Eşekarısı Fabrikası

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Hasta ruhlu hikayeler okumaktan hoşlanıyorsan bunu okumalısın. Hoşlanmıyorsan okumaya bu kitaptan başlamalısın.

8 puan

http://kronikokur.blogspot.com.tr/2015/12/esekars-fabrikas.html

10 puan

Bana, ömrümce zihnimde kazılı kalacak bir sahne bağışlayan tuhaf kitap.

Tuhaf çocuklar, anneler, babalar, tuhaf arkadaşlar, tuhaf nesneler, evler, yaşamlar, ölümler. Her şey tuhaf bu kitapta.

Lakin okuyup bitirince anlıyorsunuz bunu. Çünkü yazarın gözünüzün önüne getirdiği şeylerin baskın gücü o dünyayı doğallaştırmanızı sağlıyor.

Gerçek anlamıyla soluk soluğa okudum.

Bir alıntı:

"Kim olduğumu ve sınırlarımı biliyorum. Ufkumu daraltmak için iyi nedenlerim var; korku -tamam kabul ediyorum- bir de ben onu değiştirmeye fırsat bulamadan, çok küçük bir yaşta bana çok zalimce davranan bu dünyada güvenceye duyduğum ihtiyaç."


Not: Çeviri muazzamdı.

7 puan

Hayvansever okurlar için uyarı: Kitapta hayvanlara şiddet ve işkence anlatımlarına fazlaca yer verilmiş. Rahatsız edici bir okuma deneyimi.

7 puan

Otobiyografi şeklinde yazılmış ilginç bi kitap. İlk 50 sayfa eşekarısı fabrikasının ne olduğunu anlamaya çalışmakla geçirmiş olmama rağmen anladım ki kendimi kitabın akışına bırakmam gerekmiş.
Kitabı okumaya başlamadan önce ön hazırlık amaçlı yaptığım ''diğer okuyucu yorumları araştırmaları''ndan bir şey beklememek lazımmış çünkü hemen herkes işkence mağduru çocuklardan bahsetse de kitapta işkence mağduru hayvanlar mevcut.
Nüfus kaydı olmayan paranoyak,sadist bir çocuk ve başına gelenleri konu alsa da yazar,kitabın sonunda ''neeee'' şeklinde nidalara sebep oldu.
Akıcı bir kitaptır.Tavsiye edilesi.

4 puan

Bu neydi boyle. Hayatimda boyle sadist ogeler iceren baska bir kitap daha okumadim. Yazar manyak mi ne bicim kitap yazmis saskinlik icerisindeyim.

geri ileri