Cennet (Second Opportunities, #1)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

İlk Judith kitabım. Ve onun yeri bende farklı.
Ay lev ye Meredith&Matt

10 puan

Yine Judith McNaugth kaleminden muhteşem bir eser :)

Profil Resmi
10 puan

tek kelimeyle harikaydı

Profil Resmi
9 puan

Aşk kitabı olduğunu görünce direk bıraktım

10 puan

Kesinlikle harika bir kitap ! Okuduktan sonra uzun zaman etkisinden kurtulamadım desem yalan olmaz :) Keşke kitaplardaki aşklar gerçek olsa diyeceksiniz ! :)

10 puan

en sevdiğim <3

Profil Resmi
10 puan

cok ama coookkk güzeldi, düsünmeden okuyun 10 PUAN

9 puan

Çok güzeldi ... matt :))

10 puan

Judith Mcnaught'ın en sevdiğim kitabı, Bu kadının yazdıklarına aşık olma sebeplerimden biri, Mat'in hikayesi kesinlikle okunmayı hak ediyor.

9 puan

Kitabın iki ayrı versiyonu var. Birisi kısa, diğeri daha uzun. Okuyacak olanların buna dikkat etmesi ve keyiflerini arttırmak için ikincisini seçmelerini tavsiye ederim.

12 yıl, 2 ay
Profil Resmi
10 puan

judith mcnaught kitapları tek kelime ile harika.

Profil Resmi
10 puan

Sanki sinema izliyorum, mekanlar karakterler ve yazarın öykü kurmada, masalsı atmosfer oluşturması ve aşkı anlatmasındaki ustalığı beni çok etkiledi. mükemmel bir kitap elinizden bırakamayacaksınız.

Profil Resmi
10 puan

Bayılıyorum bu yazara ya. Kaç kere okursam okuyayım yine aynı heyecanı yaşatıyor bana. Bu da tabi ki diğerlerinden farksız yani MÜKEMMEL. Okuduktan sonra yaşayacağınız tek pişmanlık şu olur: Neden daha önce okumadım ki ben bu kitabı?

Profil Resmi
9 puan

Kitabı okuyalı epey oldu ama hala arada elime alıp okurum.Matt ve Meredith aşkını okuyup da onları unutmak olmaz değil mi?
Tek kelimeyle harika bir kitap.Romantik sevenler mutlaka okusun derim.

10 yıl, 11 ay
8 puan

Kitabı okurken Meredith'in babasına az küfür etmemiştim. Kaç yıl ayrı kalıp, yeniden birbirlerini bulabilen mükemmel bir aşk.

10 puan

çook güzel bir judith kitabıydı... fakir ama gururlu erkekle zengin ama çok iyi bi kızın ilk görüşte aşkı..:) kızın babası da işleri bi güzel karıştırınca ortaya çıkan hikaye göz yaşartıcı kıvama geliyor.. kesinlikle okunmalı:))

10 puan

Judith Mcnaught'un en çok sevdiğim eserlerinden.günümüzde geçen en güzel romanı.. Kahramanlarımız Meredith ve Matt hiç ummadıklaraı anda başlayan ilişkileri Meredith'in hamileliği ile evlilikle sonuçlanıyor yanlız evlendikten sonra Matt'in Venezuela'ya gidip orada 1.5 yıl çalışması gerekmektedir..Ama onları ne olursa olsun ayırmaya çalışan Meredith'in babası kolları sıvar ve iki aşığı 11 yıl süren ayrılığa iter... Yanlız iki aşığı ayırırken Avukatın gerekli işlemleri yeterince yapmadığını takip etmemiştir.. Bu süre zefında ikisinin hayatında da başkaları vardır..Hiç ummadıklarıanda hala birbirleri ile hala evli olduklarını anlayan çift ne yapacaktır????..Çok güzel bir kurgulama duygu sağnağı içindeki bu romanı okurken kimi zaman çok kızdım kimi zaman çok ağladım..Aşk romanlarının tartışılmaz kraleçesinin bu romanını okumadıysanız size harika bir fırsat:)))

Profil Resmi
10 puan

bu serinin ikinci kitabını okudum ve pişman değilim. serinin ikinci kitabından başlasam da hiç sıkılmadım herkese tavsiye ederim

10 puan

Judith McNaught // CENNET

Öncelikle eşime “artık kitap alma elindekileri tekrar oku unutmuşsundur “sözü ile aklıma düşürdüğü için, Kraliçeme bizi harika karakterlerle tanıştırdığı için, bu kitabı basmak için tonlarca para yatırdığı için –muhtemelen hepsini satışlarla kazanmıştır- yayınevine teşekkür ederim…

Ve bir de kızgınlığım yayınevinin artık yazarın kitaplarını basmayıp bizi “güzel kitap” kavramını unutturdu için...
kelimeler dilimin ucun kadar geliyor !!!

Konuyu anlatarak ne kendime ızdırap yaşatayım – okuma aşkı ile dolup taşıyorum- ne de sizleri karşılaşacaklarınıza hazırlayayım… Herşey süpriz olsun sizler için

Söyleye bileceğim tek şey eğer JM ile tanışmamışsanız,her hangi bir kitabını okumamışsanız çok yazık demek olur..

Benim gibi bir kitap kurdunu tanıyorsanız sebebi Judith McNaught kraliçedir.

Mutlaka okuyun okuyun okuyun…. Ama Judith boyslara sulanmayın

10 puan

Meredith Bancroft'ın babası Bancroft mağazalar zincirinin sahibidir. Meredith küçükken dişleri telli, şaşı, gözlüklü ve zengin olduğu için dışlandığından kötü hissettiği bir çocukluk dönemi geçirmiştir. Babası Philip ona bir yetişkin gibi davranmış ve bir yetişkin gibi davranmasını istemiştir bu yüzden yaşıtlarına uyum sağlayamamıştır. Annesi ünlü bir oyuncudur ve babası ile boşanmıştır. Babası bunun annesinin sadakatsizliği olduğunu söylemiştir. Geleneksel yaşama, değerlere önem veren babasına göre annesi sadece kendisini düşünen, sadakat gibi sorumluluk duygularından yoksun biridir. Meredith'ın de annesi gibi olmaması, rezalete adının karışmaması için elinden geleni yapmıştır. Ailenin kadınları gibi yararlı işler yapan, dürüst ve doğru bir insan gibi yetişmesini istemiştir. Boşandıktan sonra annesini hiç görmemiştir. Meredith büyüdükçe güzelleşmiş eski halinden eser kalmamıştır. Yıllarca babasının istediği gibi giyinmiş, davranmış, istediği okullara gitmiştir. Bu şekilde yaşadıktan sonra üniversite konusunda uyuşmazlık yaşamışlardır üstelik tek hayali olan mağazanın başkanı olmak için çalışmasına izin vermemiştir. Babasına göre bu hak yalnızca erkek torununun olabilecektir. Bu olay Meredith'in babasına isyan etmesi ile sonuçlanır ve gittikleri kulübün kutlamasın da babasının uzak durmasını söylediği ama çok etkilendiği Matt Farrell ile yakınlaşır. Bu yakınlaşmanın sonu bebek olunca ikili evlenir.

Matt çelik fabrikasında çalışan, boş zamanlarında tamircilik yapan, üniversitede gece derslerine devam eden azimli biridir. Hayallerini gerçekleştirmek için ihtiyacı olan parayı kazanabilmek için
Venezuela'ya gidip çalışması gerekmektedir. Bu problem önce ikili arasında sıkıntı yaratmasa da araya giren Meredith'in babası sonunda ikiliyi ayırır ve tam on bir yıl ayrı kalmalarına neden olur.

Yıllar sonra Matt hedeflerine ulaşmış ve çok zengin olmuş bir şekilde döner. Meredith ise hayali olan mağazada çalışmaya başlamıştır üstelik çocukluk aşkı ile birliktedir hayatı yolunda iken Matt ile aslında boşanmadıklarını öğrenir. Yıllar sonra yeniden bir araya gelen ikili yanlış anlaşılmaları, kalp kırıklıklarını onarıp yeniden mutlu olmaya çalışır.

En sevdiğim yazarın en sevdiğim kitaplarından. Matt bayılıyorum ona. Tekrar tekrar okuduğum kitaplardan.
Meredith'in babasına az laf söylememişimdir kendisi çok daha fazlalarını hak etmiştir. Tek kelimeyle harika bir kitap.

10 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2017/11/cennet-second-opportunities-1-judith.html


Cennet, McNaught'un neredeyse tarihi aşk romanlarının tadına varabileceğim bir kitap oldu.

Kitap oldukça uzun bir zaman diliminde geçiyor. Bu açıdan başlarda beni oldukça sıksa da sonradan, özellikle kitabı bitirince anladım ki hiçbir kısmı gereksiz olmayan, anlattığı şeyler ve gösterdiği anılar ile karakterleri iyice sindirmeme sebep olacak şekilde yazılmıştı.

Barcroft mağaza zincirlerinin varisi Meredith bir partide Matt adında bir işçi ile tanışır. Önü parlak, idealist, yakışıklı, karizmatik yani ne ararsanız vardır kendisinde tabi kızımız onu hiçbir şeyi yokken sever. Birbirlerine aşık olurlar, tabi asıl olay bununla bitmiyor. Araya giren on bir yıl, insanı deli eden bir babanın araya girip yaptığı fitne fesatlıklar derken kitabın asıl olaylarına bayağı bir sonra dahil oluyoruz. Ben bu yüzden geçmiş dönemlerinde bayağı bir sıkılmıştım ama okursanız siz benim yaptığım hatayı yapmayın.

Bana göre kitapta verilen her ayrıntı ve olay dozundaydı. JM'nin sadece özellikle bir sonraki kitabı Kusursuz'da da yaptığı, kötü olayların ve yaşanmışlıkların hemen son iki bölüme sıkıştırılarak çözülmesiydi. Ve Matt ve Meredith'in o kadar uzun süren ayrılığından sonra ben birlikte oldukları son sahnelerin daha uzun sürmesini beklerdim daha doğrusu isterdim.

Herkes hayatında bir defa Matt Farrell gibi bir karakteri okumalı derim ama maalesef Epsilon sağolsun kitabın baskısını bulmak bayağı zor ki bende uzun bir süre aramanın sonucunda kitabı elde etmiştim.

Meredith'in evlerden ırak babası haricinde her şeyin mükemmel olduğu bir kitaptı. Yorumda fazla bir şeye değinmek istemedim aslında çoğu yorumda benim bahsetmediğim bir sürü şeyden bahsedilmiş tabi şahsen meraktan öğrenmiştim sonra pişman oldum. Demem o ki bu kitabı hiçbir olayı öğrenmeden bir şekilde okuyun. Ama ne yapın edin okuyun özellikle romantik kitapları seviyorsanız.

10 puan

Kesinlikle müthişti! Bir adet Matt Farrell alabiliyor muyuz?

6 puan

Bu yazarı çok duymama rağmen popülariteye önyargıdan olsa gerek okumamıştım keşke okusaymışım daha önceden:) ilk kez okudum bu yazarı dediğim gibi ama çok tatlı, şirin, yerinde tespitleri olan, her karaktere özel değinen, geçmişe dönük sorgulamalarla bugüne dönüşleri güzel bağlayan, canlı,akıcı usluba sahip bir kitap olmuş ben çok sevdim çok beğendim:))güzel zaman geçirmek isteyenlere tavsiye ederim:)

10 puan

Judithle tanışma sebebim Matt ♥♥♥ Çok seviyorum bu adamı laflarını umursamazlığını azmini ♥♥♥ Evet bu kitabı alış maceram şudur :) Her zamanki gibi kitapçıda dolaşırken hep gözüme bu kapak çatıyordu bir kitapsız anıma gelip "Kitap Özeti Neyin Okumadan" aldım ve muhteşem bir kitap çıktı ve ben Judtihkolik oldum :) Matt sevgimde cabası ♥♥♥ Kendilerinin yeri her zaman ayrı bende :) Hikayemizi eccük aktarim :D Kızımız Meredith zengin bir babanın tek çocuğudur annesi kaçıp gitmiştir ve babası onunda annesi gibi olucağı için kızı çok sık boğaz ediyordur. Matt ile bir partide tanışırlar ama bu partide kızın babası da vardır napsada bu ikiliyi birbirinden uzak tutamaz :D İlerleyen saatler bu ikilinin geleceğini ateşlicektir :D Bir yıldırım nikah,düşük,gözyaşları,entrika,11 yıl ve getirileri bizi bu kitapta bekleyenler mutlaka okumanız lazım :) Matt in unutmadığım bir dialogunu sizle paylaşıcam :)Kafamdan yazıcağım için tam uygun olmıcak :)

Matt bir sevgilisiyle tartışıyordur. Kız kamyonuyla onu evin önünden almaması söylemiştir Matt ise;
"Ya seni evinin önünden alırım ya da akşam için başka bir plan yap" diyor kızda
"Kamyonetini evin önünde görürse babama ne derim?" diyor
"Limuzinini tamire vermiş dersin " diyor Matt de ♥♥♥ Ahh müthiş seksi yaratık :D Kitabı tekrar okuyasım geldi ♥♥♥

6 puan

iş dünyası ile ilgili konular beni sıktı o kadar detay gereklimi idi bilemedim ?

geri ileri