En Güzel Rüya (The Rules of Scoundrels, #4)

En Son Değerlendirmeler

7 puan

http://oldgirlsontheblog.blogspot.com.tr/2015/04/sarah-maclean-en-guzel-ruya-rules-of.html

8 puan

Georgiana Pearson bir dük kızı ve kardeşidir. On altı yaşında iken bir adama aşık olup birlikte olur fakat aynı karşılığı ondan göremez. Adı lekelenir ve bebeğini doğurmak için dışlandığı sosyeteden uzaklaşır. Yirmi yedi yaşında sosyeteye yeniden döner. Herkesten sakladığı bir kimliği vardır. O Londra'nın en ünlü kumarhanesi Düşmüş Melek'in kurucusu Chase'dir. Evet herkesin korktuğu o gizemli adam aslında bir kadın. Sosyete kendisini dışlayınca oda sosyeteyi kendisine borçlu hale getireceğine dair ant içmiştir. Bu yüzden haklarında bilgiler toplamış ona sırt çevirenlerin üzerinde güce sahip olmak, ders vermek için çabalamıştır. Sosyeteye yeniden dönüşünün ise bir amacı var. Koca bulmak için dönmüştür. Kızı Caroline'de kendisi gibi dışlanınca evlenmeye karar vermiştir. Hedefi ise unvanı olan ama paraya ihtiyacı olan Lord Fitzwilliam Langley. Bu evlilik için onun sırrını kullanmaya bile hazırdır. Fakat karşısına çıkan Duncan West işleri karıştırır.

Duncan West Londra'nın en çok okunan yayınlarından beşinin sahibidir. Sosyeteye yeniden dönen Georgiana'dan etkilenir ve tesadüfen onun Chase'nin sevgilisi sandığı Anna olduğunu öğrenir. Onunla bir anlaşma yapar. O Georgiana'ı sezonun yıldızı yapıp vikontu almasını sağlayacak oda kendisine sürekli istediklerini yaptıran Kont Tremley'in vatan hainliği hakkında bilgi toplayacaktır. Duncan'ın Tremley ile geçmişten gelen bir olayları var.
İkilinin birbirinden sakladıkları sırlar, Georgian'ı sosyeteye kabul ettirme çalışmaları, karşılaştıkları tehditler ile uğraşırlarken bir yandan da aralarında ki aşk ile uğraşırlar. Bir de Düşmüş Melek sahiplerinin dostluğu var bu okunmaya değer.

Açıkçası Chase'den daha farklı bir kitap beklerdim. Ona göre daha durağan geldi bu kitap. Daha fazla olay beklerdim. Fakat bu grup, dostlukları okunmaya değer.

9 puan

Son kitap için bildiğiniz tüm nefretimi kusacaktım ama bu kitap "İşte yazar sonunda başarabilmiş." dedirtti bana.

Yorumlarımı okuyan bilir ki ben bu seriyi hiç sevmedim. İlk kitap aşırı sinir bozucu, 2. ve 3. kitaplar ise konu ve karakterler güzel olsa da bir türlü işlenememişler. Ama ilk kitaptan beri Chase'i merak eder dururum. Onun her şeyi bilmesi ve herkesi bir şekilde tanıması, kendinden emin tavrı ve otoritesi beni kendine hep hayran bırakmıştır. Gelgelelim işin kötü kısmına. Ben bu karakteri o kadar büyük bir aşkla bekle, yazar "Erkek sandınız onu değil mi, nasıl da kandırdım sizi ehü ehü ehü" diyerek okuyucu bildiğiniz salak yerine koysun. Yanlış duymadınız, ŞAŞIRTMAK demedim SALAK yerine koymak dedim. Benim hissettiğim şey bildiğiniz bu.

O kadar hayran olduğum Chase, Georgina ismininde bir KADIN çıktı. Ben de dedim. "Tamam, yazar zaten saçmalıyordu, şimdi bu tercihle bildiğin s...tı." dedim.

Neyse efendim başladık kitaba. Giriş kısmı ve ilk 2 bölüm gerçekten sıkıcı ve berbattı. Gelgelelim ne olduysa yazar bir anda usta yazar seviyesine geçiş yaptı.

Hatırlarsanız kitabın başından beri Duncan isimli bir gazeteci arkadaşımız vardı. Yazar 5. hikaye yazarsa onun üstünden gider diyordum çünkü merak ettiğim bir karakterdi. Ancak yazar öyle yapacağıma bizim Chase ile bir ilişkisi olsun demiş ve iyi demiş. Gerçekten de birbirlerine çok yakıştılar.

Ama bu seride en sevdiğim karakter Chase'in kızı Caroline oldu. Yalnız 9 yaşındaki bir çocuk için fazla farkındaydı her şeyin ve yaşına göre çok olgundu. 13-15 arası olsa daha iyi olurdu bence.

Hikaye de sonradan öyle bir açıldı ki kendimi resmen kaptırdım okumaya. Gerçekten tam aradığım historical kurgularından biri oldu.

Sonuç olarak berbat olan bu seri güzel bir kitapla son buldu. Böylece benim için de bu yazar bitti. Sonraki kitaplarını okumayacağım.

8 puan

tamam kabul ediyorum hayallerimdeki chase değil :) ama duncan o işi gördü ;) serinin son kitabıydı keyifli,çerezlik tavsiye ederim bu tarz sevenlere...

8 puan

Seri içinde en iyisiydi diye verdim 8 puanı aslında. Eğlendim. Güçlü kadın karakterleri severim o yüzden Georgiana'yı da sevdim.

8 puan

İyiydi güzeldi hoştu ama bir tık bir şey vardı... Hahhh işte budurrrrr şahane bu kitap bayıldımmm da diyemiyorum. Diyaloglar, sahneler vs cok zekice ve eglenceliydi ama nedense Chase'in daha ön planda olması ve her seye hükmedebilecek gibi olması beni biraz sıktı. Erkek egemenligini daha cok seviyorum historicallerde napabilirim yani🙈
Ayrıca Simon'un hikayesini de cok merak ettim okurken. Keşke Yayınevi öncelikle onun bulundugu seriyi cikarsaydı. Suan adamın hikayesinin genel kurgusunu öğrendik serinin cıkarılma sırasındaki hata yüzünden. Yine de meraklardayımmmmm da meraklardayımmm... Nemesis Love by Numbers serisini de cıkarrrr lütfennnn😶

geri ileri