Charlie'nin Çikolata Fabrikası

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

Çok güzel bir çocuk kitabı ve okuması keyifli!

Profil Resmi
9 puan

çok yaratıcı.

Profil Resmi
10 puan

çok güzel bi hikaye

Profil Resmi
8 puan

İlk olarak filmini izledim sonra kitabını okudum güzel bir kitaptı

7 puan

Tim Burton-Johnny Depp ikilisine bir teşekkürler başlayalım. Bu iki aykırı adam ne eyleseler güzel eyliyorlar gerçekten. Ben kitaptan önce filmi izlemiştim, sonra kitabı görünce de alıp okuyayım dedim. Çocuk kitabı, büyüklere yazılmış bir masal filan dğeil yani baya baya çocuklara yazılmış bir çocuk kitabı. Zaten kitabı okuduktan sonra filmi daha çok sevdim, zira Tim Burton büyüklere masallar anlatan bir yönetmen olmuştur hep ama bu filmde sürekli bir ders verme derdindeydi. Bunu filmi izlerken yadırgamış ve 'senin gibi özgün adama yakıştı mı be Burton' demiştim. Neyse ki derdi kitaba ve kitabın okuyucu kitlesine sağdık kalmakmış, onu anladım kitabı okuyunca.
Hikaye malum, birbirini çok seven bireylerden oluşan fakir bir aile ve bu ailenin göz bebeği olan ufak Charlie var. Birgün efsanevi çikolata fabrikasının sahibi Willy Wonka, çikolatalarının içine birkaç bilet yerleştirir ve bu bileti bulanlar devasa büyüklükteki çikolata fabrikasını gezmeye hak kazanacaklardır. E şanslı veletlerden biri de bizim Charlie olur haliyle.

İki de not yazayım:

1-Charlie and the Chocolate Factory isimli kitabı ve filmi Türkçe' ye Charlie' nin çikolata fabrikası diye çevirerek spoiler veren kişiyi çocuklar adına kınıyorum. Versek ne olacak yahu zaten çocuk hepsi mantığıyla böyle bir şey yapmışlardır gibi geliyor bana

2- Dün okuduğum muhteşem Gözü Tamamen Kapalı ve Kubrick temalı yazıdan sonra İllimunati hassaslığım tavan yapmışken filmin afişine tekrar bakıp da İlluminati' nin en bilinen sembolüne rastlamak, söz konusu yazıda Johnny Depp' ten bahsedilen bölümü de göz önüne aldığımda pek de tesadüf ya da paranoya gibi gelmedi bana. Şimdi neyin paranoyasını yapıyorsan diyenler de zaman ayırıp şu afişe baksınlar, sonra da yazıyı okusunlar;

http://www.imdb.com/media/rm1861258496/tt0367594?ref_=tt_ov_i

http://michaelsikkofield.blogspot.com/2011/07/stanley-kubrick-zihin-kontrolu-ve.html

Son olarak ben İllimunati karşıtı biri miyim? Sorun şu ki değilim işte :)

Profil Resmi
8 puan

Güzel vakit geçirilebilecek hoş bir kitap ...

Profil Resmi
10 puan

Çocukken okuduğum en güzel kitaptı. Kitap sevgisini aşılıyor ve büyülü dünyaya gidiyorsunuz.

Profil Resmi
10 puan

Bir kitabı okurken hiç bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum :))
Tüm karakterlerler çok renkli insan herbirini seviyor. Umpa lumpalar iyki varsınız.

Not:Filmini izleyenlere tavsiye kitap filmden çok daha iyi ve eğlenceli mutlaka okuyun derim ben.

Profil Resmi
10 puan

Roald Dahl en sevdiğim çocuk kitabı yazarlarındandı. Her kitabı ayrı bir güzel, ama bunun yeri ayrı...

Profil Resmi
6 puan

bir çocuk kitabı fakat başarılı bir çocuk kitabı ama bir şey eksik

9 puan

http://fairytaleess.blogspot.com.tr/2015/07/charlienin-cikolata-fabrikas.html

Her yaştan insana bir şeyler katabilecek ama özellikle çocuklar için çok güzel mesajlar içeren çikolata gibi tatlı ve mutluluk veren bir kitaptı.

9 puan

kitap süperdi, hatta filmden daha iyi diyebilirim:)

10 puan

kitabı belkide filminden daha güzel.

5 puan

200 sayfalık roman keyifle çar çabucak okunuyor ancak filmi daha iyi.
Kitaba çekilmiş her iki filmi izleyen biri olarak Tim Burton'un elinden çıkmış filmin kitaptan çok daha iyi olduğunu söylemeliyim.
Hala izlemeyenler varsa muhakkak izlesinler.
Merak edip okumak isteyenler varsa kütüphanesine ekleyip keyifle okuyabilirler.Hem büyüklere hem küçüklere yönelik bir kitap.Küçük Prens kadar vurgulu olmasa da önemli mesajlar içeren,keyifle okunan bir kitaptı.
Yazarın diğer kitaplarını artık merak etiğimi de söylemeliyim.Ayrıca kim çokelet dolu bir fabrika ismez ki :)

10 puan

çok güzel bir kitap.aile o kadar yoksulki dogum gününde birkere çikolata alırlarmış.

8 yıl, 2 ay
Profil Resmi
8 puan

Çok iyi bir kitaptır. Ben bu kitabı kütüphaneden almıştım ve çok beğenmiştim. Can Yayınları bu kitabı en iyi sunanlardan güvenilebilir. Ben bu kitabı film sayesinde tanımıştım. Çocukken izlemiştim, fakat sonra olgun iken izledim. Filmi gayet iyi. Çocuk kitabı gibi görünse de yetişkinlerde okusa bir şey kaybetmez. Kitabın ana fikri, aile olmanın önemini ön plana çıkarıyor. Ama eğer filmini seyretmediyseniz önce kitabını okuyun, yoksa filmdeki sahneler kafanızda canlanır bu yüzden kitaptan gereken zevki alamazsınız. Çocuklara kitap okumayı sevdirmek için alınabilir. Ya da yeni bir kitap okuyan okuyucuysanız bu kitapla başlayabilirsiniz. Dünya klasiği sayılabilecek bir kitap. Okuyan bir şey kaybetmez.

8 puan

Yazılmış en değerli çocuk kitaplarından biri olsa gerek. Hem verdiği mesajlarla hem de zengin hayal gücüyle çok keyifli bir macera. Tamamen çocuk kitabı olarak yazılması büyüklerin okumasına da engel değil tabi. Bilakis insan bu lezzetli macerayı merakla takip ederken kendini çocukluğuna dönmüş gibi hissediyor. Ayrıca, çocuklara kitap sevgisi kazandırabilecek güçte bir eser. Umpa Lumpalara dikkatle kulak vermek gerek. :)

“Eskiden çocuklar ne yapardı dersin?
Nasıl eğlenir, vakit geçirirlerdi sence,
Korkunç canavar keşfedilmeden önce?
Unuttunuz mu yoksa bilmiyor musunuz?
Öyleyse avazımız çıktığı kadar bağırıyoruz:
ÇOCUKLAR DURMADAN KİTAP OKURLARDI!
BİRİNİ BİTİRİR, ÖBÜRÜNE BAŞLARLARDI!
Hayatın ayrılmaz bir parçasıydı kitaplar!
Çocuklarına kitap okurdu analar babalar!”

geri ileri