Cennet Ateşi Şehri (Ölümcül Oyuncaklar #6)

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Serinin son kitabı ve ben bir 'oh' çekmeliyim.Yazar en sonunda seriyi bitirebildi.Vasat bir seri değil ama benim neredeyse 6 kitap bir ayımı alsı ve ben sıkıldım,gerçek anlamda SIKILDIM.Bu kitap hakkında çok olumlu yorumlar vardı ama bilemedim.Benimki galiba çok arada olacak.(Sonunu beğendim ama😉)

Öncelikle seri, acısıyla tatlısıyla okuyuculara hissettirerek en sonunda bitti.Bu son kitabı bir ara yarım bırakmaya karar verdim ve bıraktım da ama sadece 10 saat ayrı kalabildim.En sonunda içim razı gelmedi,dedim "Sanem o kadar okudun,yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin e bare bitir!". Neticesinde de öyle oldu.

Kitabı bitirdiğime mutluyum,güzeldi aslında kitap.Clary ve yoldaşlarının macerası çok güzel sonuçlanmış.Tabi Simon,Jordan ve Raphael dışında.

Ah Simonnn! Ne kadar üzüldüm sana ki sorma.Ve bütün özelliklerine de hastayım ☺️ ama o son ne öyle,çok duygulandım.Belki de seride en duygulandığım kitap oldu bu kitap sayende.Allah'tan ki sonlara doğru düzelme belirtisi gösterdin ama biraz zor be... 😢

Jordan Kyle.Bu konuda hiçbir şey diyemeyeceğim.Maia zaten gözümde sıffır sıffır sıffır.O malum olaydan sonra kıza bir hal oldu,nefret ettim.Jordan'a ihanet etti bildiğin.

Aklıma gelmişken (aklından hiç çıkmadı,yalan söylüyor😂) çevirmene bir alkış yolluyorum.Koskoca Sessiz Kardeşler bir anda Sessiz Biraderler,o güzelim stel bir anda mızrakçık oluverdi.Daha bir sürü var.Mesela Clave... Ha,bir de bazı yerlerde çevrilmemiş kelimeler de vardı.Düşünün durum o kadar berbat yani...

Neyse artık yapacak bir şey yok.Çok isyan ettim,yetti.Seriye başlamak isteyenler, eğer benim sevdiğim türde okuyorsanız,aman diyeyim.Başlayanlar okusun. ☺️

10 puan

" Eğer cennete ulaşamıyorsam cehennemi çağırırım. "

Serilerin sonu gelmesinden nefretttttt ediyorum ! Kitabi bittirmeme ragmen bile hic bise yazmak istemedim ben bu serinin devami gelsin istiyorummmm :( Cassandraaaa cok erkendi bitmesi icin 😭 ...

Siyah, gece boyu avlanmanin rengi
Beyaz, olumun ve yasin
Altin rengi, gelinlikler icindeki bir gelinde guzel ve kirmizi buyuyu tersine cevirmeye ozel ...
...
Ah Jack Clary ozledim ki ben.sizi :( Arkadaslar icinizde okumayan varsa bu seriyi yada terettudu olan varsa jic terettude mahal vermeyin harika bir seri sizi beklemekte !

Ben.once filmini izlemis ve filmi beyenmemistim. Ve kitabina sans vermek istemistim ki iyikide oyle yapmisim .

Son kitapta herkesin gozunden anlatilmis sahneler ve bu ciddi anlamda cok faLa hosuma gitti ve kitabi okurken bitmesin diye defalarca yalvaran bendim.

"Gloious'un atesi iblisin kanini yakip yok etti. Hayatim boyunca bu kan damarlarimi kavurdu, kalbime bicak darbeleri indirdi ve tum yukunu bir kursun gibi ustume bindirdi. Hayatim boyunca bunun hic farkina varmadim. Fakat hic anlamadim. Kendimi hic bu kadar ... hafiflemia hissetmemistim," dedi yumusak bir sekilde. Sonra gulumsedi, gozlerini kapatti ve son nefesini verdi."
( Syf 672 - Jonathan )

iblis'ler Melek'ler Seytan'lar Peri'ler Vampir'ler Kurtadam'lar vs vs akliniza gelebilecek tum panarolmal yaratiklar var bu seride. Ortaligi duzenlemek ve barisi saglamakta #GolgeAvcilari'na dusmekte. Kendinizi kaybediceginiz ve bu seriyi okurken onlarin bir parcasi olucaksiniz... "Hepimiz hatirladigimiz parcalardan olusuyoruz. Icimizde bizi sevenlerin umutlarini, korkularini tasiyoruz. Sevgi ve hafiza oldugu surece gercek anlamda kayip yoktur. "

10 puan

Okuduğum en güzel serinin sonra kitabı. Okumalırsın bu seriyi

10 puan

Yine bayıldım ..Galiba sevdiğim yazarların kitapları konusunda tarafsız olamıyorum...Clare'in kalemini de çok seviyorum,ilk cümleyle beraber nasıl okuduğunuzu unutturan yazarlardan.Yani nasıl bitti bilmiyorum,kalın olmasına rağmen 1 günde bitti.Ve kesinlikle çok etkilendim.Hani bitince birkaç dakika duvara boş boş bakarsınız öyle işte.Kısacası çok beğendim..Clare ne yazsa okunur gibime geliyor..

7 puan

fazla uzadığını düşünsemde sonunu güzel bitirdiler.

8 puan

Kitap çok güzeldi son 40-50 sayfada kendimi bi garip hissettim

7 puan

Biraz fazla uzatılmıştı, kült bir seri için hayal kırıklığı oldu biraz bence.

http://herkitapayribirdunyadir.blogspot.com.tr/2015/11/cennet-atesi-sehri-cassandra-clare.html

10 puan

Hmmm... nereden başlasam acaba ^^
Öncelikle serinin son bulmasına çok sevindim, sıkıldığımdan değil ama artık bazı şeylerin bir sonuca ulaşması gerekiyordu ki zaten Ölümcül Oyuncakları okuma nedenim; "Cehennem Makineleri" serisi iken fazla uzamıştı :D
Son kitapta hatırlatmalar yapılması benim sürekli gözlerimin dolup yoğun ağlama krizlerine girmeme sebebiyet verdi :') bu nedenle Catarina'nin lafıyla, "Geçmiş ve Geleceğin çarpışması" beni derinden etkiledi <3 Sanki bende Magnus gibi her şeyi biliyor ve uzaktan hüzünle izliyormuş gibiydim bu yüzden aşırı bayıldım... Clare bu hissi vermeyi başarmıştı. Bence son kitapla gönülleri yine fethetmişti... tanıdık ve eski yüzleri görmek güzeldi ve onların kısacık konuşmalarıyla kalbim resmen hafifledi :')
Yalnız sonlara doğru "Yasa katıdır ama Yasa, Yasa'dır." ilkesini tekrar görüyoruz ve bu kurallar doğrultusunda alınan sert kararlar beni sinir etmedi değil...

"Özgürce hizmet ederiz, çünkü özgürce severiz."

-SPOILER-
Jordan'ın ölümünü beklemiyordum... gerçi Clare bazı kişilerin öleceğini ve sonda bir düğün olacağını söylemişti ama Jordan? bilemiyorum... Maia'ya sinir olduğum için çocuğa bir yerde de sevindim :/ İlla gerekli miydi derseniz bence hayır, değildi! Sanki Jordan'a haksızlık yapılmış gibi hissediyorum ve bunun nedeni çoğunlukla da Maia...
Simon konusunda da çok değinecek bir nokta yok aslında ^^ o hiçbir zaman vampir olmayı sevmemişti ve içten içe Gölge Avcısı olmak istediğini ayrıca bunun ona vampirlikten daha çok yakışacağını düşünüyordum... başına gelenler güzel olmasa da ancak bu şekilde tüm bu yaşananlar sonuca bağlanabilirdi o yüzden görmezden gelinebilir... böylesinin daha hayırlı olduğu kanaatindeyim :p
Tessa ve Jem ise... işte daha çok kendimi kaybederek ağladığım yerler bu kısımlardı :'((
"Sadece onun da burada bizimle bunu görmesini isterdim, sadece biraz daha yanımızda kalabilmesini."
"O bizimle Tessa. Bizi görebiliyor. Buna inanıyorum. Bunu hissediyorum, tıpkı bazen üzgün mü kızgın mı ya da yalnız mı mutlu mu olduğunu anladığım gibi." Şimdi bu satırları okuduktan sonra nasıl gözyaşlarımı tutabilirim ki ben?
Son olarak değinmek istediğim şey de Jace'in sürekli mutasyona uğrayan soy isminin sonunda gerçek kimliğini bulması, onun kabul etmesi içimi rahatlattı... şükürler olsun, GERÇEKTEN!!

10 puan

Gözyaşları içinde bu seriye veda ediyorum. Üçüncü kitaptan sonra iyi olmayacağını düşündüğüm için hevesim kırılmıştı ama son kitabın son sayfalarını okuyunca iyi ki devam etmişim dedim. Devasa bir duygu yoğunluğu ile bitirdim seriyi. Boşlukta süzülüyormuşum gibi hissettim sonrasında. Gerçekten eğlenceli, akıcı, dramatik, aksiyon dolu ve romantik bir kitaptı. İçine fantastik ve mitolojik ögeler de girince tadından yenmeyen bir okuma serüveni oldu. İz bırakan serilerden biri oldu aynı zamanda benim için. Clare, yazmayı biliyor.

Profil Resmi
9 puan

mukemmel bir sondu hem buruk hem umut dolu.. bi serinin daha sonu, bitmesin istedim..

çevirmene bi kaç değil aslında baya çemkirmem gerek.. artık bir karar verin Sessiz Kardeşler mi Sessiz Biraderler mi.. körü körüne çeviriyorlar şu muhteşem kitapları.

9 yıl, 6 ay
9 puan

Ölümcül Oyuncaklar serisi bu zamana okuyup bitirdiğim fantastik seriler arasında en özgün konuya sahip olandı. Serinin son kitabı ilk 5 kitap gibi güzeldi. Cassandra Clare'in dili her zamanki gibi çok akıcı. Genel anlamda güzel bir seri sonuydu. Farklı bir fantastik seri arayışı içinde olanlara tavsiye ederim.

geri ileri