Ermiş

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Mükemmel..

7 puan

http://moonlightcat13.blogspot.com/2013/05/ermis-halil-cibran.html

10 yıl, 10 ay
10 puan

Yillar once okumustum. Bu ikinci okumamdi. Keske insan omru cok uzun olsa da tum degerli kitaplari okuyup bitirse donup donup bir daha okusa... Bilinc basamaklarini ucer beser atlasa...

8 puan

Daha farklı düşünmemi sağladığı için sevdim.

10 puan

Bu kadar kısa bir kitabın hayata dair bu kadar derin içeriği olması inanılmaz. İşte bu tam bir başucu kitabı.

9 puan

Hayata dair ne arıyorsanız Halil Cibran söylemiş aslında Ermiş ile...

10 puan

"Kendinizi neşel hissettiğinizde kalbinizin derinliklerine inin. Fark edeceksiniz ki, size bu sevinci veren, daha önce üzülmenize neden olmuştur.
Üzgün öldüğünüzde, tekrar kalbinize dönün.
Göreceksiniz ki, daha önce sevinciniz olan bir şey için ağlıyorsunuz."

Profil Resmi
10 puan

derin anlamlar bulacağınız başucunuzdan ayırmak istemeyeceğiniz bir kitap.

9 puan

Güzeldi ne diyim valla

10 puan

http://nazlidinc.blogspot.com.tr/2016/02/ermis-halil-cibran.html

10 puan

İnsan olmak üzerine harikulade cümleler. Hiçbir dine vakıf olmamama rağmen beni de can evimden vurdu. Okuyunuz, tek bir seferle yetinmeyiniz, birkaç kez okuyunuz.

6 puan

İş Bankasından okudum.Yayın evine güvenip aldım ama yanılmışım.iyi bir çeviri yapamamışlar

8 puan

biraz hristiyan okültizmi biraz ortadoğu sufizmi ve evrensel değerlerin bağdaş kurup oturuşu bu garip kitabin bizlere bahşettigi müthiş tadin aromasini oluşturuyor. insan eline ilk aldiginda hep dinledigi martavallarin eski bir hengamesini okuyacagini düşünüyor; ama sayfalari degiştirip ince ince elenmiş kelimelerin renklerinde kendi renksizligin farkina varmaya başliyor ve sonra az önce düşündügünden utaniyor. her cümlesi kutsal bir ayet gibi bu kitabin ve cevaplari degil asil bilmedigimiz, ama bildigimizi sandigimiz sorularin ta kendisini veriyor her ayet. düşüncenin acmazlarinda evrensel bir curcunayla boguşurken yaşama dair piriltili bir bilgelik ariyorsa insan, bu kitabin her sayfasini aklinin bir köşesinde tutmali diye düşünüyorum.

10 puan

Bulundurulması gereken bir kitap. Öyle cümleler var ki içinde, insan arada eline alıp dalmak isteyebilir.

Profil Resmi
5 puan

Ayrılığın en masum hâllerine şahit olduğumuz dakikalarda da gizlidir Halil Cibran . Ben hissedince birkaç damla mutlu oldum ama yazasım var;

Kitabı okuduğum O akşam sanıyordum ki makul seviyede de olsa, sıfıra oldukça yakın da olsa, üzgünlük bölü mutluluk oranı eksilerde olan bir insandım. O Yüzden kitap bende "Bazı şeyleri uzun bir süre birileriyle paylaşırsanız, yokluğu hüzün değil Paylaşımsızlık" olur izlenimi bıraktı .Halet -i Ruhiyeniz iyiyse daha da Beğeneceksiniz

10 puan

İnsanın ufkunu iki kat genişleten büyüleyici bir eser.

10 puan

Doğu esintisinden etkilenecek ve tekrar okumak isteyeceksiniz.

6 puan

Deneme tarzını seviyorum, bu kitap da denemeye yakın bir tarzda yazılmış. Bazı başlıkları pek anlamlandıramadım ama şu başlıklardaki yazılar hoşuma gitti:

Evliliğe Dair
Adalete Dair
Yasalara Dair
Duaya Dair

Bence okunmalı.

10 puan

dönüp dönüp okuduğum nadir kitaplardan.yalnız çeviri'nin önemi biraz fazla bu kitapta hani başka baskısına da bakma fırsatım olmadı ukalalık etmek istemem fakat kaknüsten çıkan çok hoşuma gitti.

10 puan

Önceleri altını çiziyordum okurken sonra baktımki tüm kitabı çiziyorum. Başucu kitabı ...

10 puan

İlk defa Halil Cibran'ın bir kitabını okudum. Muhteşem olduğunu söylemeliyim. Bu kitap yanıbaşınızda bulundurmanız gereken ve hayata dair sorularınız olduğunda açıp tekrar tekrar gözden geçirmeniz gereken bir kitap.

10 puan

Kendimi bir tasavvuf ehlini okuyor gibi hissettim. Adam cidden bir çok şeyi çözmüş. Özellikle son cümlenin üzerinde uzun uzun düşünmenizi tavsiye ederim. Reenkarnasyona gönderme yapıyor.

8 puan

Halil Cibran'in aforizmalardan oluşan harika eseri.

Her cümle kesinlikle sindirilerek okunmali.

Kitapta aşk , evlilik , dostluk , hukuk , giyim vs bircok konuda yazar düşüncelerini yaşadığı kentten ayrılırken halkın sorularına üzerine açıklıyor. Mükemmel akıcı , şiir tadinda bir eser. Zaten 54 sayfalık bir kitap ama içerdiği aforizmalar yönünden bir ömre tesir edecek ehemmiyette..

Dostluk hayatta en çok değer verdiğim şeylerden biri ve yazarın dostluk üzerine ;


"Dostunuz ihtiyaç duyduğunuzda yanınizda olandır. "


"Siz de en iyi yanlarınızı dostunuza ayırın. Eğer moralinizin bozuk olmasını bilmesi gerekliyse dostunuzun, bırakın yüksek olduğunu da bilsin. Dostunuz ne içindir ki onu zaman öldürmek için arayasınız? Onu hep yaşanası zamanlarda arayın. Çünkü o sizin ihtiyacınızı karşılamak için vardır , boşluğunuzu doldurmak için değil. "

Gerçekten harika..

Profil Resmi
10 puan

...Büyüleyiciydi

10 puan

Küçük, çok küçük ama içeriği çok büyük olan bir kitap. Eğer bulursanız Aytunç Altındal çevirisiyle okumanızı öneririm.

5 puan

Akra'da bulunan el yazması ile aynı mantıkta değil mi bu kitap? Yoksa bu bağlantıyı sadece ben mi kurdum?

7 puan

Halkına sordukları konularda öğüt veren ermişin hikayesi.. Altı çizilecek güzel cümleler var.

Profil Resmi
8 puan

bildiğimiz şeyler aslında ama cibran'ın sözleriyle duymak farklı bir tat.misal "izsiz kumlara kemikler gömen aşırı tedbirli bir köpeğe yarın ne getirecektir ki? Ve ihtiyaç kaygısı ihtiyacın kendisinden başka nedir ki? Kuyunuz dopdoluyken susuzluktan korkmak dindirilemez bir susuluk değil mi?" gibi..

8 puan

Altını çizebileceğiniz bir çok cümle ile dolu bir eser.

7 puan

"Birlikte durun ama yapışmayın birbirinize: Çünkü ayrı durur tapınağın sütunları. Hem birbirinin gölgesinde büyümez meşeyle selvi."

geri 1 | 2