Darağacında Üç Fidan

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Denizleri anlatan kitaplardan en ünlüsü ve şimdilik en iyisi

11 yıl, 10 ay
8 puan

Nihat Behram'ın yazdığı Darağacında Üç Fidan, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın eylemlerini ve yakalanmadan önceki günlerle yakalandıktan sonra yaşadıklarını, idamlarına kadar anlatan bir kaynaktır.

Profil Resmi
10 puan

Okumalı..

7 puan

sadece 3 genç değil , haksızlığa uğramış ve sözleri dinlenmemiş koca bir nesil

7 puan

Bir neslin nasıl büyükleri tarafından sömürüldüğünü anlatan bu kitap, tüm objektifliğiyle deniz gezmiş ve arkadaşlarının yaşadıklarını yargılıyor. Okumanızı tavsiye ederim.

Profil Resmi
1 puan

görüşü bana ters tarzım değil

Profil Resmi
8 puan

Devrimci gençliğin, türk cumhuriyet tarihinin en gaddar zihniyetine başkoyuşunun öyküsüdür. Okumanızı tavsiye ederim.

Profil Resmi
7 puan

Önemli bir kitaptır herkesin okuması lazım. Türk tarihinin en acı sonunu yaşayan bu 3 gencin hikayesi gerçekten okunmaya değer.

8 puan

Kitabın son kısmında ki avukatların dava hakkındaki yazıları çok iyiydi. Kitap gerçekten bir şeyler katıyor. Öneririm.

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
10 puan

olayları, bır de denız, huseyın ve yusufun gozunden ızleyın... super olmus yazarı da cesaretınden dolayı kutlarım...

8 puan

İlk bir kaç sayfasini okuyabildim ancak, her halükarda mükemmel.

8 puan

Ağlatabilir

Profil Resmi
10 puan

Haksız yere katledilen 3 asil insanın hikayesi

8 puan

Belgesel tadında, o dönemi anlatan, bilmediğimiz detaylar paylaşan, okuması da zor bir kitap. Boş yere ölmüş gencecik insanlar.

10 puan

Göz yaşlarıma engel olamadım her sayfasında hüzünlendim.
Ve her sayfasında ''Neden onlar ?'' dedim.
Kelimeler bu kitabı anlatmaya yetersiz kalır.Herkesin ölmeden önce okuması gereken kitaptır.

9 puan

Her ne kadar okulda siyasi içerikli kitaplar okumak yasak olsa da . Okumuştum ve ceza alma riskime değmişti . Ayrıca bazı dağıtıcılarda kitabın yanında poster de veriyorlar . Almayı düşünenler yanında poster istemeyi unutmasınlar :)

Profil Resmi
10 puan

Böyle bir olay en güzel bu şekilde yazılabilirdi. Zaten Denizler'in idam süreci, davalarına olan kararlılıkları, bağımsızlık aşkları sizi her şekilde etkiliyor. Tüm bunlar bir de güçlü bir anlatım tarzıyla birleşince ortaya müthiş bir eser çıkmış. Bu kitabı okumayan ben solcuyum demesin!

Profil Resmi
10 puan

Öldüremediniz üç çınarı kök saldı şahlandılar Anadoludan...

10 puan

Deniz Gezmişlerin zamanında neler yaşadıklarını en azından bir kısmını öğrenebildiğim bir kitap. Benim için en etkileyici kitaplardan biri olan Darağacında Üç Fidan kütüphanemin gözdesidir.

10 puan

Kitabı okurken gözyaşlarıma hakim olamadım. Darağacındaki 3 fidanın vatan, bağımsızlık mücadelesi ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Döneme ışık tutan edebi nitelikte bir kitap. Elimde taşımaktan gurur duydum. Kesinlikle okunmalı.

10 puan

ağlayarak okuduğum muhteşem bir kitap tarih sizleri unutmayacak..

10 puan

Hala ve hala iç burkan bir son.........

Profil Resmi
10 puan

Bilmek ve yaşamak arasındaki fark bu kitapta.

10 puan

ben ve benim yaşımdaki o dönemi yaşamamış herkesin okuması gereken bi kitap....başından sonuna kadar gözyaşlarımı tutamadım ve anladım ki bizim ülkemizde adalet, biz doğmadan önce de yokmuş....kitabın kimi sayfasında evlat, kimi sayfasında yaşamadığım bi duygu olmasına rağmen anne ya da baba olduğumu düşündüm....her açıdan acı....ama onlar ve diğer demokrasi şehitleri her zaman kalbimizde....son yolculuklarına çıkmadan önce söyledikleri gibi, "onlar bir kere öldüler (ancak yüreklerimizde yaşıyorlar) ancak onları asanlar hergün ölmeye mahkumlar.....

Profil Resmi
9 puan

Çok ağladım okurken :'(

5 puan

Bir ülke de bir dönem idam edilenler, tutaklananlar, tehlikeli olarak görünenler başka bir dönem kahraman olarak kabul ediliyorsa anormal bir durum sözkonusu. Bu anormal durum birçok insanın boşu boşuna ölümüne birçok insanın bu kısa yaşamını zindana çevirmesine neden oldu. Bu kitap bu anormal durumun sadece bir örneği.

Profil Resmi
5 puan

Beni çok etkileyen kitaplardan biri

7 puan

90'lı yılların ortalarına kadar yasaklı olan, baskılarından raflarda kalanlar toplatılan, yazarı politik sürgüne uğrayan, gerçek bir olayı- Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın yargılanma ve idam süreci- konu edinen, beğenerek ve üzülerek okuyacağınız bir eser. İçeriğinde Nihat Berham'ın şiirleri ve Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın çeşitli resimleri de mevcut.

8 puan

"Hayatını bir ideal uğrunda harcamayı abes sayanlarla, ideal uğrunda yaşanmamış hayata hayat gözüyle bakmayanların" Denizlerin hikayesi bu. Haklı ya da haksızlıkları bir tarafa, inandığı uğurda canlarını onurlu bir şekilde veren dava adamlarının ders çıkarılacak acı sonları mı... Sönmekte olan ateşin sonlarıyla birlikte yeni bir kıvılcımın başlangıcı belki de... Bize, yarına.

10 puan

inançları uğruna ölümün eşiğinde bükülmeden duranları, var olalı beri tanır dünyamız. Çünkü bazı ölüler dünyanındır.

geri 1 | 2