Evcilik Oyunu (Bachelor Chronicles, #1)

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Elizabeth Boyle'in yayınlanan ilk kitabı Mektubumu Aldın mı? Onu daha çok beğenmiştim.Ama Evcilik Oyunu da kötü bir kitap değil..Eğlendirici bir kitap ama kitabın başlarından ortalrına kadar pek de isteyerek okuyamadım..Kadın kahramanımızın arkadaşının doğum olayına kadar açıkçası epeyce sıkıldım..Doğum da arkadaşının hayatını kurtardığı sahneden sonra kitap güzelleşti..Sonrası ise su gibi aktı.sabırla oknursa keyif verici bir kitap.. Alex'in evllilik baskısından sonra karşısına dikilen Emmaline'nin gerçek karısı olmasa da onu 15 gün karısı gibi göstermek zorunda kalması epeyce eğlendirici idi.Sonra bu gizemli kadının çekimine kapılmasını yazar çok güzel anlatmıştı..Bence sıkılmadan okuyabileceğiniz eğlendirici romantik komedi tarzında bir kitap... Kitapsız kaldığınızda zevkle okuyabileceğiniz bir historical..İyi okumalar..

10 puan

Serinin ilk kitabı ve mükemmel!

9 puan

Bachelor Chronicles Serisinin ilk romanı olan Evcilik Oyunu harikaydı!!. Kitabın arkasında yazan yazıyı okuyunca çok komik bir kitap okuyacağımı düşünürken hiç yanılmamışım. Yazarın okuduğum ilk kitabıydı. Gerek konusu gerekse konunun işleniş şekli ve diyalogları çok beğendim. Elizabeth Boyle takip edeceğim bir yazar oldu benim için.

Konuya gelirsek;
Lord Sedgwick evlilik baskılarından sıkılarak kendisine hayali bir eş uydurur. Bu hayali eş çok hastadır ve bu nedenle evden çıkıp sosyeteye girememektedir. Ama ne var ki bir gün lordumuzun evine Leydi Sedgwick’in harcamalarının olduğu faturalar yağmaya başlar. Lordumuzun uydurduğu hayali eşin yerine birisi geçmiştir ve Lord Sedgwick bunu çözmek için derhal Londra’ya döner. Böylece olaylar başlar.

Serinin diğer kitapları;
Bachelor Chronicles
1. Something About Emmaline (2005) – Evcilik Oyunu
2. This Rake of Mine (2005) – Yatağımdaki Serseri
3. Love Letters From a Duke (2007) – Mektubu mu aldın mı?
4. Confessions of a Little Black Gown (2009)
5. Memoirs of a Scandalous Red Dress (2009)
6. Lord Langley Is Back in Town (2011)

11 yıl, 6 ay
1 puan

elizabetin 3 romanını okudum üçüde beni hayal kırıklıgına uğrattılar

4 puan

Mektubumu aldınmıyı daha severek okumuştum .çok sıkıldım kitaptan.

9 puan

https://dilarabook.blogspot.com.tr/2017/07/evcilik-oyunu-bachelor-1-elizabeth.html

Baron Sedgwick, kusursuz, hovarda, rahat ve kendisini kovalayan bekar kadınlar ile onların annelerini olmaksızın süren yaşantısını uydurduğu bir eşe borçlu olan bir adamdır. Hayali karısı Emmaline bir gün evine gelince, üstelik de kendisine yüksek meblağ da faturalar gönderilmeye başlanınca buna itiraz edemez çünkü kadını evden kovarsa bütün foyası meydana çıkacaktır.

Bachelor serisinin ilk kitabı Evcilik Oyunu, ikinci kitapsa daha önce okuduğum Serserim Benim'di. Öncelikle bu kitaptaki Jack ile ikinci kitaptaki Jack başlarda aynı adam mı diye bir şüpheye kapıldım kendisi bayağı değişmiş, iyi ki de değişmiş yoksa çekilecek çile değil, eğlenceli bir karakter ve Baron Sedgwick'in en yakın arkadaşı olsa da yok, fazla hovarda ve umursamazdı.

Emmaline kılığına giren kişinin aslında kim olduğunun bir türlü ortaya çıkaramayan, onu başından da atamayan Alexander'ı okumak bir hayli eğlenceliydi. Sonlarda patlatılan bir haber bence fazla yükseklere uçularak yaratılmıştı ama yine de öyle bir bağlantı kurmaları güzel olmuş diyeyim geçeyim fazla kurcalamadan.

Serserim Benim'de karakterler arasında fazlaca engel vardı. Ama burada o durumun olmaması hoşuma gitti, evet Alexander hayali bir eş uydursa da ve kadın karakterimiz de onun hayali karısı rolüne davetsizce girse de.
Aralarında başlayan çekip ile beraber karakterlerin yakınlaşma süreçleri, kitaptaki olaylar ve yan karakterler sayfaların elimden kayıp gitmesine neden oldu. Çok beğendim. Kapağına bakınca tarihi aşk olduğunu anlayamayacağınız bu kitap bence türünün en güzel ve en komik örneklerinden biri olmuş.

10 puan

Yazarın okuduğum ilk kitabı.
Alexander Denford bir barondur. Baron Sedgwick hovarda, rahat yaşayan bir adamdır. Evlenmesi için peşinde olanlardan ve evlenmesi için baskı yapanlardan kurtulmak için kendisine bir eş uydurur. Sevgili hayali eşi Emmaline hasta, sosyeteye girmez,kocasının sözünden çıkmaz,kocasının istediğini yapmasına izin verir. Alex bunun rahatlığı ile yaşarken bir anda gelen haberler ile her şey değişir.
Hayali karısı alışveriş yapmaya,evini yenilemeye başlamıştır. Alex bunları duyunca kendisine faturalar gelmeye başlayınca ne olduğunu anlamak için evine döner ve artık bir eşi vardır.

O sahtekarı sokağa atma düşüncesi ile gittiği evinde çalışanları evin hanımı için endişelenir halde bulur. Popüler sahte karısının odasına gittiğinde karısı kocam zorla içeri girmenden hoşlanmayacaktır diyerek kendisine silah doğrultur. Vurmak üzere olduğu adamın kocası olduğunu öğrenince de şaşkınlıktan düşürdüğü silah ateş alıp kocasını sıyırır ve duvara çarpar. Karısının tek düşüncesi duvar kağıdının mahvolması,emeklerinin boşa gitmesi,odanın havasının bozulması olur. Alex ise onu omzuna atıp evden kovacakken kendisinden sonra ki varis kuzeni karısı ile gelir. Dedikoducu çiftin orada kalmaya başlamasının sorumlusu da sevgili sahte karısıdır.
Alex onu göndermeye kararlıdır ama öncelikle kuzenleri gidene kadar sahte karısının evinde kalmasına izin verir. Emmaline'nin ise iki haftası dolmadan gitmeye niyeti yoktur.

Alex'in hayalinde ki Emmaline ufak tefek mütevazi biri iken bulduğu kadın vahşi,harika,baştan çıkarıcı bir kadındır. Emmaline'e söylenen baron ise sıkıcı bağnaz bir adam iken karşısında gördüğü adam her yönüyle ilgisini, çeken bir adamdır.
Alex Emmaline'nin aslında kim olduğunu onu kimin tuttuğunu ortaya çıkarmaya çalışırken onun geçmişi sırları da ortaya çıkmaya başlar. Bir de kuzeni Hubert var ki babaları ikizdir ve anneleri onları karıştırıp varis olması için Alex'in babasını seçmiştir. Hubert hala buna karşı ve gerçek varisin kendisi olduğunu söyler en azından unvan ona geçmelidir. Bu yüzden ikilinin evliliğine karısı ile bol bol karışır. Kuzenler,ikilinin aralarında gelişenler derken kitap bitiyor.

Kitabı beğendim. Emmaline ve uydurduğu hikayelerine,pikette ki ustalığına,dolandırıcılığına, kayıtsız eğlenceli hallerine bayıldım. Özellikle sonlara doğru her yerde Emmaline ile ilgili bir olayın ortaya çıkması verdiği karışıklık sonunda kendisinin de bilmediği uydurdukları sahte kimliğin gerçek olmasını keyifle okudum. Farklı bir konusu var, konu dikkatimi çekince başladım hemen biten akıcı,eğlenceli bir kitap.

6 puan

Normalde Boyle, yayın evlerinin historical çıkarma hızından dolayı okumayı tercih etmeyeceğim yazarlardan biriydi. Fakat bir aralar övülünce ve ilk 3 kitabı bir sahafta 5'er liraya bulunca şans vermiş oldum. Kendisi iyi ki de geç keşfetmişim dediklerimden oldu. Yine malumunuz türün geç çıkmasından ötürü. 2018'te okumaktan keyif aldığım yazarlardan biri oldu.

Klişe bir konuyu ele almasına rağmen olay örgüsü diğer historical kitaplara göre daha değişikti. Oldukça ince işlenen ve hafif kafa karıştırıcı bir kurgusu vardı. Bu yönlerden hoşuma gitti.

Fakat maalesef olumsuz yönleri daha fazla. Öncelikle karakterlerden söz açmam gerekirse sadece Sedwick ve Miranda karakterlerini beğendim. Geri kalan maalesef beş para etmez insanlardan oluşuyor. Özellikle Sedwick'in "eşi" Emmaline ve "arkadaşı" Jack. Yeminle adama acıdım. Okuduğum en dürüst ve iyi kalpli adamlardan olan Sedwick, bu iki işe yaramazla resmen harcanmış.

Emmaline hayatını sürekli yalanlarla ve düzenbazlıkla geçiren biri ve başına gelen onca şeye rağmen hala dersini almamış ve ilerleyen zamanlarda da asla almayacak biri. Jack ise hayırsız evlat kelimesinin vücut bulmuş hali. Sürekli insanları kendi çıkarları için kullanan ve sorumluluk nedir hiç bilmeyen biriydi.

Seri normalde 9 kitaptan oluşuyor. Bizde 5 tanesi çıktı. Çıkmayan son 4 kitabı bilmiyorum ama bizdekilerde bu çift bir daha ortalıkta görünmüyor. Tahminimce sonraki kitaplarda da görünmeyecektir. Bu yüzden bu kitabın seri içine boşuna aktarıldığını düşünüyorum. Bağımsız olarak da pekala okunabilir.

Normalde daha düşük puan verirdim fakat kurgunun değişik işlenmesi kitabı kurtardı diyebilirim.

geri ileri