Çıt Yok

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Sürükleyici bir kitap, özellikle romanın dili ilgimi çekti: Ne macera öğeleri barındırmasına rağmen basit-sıradan, ne de felsefi-toplumsal öğeler barındırmasına rağmen ağdalı-karmaşık bir dili var. Romanın bölüm başlıkları şahane, şu ana kadar romanlarda gördüğüm en iyi başlıklardan.

Romanın Eyüp Vampiri, Pire gemi kazası, dövüş horozları, arı-adam gibi kısımları gayet etkileyici. Bir daha dövüş horozu kelimesini duyduğumda, mutlaka aklıma bu kitap ve kitapta geçen Kürt aşiretinin muhteşem dövüş horozları gelecek.

7 puan

II. Dünya Savaşı sırasında İstanbul’da geçiyor roman. Eyüp Vampiri diye adlandırılan ve kurbanlarını şaşırtıcı bir kolaylıkla öldüren bir katil sokaklarda dolaşmakta. Yaşlı bir İran konsolosluğu memuru, emeklilikten önceki son günlerini yaşamakta. Birbiriyle pek de ilgisi yokmuş gibi görünün başka öyküler de birbiriyle kesişir.

Tesadüfî bir şekilde elime geçen kitap beklediğimden daha iyi ve sürükleyici çıktı. Sonunun bağlanış şeklini pek tatmin edici bulmasam da okunmaya değer, hoş bir kitap.

7 puan

Bu kitap sayesinde diğer kitaplarını da listeye aldığım yazardır:)

geri ileri