hayatın, geçmişinizde aldığınız kararlarla sizi buraya taşıdığı ve bunu değiştirebileceğinizi fark ediyorsunuz.

Bir çok kişisel gelişim kitabı olmanız gereken kişiliği yazar ve bunun çok kolay olduğunu söylerken, bu kitapta bunun uzun bir süreç olduğunu da itiraf eder.

Aykut Oğut'un bizden biri olması, türk toplumunda uygulanabilir kuralları beni kendine çeken bir diğer tarafı.

Havaya asılı kalan ve ilk sayfalarda uygulanabilirliği zayıf görünen "İste ve al" kuralı, bir çok popüler kişisel gelişim kitabında yazar ve bir çok kişide ön yargı oluşturur. Bu kitapta da aynı şeyi bulmam eleştirdiğim tek şeydi. Ancak okumaya devam ettiğimde uygulanabilir çok şeyle karşılaşarak bakış açımı değiştirdiğimi de itiraf etmeliyim.

Aykut Oğut'un eğlenceli dili de kitaba ayrı bir okunabilirlik ve sıcaklık katıyor.

Okunmalı...

9 yıl, 7 ay
9 puan

Her şey düşüncelerinizde başlayıp düşüncelerinizde bitiyor.

7 puan

Kişisel gelişim kitapları içerisinde pratiğe en çabuk dökülen kitaplardan birisi. Bir edebiyat kitabı değil bir teknik kitabı olduğu için diğer kişisel gelişim kitapları gibi özellikle bazı yerlerinin tekrar tekrar okunup uygulanmaya devam edilmesi gerekiyor.

Dili çok yalın, örnekler insanın zihnini yormayacak şekilde.

Okuyun bir şey kaybetmezsiniz hem en azından motive olmuş olursunuz.

7 puan

Güzel

3 puan

Evrenden Torpilim Var, benzer türdeki kitaplara göre daha samimi. Belki yazarı bizim dilden yazdığı içindir. Biraz daha yol gösterici, en azından nasıl istemek gerektiğine dair fikir veriyor. Fakat The Secret gibi sınırsız isteme mantığına dayandığından ikna edici gelmiyor. Bu görüş açısına bağlı bir durum tabi. Bana göre doğanın bir düzeni olduğundan herkes her istediğine kavuşsa Aman Tanrım filminde bulabiliriz kendimizi. Yine de yazım dili olarak daha akıcı olduğundan sıkmadan okutuyor.

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
6 puan

Kitap içerik olarak güzel farklı bir bakış açısı fakat söyle birşey varki oda yazarın okuyucuyu kandırması.Açıklamada yazan tek gözünü kaybetme olayı YALAN.Aykut bey tek gözünü kaybettiğini söylüyor fakat araştırdım ve öyle bir yazıya rastlayamadım.Hatta yakın tarihteki videolarınıda izledim ama yok maşallah sapasağlam.

7 puan

kitaba büyük bir hevesle başladım çünkü alırken çok iyi bir kişisel gelişim kitabı önerisiyle aldım.Günlük ve kişisel örneklerle örneklendirilmş, akıcı sayılabilen konuşma dilinde yazılmış kitap. "evrene ne mesaj verirsen evren de sana onu iletir"kitabın özeti bana aklrısa bana "secret" kitabını anımsattı biraz o da bu tarz evrensel mesajlarla ilgiliydi yanlış hatırlamıyorsam.yine de güzel, düşünmeye sevk eden, okumaya değen bir kitaptı...

geri ileri