Dublin Caddesi (On Dublin Street, #1)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

tek kelime!!!
MUHTEŞEM!!!!
başka bir yoruma ihtiyacı yok :)

10 puan

Bayıldım diyemiyorum çünkü az gelecek. Hastası oldum (:

10 puan

Bayıldımmmmmmm

10 puan

Şu dakika itibariyle, “Dex Kitap’tan çıkmış olan Samantha Young’ın Dublin Caddesi” adlı kitabını okuyup , bitirmiş bulunmaktayım .
Bu kitap için ne yazsam az kalacak , öncelikle onu belirteyim , abartmıyorum bilginize.
Kitap daha piyasaya çıkmadan önce çok sevgili Ütopik Kızların Günlüğü(blog tur) tarafından çok merak uyandıracak bir şekilde tanıtıldı .Tabi bu tanıtımlar benim üzerimde de etkili oldu.
Neyse. Öncelikle kitabın çevirisi çok ama çok akıcı .Arada tek tüm yazım hataları vardı.Ama o bir nazar boncuğuydu bence . Yazı puntosu ki bu benim için önemli bir kıstas, boyut olarak da gayet iyidi .

Sadece Dex’tan minik bir ricam var; lütfen kitap kapaklarını biraz daha sert kapak yapsınlar.O kadar titiz okumama rağmen en ufak bir kıvrım olunca halimi düşünün diyorum  Bu bir minik ricaydı .

Gelelim kitaba ; kitap masal tadındaydı açıkçası , büyüklere masallar diyebileceğim tarzda bir kitaptı. Konusuna kısaca değinecek olursam ; Joss adlı bir kadın var.Joss yaşadığı üzücü bir olay sonucunda kendi içine kapanık , fazla insanlarla sıkı fıkı olmayı sevmeyen bir tip .Ve Joss bir gün taksi beklerken aynı anda bir adamla taksiye binmesi sonucu ki bu adam Braden , hayatı yavaş yavaş değişecektir. Bu değişim inişli çıkışlı bir hayatı da beraberinde getirecektir. (okuyun görün )
Kitapta ; aile , arkadaşlık – dostluk ilişkilerini, aşkı- sevgiyi , sadakati , insanların geçmişte yaşadıkları sorunları ve bu sorunları aşmaya çalışmalarını vb. yazar “Samantha Young” çok güzel bir şekilde ele almış.Tabi akıcı okumamız da çevirmenin ve editörlerinde payı büyük.

İlk defa bir kitabı okurken gecenin bir yarısı kahkahalarla güldüm karnıma ağrılar girdi. Kimi zaman da hüzünledim .Kimi zaman sinir oldum . Bir sürü duyguyu , bir arada yaşatan bu kitabı ben çok beğendim .

Ve devamını umarım çok beklemeden okumak nasip olur . Okumak isteyenlere tavsiye ediyorum lakin lütfen +18 yaşından küçükler okumasın .Çünkü kitapta erotizm de mevcut . Rahatsız ediyor mu aşırı derece de ? Hayır, lakin küçük yaş grubunun okumaması taraftarıyım .

Bu kitaba bir puan verecek olursam yüz üzerinden bin beş yüz verirdim .
Son olarakta bu kitabı bizlerle buluşturduğu için önce Dex Kitaba , sonrasında bana bu kitabı hediye ettiği için , “O” kişi kendisini biliyor , çok teşekkür ederim.Saygılarımla…

Profil Resmi
7 puan

Kararsızım.


Kitabı sevmeme neden olan tek şey Braden , başka bir şey yok.Yazar karşımıza tapılacak bir adam çıkarmış.
Bizim karşımıza niden böyle herifler çıkmaz diyerek hayıflandım her defasında :D

Joss'un sorunlu halleri beni don lastiği gibi gerdi çok daraldım valla. Her yakışıklı adamın karşısına çıkabilecek asalak bir tip mutlaka olmalı :D
Kahretsin!

Ama diyaloglar on numaraydı.

Tatlı niyetine okudum ve bitti ama öyle dönüp dönüp okur muyum ? (Sanmam)

Yine de son zamanlarda çıkan iyi kitaplardan birisiydi.Umarım devamı gelir ve devamı daha güzel olur.

10 puan

Süper süper süper tek kelime ile bayildim kesinlikle okunmasi gereken bir roman braden ahh braden kesinlikle çok seksisin cok cok cok anlatmak mümkün değil okuyarak anlasilabilr ancak joss inanilmaz hayati ile huzunlendimve braden ile olan iliskisinde havalara uctum :)

10 puan

Braden..Sen hem bir öküz , hem bir geri zekalı , hem de aşk dolu bir adamsın..
Joss ile Braden'ın aşkları öyle etkileyiciydi ki...
Keşke bitmeseydi bu kitap ya da seri olsaydı dedim.
Kitabın bazı sahneleri o kadar komikti ki , gülmekten alamadım kendimi.
Okurken gülmeye hazırlıklı olun :)
*
Braden..Uzun zaman aklımdan çıkmayacaksın.. Vuruldum be sana öküz ! :)
Kitabı okuyunca öküz , geri zekalı , mağara adamı gibi kelimeleri duymaya hazırlıklı olun :)
Çok eğleneceksiniz..
*
Kitabın sonunda evlenmeleri benim için süpriz oldu . Hiç beklemiyordum böyle bir şey.
Ve tek kelimeyle muhteşemdi.
Okumayan herkese öneririm.
*
Küçük bir not : Ellie , sen ne tatlı birisin böyle. Çok kanım ısındı bu kıza.
Okurken kendinizden geçeceğiniz ve bitirmek için sabırsızlanacağınız bir kitap.
Kesinlikle tavsiye ederim..
*
Ahh Braden. :)
*
Puanım 10 numara 5 yıldız :)

8 puan

Anlatıldığı ve övüldüğü kadar güzeldi gerçekten. Kimi yerlerinde kalbimi söktüler sandım :D:D Hep sorunlu erkek karakter okumak da harbi bir yere kadardı. Joss gibi sorunlu bir kadın karakter okumak hoş bir değişiklik oldu. Kimi yerlerinde üzdü harbiden. Braden'ı bazen dövesim geldi. Çok fazla yanlış anlaşılma vardı.

Onu geçersem ben Braden&Joss ilişkisinden çok Joss & Ellie arkadaşlığından etkilendim. Hele de yatakta sarıldığı kısımda.

Güzeldi, beğendim, tavsiye ederim :)

9 puan

İyinin kötüsü, kötünün iyisi diyorum :) Her romanda benzerlikler var artık bu tarz için. Alışkın olmak lazım. Ya kız sorunlu ya erkek. Zihinsel problemler hep var ama bedenler de mankenlik ajansına çalışıyor sanırım :D Her şeye rağmen okudum, beğendim güzeldi. Joss salakça davranıp yakışıklı oğlanımızı bırakıp gidecek diye korksam da gerçekleşmediğine sevindim :D Braden'in böylesine tutkulu bir erkek karakter olacağını hiç düşünmemiştim ya tuttuğunu koparan ve sevdigi kadının peşinden ayrılmayan biri olarak çıktı karşıma ama bayıldım bayıldım! :D <3 İlk buluşmaları ve 2. buluşmaları sıra dışı, komik ve fazlasıyla seksiydi. Umarım bana da böyle buluşmalar -ilk buluşma lütfen diğeri fazla ateşli :D - nasip olur. Hayali karakterlerime aşık biri olarak bu adama aşık olamadım ama hoşlantı aşamasındayım, ilerleyen günlerde o da olabilir :D

Fazlasıyla dil döktüğüm bir yorum oldu, almak isteyip de alamadığım bir kitaptı ve hiç sıkılmadan bir çırpıda okudum. Gerçekten de hakkını verecek bir kitaptı. :)

Profil Resmi
10 puan

soylenıcek tek bır kelıme YOK .. almak ıcın bır sanıye beklenılmemesı gereken bır kıtap . muhtesem otesi

7 puan

duygu gecisleri cok eksik kalmis sadece atesli bir kitap okunmasada olur

8 puan

Ben sevdim. Yani sonucta kapaga ve özete bakınca yaklaşık olarak ne beklemeniz gerektiğini biliyorsunuz ve bu konuda sizi hayal kırıklığına ugratmıyor.
Abinin azmi,kararlığı ve inadına hayran kaldım. Bu kadar duygusal problemli biriyle uğraşmak cesaret ister tabi beğendiğim diğer noktada esas kızımızın kendi sorunlarının farkında olmasıydı. Sorunun ne oldugunun ve verdigi tepkilerin nedenleri hakkında kendini kandırmak yerine yanlışta olsa gerçeği kabul edebiliyordu.
Artı olarak bütün bu duygusallıklar yanında eğlenceli ve komik bir kitaptı aynı zamanda. Yolda okurken bir kaç yerde kendimi tutamayıp sırıttım:)

Özetle herşeyin dozunda olduğu (özellikle bu aralar romantik diye elimize gelen hemen hemen her kitabın baştan sona sevişme sahneleriyle dolu oldugunu düşünürsek) seksi, romantik, duygusal ve eğlenceli karakterlerin başarılı oldugu bir kitapti.

6 puan

Zengin yakışıklı ve kadınların iç çektiği bir adam ve acılı geçmişi olan seksi bir kadın ; tanışma , seks anlaşması, bolca sevişme, ayrılma, barışma , tripler, sırlar, kaçma, kovalamaca, kavuşma .... giden bir roman. Okumasam bir şey kaybetmezdim okudum ,merakımı gidermiş oldum.

Kitap boyunca ben Braden ve Joss sahnelerini bir anda önce okuyup geçmek ve Adam ve Ellie'yi okumak istedim. Çünkü diğerlerinin ne olacağı belliydi ama bu ikilinin merakımı cezbeden bir geçmiş ve gelecekleri vardı. Ayrıca Ellie iyi niyeti, sevimli halleriyle kendini bana sevdirdi. Ve Adam ; ona zaten Joss hak ettiği şeyleri arkasından bir güzel söyledi. Neyse ki daha da gecikmeden aklı başına geldi.

Yetişkinlerin okuması gereken bir roman olduğunu belirtmeliyim.

3 puan

Bu kitapla Tatlı Bela adlı kitabın arasındaki tek fark bana göre, Dublin Caddesindeki kızımızın azgın, Tatlı Bela'daki kızımızın daha saf olması... Konu bilindik, sıradan ve son derece basit. Bu kitaba verilen okuma emeğinden dolayı öncelikle harcanan zamandan ve gözlerimden özür dilerim.

10 puan

Jocelyn küçük yaşta büyük acılar yaşamış bir karakter olmasına rağmen bence kitabın asıl ah çektireni ve harikasın sen dedirteni kesinlikle Braden'dı.
Herkes okumalı diyebileceğim bir kitap değil +18 ( hatta bence +25) aslında o sayfalara ihtiyacı yokmuş kitabın konusu da diyalogları da Elli ile kurulan dostluk hatta aile bağı da çok güzeldi. Elli ve Adam kitap içinde bana asıl kahramanları unutturacak kadar kendilerini sevdirdiler. Gerçi bir ara Adam dan nefret etmiştim ama sonra geçti :)

Profil Resmi
8 puan

iyiki de okumuşum ben çok beğendim.Eğlenceli akıcı gayet de güzeldi. Tekrar okuyacakarımın arasında.Aşk ve tutkuyu sevenler hiç durmasın okusun derim.

Profil Resmi
8 puan

Sürükleyici ve eğlenceli. .Asıl kızımızın (birazcık sorunlu olsa da ) güçlü bir karaktere sahip oluşu hoşuma gitti..

3 puan

edebi anlamda hiç bir değeri yok, bu kadar yavan ve gereksiz bir kitap okumuş muydum? hatırlamıyorum.gri ton üçlemesi kadar boş yayınevine saygımdan fazla bir şey demiyorum ama prim vermeyin şu vasat şeylere

10 puan

Çok severek okuduğum ve tekrar tekrar okumak istediğim harika bir roman.

10 puan

çoook beyendim. braden ve joss un aralarındaki atışmalarına bayıldımmmm, kesinlikle alın ve okuyun

9 puan

Vay anasını dedim kitabın ortalarına kadar fakat sonra küçük bir hayal kırıklığı yaşadığım için 9 puan verdim kendisine :)

9 puan

Çok çook beğendim..

5 puan

Akıcı bir kitap evet, bazı dialoglar ve atışmalar da güzeldi ama kitap hep aynı havada gitti. Bu tarz kitapları artık birbirine benzetiyorum, belki diğerlerinden önce Dublin Caddesi'ni okusaydım biraz daha sevebilirdim.

10 puan

ßenim için gerçekten özel kitaplardan biridir ki zaten iskoç erkeklerine merakımla bilinen ben bir kez daha iskoç erkeklerine aşık oldum desem yeridir sanırım. Kitaba ilk başladığımda Gerçekten klasiklerden biri olucaktır diye düşünmüştüm , fakat yazarımız saolsun butun komplo teorilerimi sildi attı. İskoç erkeklerinin Bir kızı istediklerinden herşeyi yapabilen bir karakterde olmalarını bayılıyorum . Uzun zamandır okumuş olduğum konusu ile orjinal bir kitapdır ve benim için nadirdir çünki bayan karakterlerini sevdiğim çok az kitaplar vardır. Jess.. Ah bağzı yerlerde beni delirtsede onu anlayabiliyordum ...

Bu kitabımızın seri olacağını duyduğumda sevinçimden çığlık atmadım desem yalan olur şimdi. çevirsini beklemektedeyim ...

10 puan

Çok güzeldi. Diyaloglar, kadın ve erkek karakter arasında ki zekice atışmalar çok eğlenceli. Kitabın etkileyiciliğinin en büyük etkeni satırlardaki samimiyet ve doğallık. Yazarın akıcı dili -çevirinin de büyük etkisiyle- çok iyiydi. Sık sık gülümsetiyor ama bir o kadar da duygusal ve hüzünlendiriyor. Aşk, şehvet, tutku, aile, dostluk, sevgi, bağlılık, bol bol kahkaha ve BRADEN CARMICHAEL var. :)

8 puan

http://fairytaleess.blogspot.com.tr/2015/08/dublin-caddesi-kitap-yorumu.html

Sadece iki oturuşta kitabı bitirdim. Dili çok akıcıydı ve kitap her şeyiyle çok güzeldi.

9 puan

Son zamanlarda okuduğum en güzel kitaplardan biriydi.Braden'ın sabrına hayran kaldım ve Joss'a çok ama çok gıcık oldum.Kitabın bazı bölümlerinde kahkahalar attm.Herkese tavsiye etmiyorum çünkü kitap yetişkinlere yönelik.Yaşınız uygunsa mutlaka okuyun derim :D

10 puan

Dublin Caddesi / Samantha Young

Şuan LAL olmuş durumdayım desem ! Kahkahalarla kendime gülüyorum desem ! ve Ne yazacağımı bilmiyorum desem !

Neden mi? Çünkü ben,çok çok çok uzun zamandır çok çok çok sevdiğim bir kitaba yorum yazmadığımdan ne yazacağımı bilemez durumdayım…

Kısa keseceğim ve OKUMAYIN ARKADAŞ BU KİTABI ! demek,Braden Carmichael ile tanışmayın demek geliyor içimden…

İskoç farkı diyoruz biz buna siz ne derseniz deyi verin

Okura Not: TAVSİYE ETMEDİM ONA GÖRE :))))

9 puan

Son zamanlarda okuduğum en güzel ve okunası kitaplardan... Bazen zekice kurulmuş cümlelerine kahkahalarla gülmekle beraber bazen o panik atakları ben de yaşadığımı hissettim resmen ve bayıldım bu kitaba resmen :) ♥ ♥ ♥

9 puan

Çok beğenerek hiç sıkılmadan okudum tek sıkıntım yazarın hikayeyi bir karekterin ağzından anlatmasıydı tavsiye edilir okuyun mutlaka

geri 1 | 2