Eroin

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Bu kitabı çok sarsılarak ve dehşet içinde kalarak okudum.Hikayenin birde gerçekte yaşanmış olması beni daha da dehşete düşürdü...

8 puan

Bu kitabı ortaokul yıllarımda okumuştum,uyuşturucu nedir isimleri nelerdir,insanın hayatını nasıl bir anda yerle bir edebilir açıkça size gösteren bir kitap..Özellikle ilk gençlik yıllarında ders alınması için okutulmalı diye düşünüyorum.Bütün bunların yanında sürükleyici bir roman,kapağı bile içeriği hakkında ipucu veriyor zaten.İyi okumalar..

11 yıl, 10 ay
7 puan

Bu sadece Christina'nın değil onun temsil ettiği kayıp bir gençliğin hikayesi.Sarsıcı bir kitap, kontrol altında okutulursa gençlere ibret verebilir. Detaylar:

http://kitapnot.blogspot.com/2012/02/hayatn-kurgusu-1-otobiyografiler_10.html

Profil Resmi
9 puan

bir 'günlük olarak' değerlendirdim.

Profil Resmi
7 puan

far görmüş tavşan misali okuduğum kitaplar listesinde ilk sırada.

Profil Resmi
7 puan

far görmüş tavşan misali okuduğum kitaplar listesinde ilk sırada.

9 puan

Herkesin okuması gereken kitaplardan.

10 puan

herkesin okuması gereken bir kitap

Profil Resmi
9 puan

Etkilenmek isteyene tavsiye ...

Profil Resmi
6 puan

Pek beğenmedim fakat idare eder.

8 puan

Sarsıcı bir hayat hikayesi, uyuşturucu dünyasının azıcık yakınından geçmiş insanlar bile kendinden parçalar bulacaktır. Bu tür kitaplar çocuklara ergenlik döneminde okutulmalıdır ki seçimlerin sonuçları hakkında bilgi sahibi olsunlar.

8 puan

İçim sıkıldı bunu okurken bu yüzden kitabı bitirmekte bayağı zorlandım, dehşet içindeyim.

10 puan

Uzun bir süre etkisinde kaldığım kitaptır.

9 puan

16-17 yaşımda iken okumuştum bu kitabı. Sevgisizliğin, ilgisizliğin insanları nasıl bağımlılığa ve felakete götürdüğünü görmüş içim titremişti. Çok üzücü ama gerçek bir hikaye. Bence her ergene okutulması gereken bir kitap.

8 puan

o acıyı en derininde hissetmek,acımak ve aklına yazmak gerçekleri...lisede okuduğum ve beni dikkatten pürdikkate geçiren kitap...her bünyede aynı etkiyi göstermeyebilir tabi...

9 puan

çok etkilendiğim kitaplardan biriydi...

9 puan

Hayatım da en çok etkilendiğim roman olsa gerek.Kesinlikle tavsiye ederim.

Profil Resmi
10 puan

Tek kelimeyle MÜKEMMEL. Her kelimede içimin ürperdiği, elimden bir türlü bırakamadığım, inanılmaz sürükleyici bir kitap. Kesinlikle okunması gerekir.

6 puan

Sarsıcı..

7 puan

Çocuk yaşta uyuşturucu bağımlılığına yakalanan Christiane F.'nin röportaj kaydından hazırlanarak yayınlanan kitap...
En başta merak, sonra çevre edinme ve rüşdünü ispatlama amacıyla kullanılan uyuşturucunun kontrol edilemez duruma gelmesiyle işler çığırından çıkar. Christiane para bulabilmek için hırsızlık ve fuhuş yapar...
İnsan, alışkanlıklarının esiriymiş ya; her bırakma denemesinde başarısız olur. Çünkü vücut sürekli madde istemektedir veya "Nasıl olsa tedavi olacağım, bari son kez kullanayım" der ve bir türlü başaramaz. Yaşı 18 bile değildir.
Olay içinde en üzüldüğüm kişi, Christiane'nin çaresiz annesiydi. Kızının kurtulması için çalmadık kapı bırakmıyor ama onun her başarısızlığında kahroluyor.
Eroin hakkında epey bilgi edineceksiniz.
Bu kitabı okuyan, "Acaba dünyayı nasıl düzeltebilirim?" diye sorar kendine.
Kurmaca öykülerden ziyade, gerçek hayattan alınmış öyküleri daha çok severim.

8 puan

Bu kadarda olmaz dedirten adeta 12 yaşındaki çocukların tahmin edemeyeceğiniz an be an daha pis batağa saplandıkları bir hayat.. Kitabı çok duydum filmini de izlemiştim ama okuyunca çok daha fazla dehşete düştüm gerçekten korkunç ...

8 puan

Kitap 70'li yıllarda yaşanan tamamen gerçek bir hayat hikayesini anlatıyor. Anlatım tekniği yer yer araya giren diğer kişilerin görüşleriyle belgesel tarzına yakın denebilir.

13 yaşında çocuk diyeceğimiz yaştaki bir kızın esrarla başlayıp, çeşitli haplarla ve sonrasında eroinle devam eden, fuhuş ve hırsızlık gibi olaylara da karıştığı bağımlılık hikayesi çok çarpıcıydı. Eroinin onu nasıl ele geçirdiği, bırakmak için çırpınışları, kendini kandırmaları ve iç dünyası olabildiğince yalın, olduğu gibi aktarılmış. Ülkemizde de aslında önemli bir sorun olan ve bazen haberlerde gördüğümüz bu durumu adım adım gözlemleyip, gençleri buna iten nedenleri anlamak adına okunması gereken çarpıcı bir hayat hikayesi.

Puanına ve yorumlara baktığımda sanırım filmi de kitabı kadar başarılı.
http://www.sinemalar.com/film/44031/christiane-f-wir-kinder-vom-bahnhof-zoo

geri ileri