Don Quijote

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

Harika bir eser kesinlikle okunmalı

Profil Resmi
10 puan

Çok akıcı, sade ve aynı zamanda ders verici harika bir kitap.

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
10 puan

hayatın her döneminde tekrar tekrar okunması gereken bi kitap. Çünkü her okudugunuzda farklı anlamlar çıkarabileceğiniz bi kitap Don Kişot

Profil Resmi
10 puan

tekrar tekrar okunmalı

Profil Resmi
10 puan

Fazla şövalye kitabı okuyan soylu bir adamın kendini şövalye olmak için yollara vuran ve yanına kendinden daha akıllı olmayan bir yol arkadaşı bulup yeri geldiğinde değirmenlere bile kılıç çekmesini anlatan trajikomik kitap.

9 puan

Barutlu silahlar için, "" Korkak ve alçak bir elin cesur bir şövalyenin yaşamına son vermesine olanak tanıyan bir buluş. "

Don Kişot

Profil Resmi
5 puan

okunmalı

8 puan

Klasik okumak ayrı bir zevk. Tabii bütün klasikler bu kadar akıcı olmayabiliyor. Don Kişot sürükleyici ve merak uyandırıcı. Yer yer güldüren yer yer düşündüren yapısı sahip olduğu ünü destekliyor.

Özellikle Sanço Panza karakteri tam bir komedi. Mizah kadar dönemin siyaset, sosyal ve hiyerarşik yapısını da gözlemleyebilirsiniz.

Profil Resmi
8 puan

hayatının anlam kazanması için yola çıkan ama enteresan olaylar çıkaran,yaşayan bir adamı anlatıyor.güzel kitaptır tavsiye ederim.

Profil Resmi
9 puan

Her sogledigin dogru olsun, ama her dogruyu da her yerde soylemek dogru deyildir....

Insanoglu cektigi acilar nisbetinde olgunluga ulashir....

Profil Resmi
7 puan

Orataokulda okumuştum sadece güzel olduğunu hatırlıyorum :)

Profil Resmi
9 puan

çok güzel bir kitap. bir adamın arzusunu ve hayali duygularını ve hayalinde yaşadıklarını anlatıyor. çok sürükleyici, dünya klasiklerindeki yerini koruyan bir kitap.

8 puan

kısaltılmış versiyonunu okumuş olsamda şövalyelikle ustaca dalga geçmiş ve istediğini okuyucuya aktarabilmiştir

Profil Resmi
10 puan

Çok severim bu kitabı küçüklüğüm bunla geçmişti. Hala sancho panza ve don kişot gibi ikili daha bulamadım doğrusu kitap aleminde.

Profil Resmi
7 puan

Klasik olacak ama güldürürken düşündürdü.İçinde ahlak dersleri de bulabilirsiniz, komedi öğeleri de.Bakış açınıza bağlı.Yer yer eleştiriler, dokundurmalar görmek mümkün.Farklı, güzel bir kitap.

8 puan

Ben okuduğum sırada neredeyse kitaptaki hiç bir derinliğinin farkında olamadığım gençlik dönemindeydim. Bu eseri eleştirmek bana düşmez, o nedenle yorumumu İki farklı alıntı derleyerek oluşturuyorum.

"İnsan onu hayatında üç kez okumalıdır. Kahkahanın kolayca dudaklara fırlayıp duyguları harekete geçireceği gençlikte, mantığın hakim olmaya başladığı orta yaşta, her şeye felsefe açısından bakıldığı ihtiyarlıkta" - Jose Ortegay Gasset -

"Burada Cervantes bir şövalyenin değil , geçiş dönemi diye adrandırılabilecek bir kavramın yaratıcısıdır; yel değirmenine mızrağıyla saldıran Don Quijote, doğru erdemleri artık başkalaşmış bir zamanda, o zamana uygun düşmeyen yollardan savunmayı sürdüren dolayısıyla da eski'de direnip yeni zamanın bilincine varan insanı simgeler." - Ahmet Cemal-

10 yıl, 11 ay
1 puan

nedense bu kitapı hiç sevmedimm..

Profil Resmi
8 puan

Ne diyebilirim ki... Gençliğimin romanı...

Profil Resmi
9 puan

Defalarca okunmayı hakkediyor. Tarihin ilk romanı olan Don Kişot, yaşlandıkça derinleşiyor ve anlam kazanıyor.

7 puan

Yasaklı kitaplar listesinde bulunmuş olan bu kitap, bir şizofrenin hayatında neler yapabileceğini anlatıyor. Okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

Profil Resmi
9 puan

Okurken çok eğlendiğim bir kitap.

geri ileri