Ermiş

En Son Değerlendirmeler

9 puan

https://dilarabook.blogspot.com.tr/2017/07/ermis-halil-cibran-kitap-yorumu.html

•"Sizler şarkılar söylediniz bana yalnızlığımda ve ben özlemlerinizden bir kule yaptım gökyüzünde. Ama şimdi uykumuz kaçtı, düşümüz bitti ve artık şafak vakti değil."
•"Konuşanlar var, konuşup, bilmeden ve öngörmeden kendilerinin de kavrayamadığı bir hakikati ortaya çıkaranlar. Bir de hakikati içlerinde taşıyıp da kelimelere dökemeyenler var."

El Mustafa, hayali Orphalese'den ayrılırken halk ondan Evlilik, Yasalar, Çalışmak, Akıl ve Tutku da dahil birçok konu hakkında düşüncelerinden bahsetmesini ister.

Ermiş, orijinal adı ile ise Peygamber kısa olmasına rağmen her sayfası ayrı anlamlar, düşünceler ve fikirler barındıran bir kitaptı.

Aslında bütün dinlerde ve çoğu gelişmiş kültürlerde yer alan kavramlar, şimdiki evrensel düşünceler yer alıyordu. Verilen tavsiyelerin illa ki birkaçı çevremizden duyulabileceğimiz şeylerdi, kitapta ise bunlar tabi ki Halil Cibran'ın güzel benzetmeleri ve yazım tarzı ile yer bulmuşlar kendilerine.

Nedense bu kitap bana Veda Hutbesini hatırlattı. Son yolculuk öncesi verilen, önemli tavsiyeleri açısından .

Yazarımız Lübnan asıllı Amerikalı bir felsefe yazarı dolayısıyla birkaç kültürün iç içe geçmiş bir yazım tarzı var kitabında.

Bazı şeyleri bilmemize rağmen bize farklı bir şekilde tekrar anlatılmaları ya da o kişiyle düşüncelerinizin benzerliği, fikirlerinizin aynılığı sizi mutlu eder ya, o tarz bir kitaptı işte. Liste fiyatının 6 ₺ olması da göz önünde bulundurulursa bence okumanız gereken bir kitap, fikirlerinizi tazeleyin.

geri ileri