Cam Ev (Morganville Vampirleri #1)

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Kabul ediyorum ki okuduğum diğer vampir romanlarından güzeldi. Ama yinede birşeyler eksikti sanki. Yani kitap karakterlerinin hiçbiri vampir değildi. Biri hariç o da hayaletti zaten. Fena değil ama içimden serinin diğer kitaplarını okumak hiç gelmiyor açıkçasıı :/

7 puan

diğer okuduğum kitaplara göre biraz kötü kalıyo ama iyiydii yinede

Profil Resmi
8 puan

Süperdi, Shane Shane Shaneee

9 puan

sevdiğim fantastik kitaplardan oluşan güzel bir seri..

4 puan

Okuyacak kitabımın kalmadığı berbat bir günde şansızlık eseri bulup okumuştum. Pek beğenmedim, yine de o sırada devamını merak ettim ama serinin sonsuza uzayıp gittiğini duyunca merakım uçuverdi. :) Serinin takipçilerine kolay gelsin.

Profil Resmi
8 puan

Kitabın buradaki baskısı daha farklı. Kitap bence çok iyi ileri sayfaları gerçekten de merak ediyorum.

10 puan

Harika bir kitaptı

10 puan

Beynimi çıldırcem leynn :) bir kitap bu kadar mı aksiyonlu olur uleynn :))

8 puan

Ağaağa.
Yazarı, vampirleri öldürmemize yardım eden kazıklarla deşmek istiyorum.
Böyle bir son bırakılamaz!!
İkinci kitabı okumak için kuduruyorum. Ayh. Hemen okumalıyım.
Kitap üç-dört saatte biten bir kitaptı. Ve İNANILMAZ ötesi güzel. İnsan ilk sayfadan itibaren hızla, ihtiyaçla çeviriyor sayfaları.
Claire her ne kadar sulu göz bir kız olsa da bence gayet cesur. Olaylar karşısında ağlaması onu kendime daha yakın hissettiriyor. Evet sert kadın karakterler iyi ama böyle cesur ama aslında içinde o kadar cesur olmayıp korkan karakterler bana daha samimi geliyor :3
Ve Shane...
Konuşamıcam.
Aklıma Patch geldi. En kısa sürede aşkımı tekrardan okumalıyım ^^

8 puan

" Morganville, Teksas'a hoş geldiniz. Hava karardıktan sonra evden.çıkmayın deriz! "
Bu kitabi sahafcilardan 3liraya almisdim uzun zamandir duruyodu kitaplikta bloglardan birinde yorumunu gordum ve cok met etmislerdi okudugum gibi yorumu kitaba kostum ve ayni hizla kitabi tukettim allahtan 2.sinide almisim
Kitap benim cok hosuma gitti ki seri olmasida benim.icin ayri bi lezzetli demek olmasidir.
Vampirler ve hayalletleri dusunun dusunun bu kitapta farkli bir.hafif gotik yani benim cok hosuma gitti acikcasi devamli aklimizda kalan vampir kitaplarindan degil burda Hiyerarsi var sen benimsin benim korumam altindasin vs vs vs ... insanlar vampirler tarafindan.koruma altina alinmakta ve kimse kimsenin yemegine dokunmamakta Ne yazikki yemek biz insanlar oluyoruz
Dusnun boyle bir toplumda sahipsiz oldugunuzu 18 yasiniza geldikden sonra bagimsiz bir.birey oldugunuz icin ailenizi koruyan vampirin.korumasinda degilsiniz ya kotuma altina gireceksiniz yada yemek olucaksiniz secim sizin

Ben kitabi okurken eylendim ve sıkilmadim zaten.bugunlerde iyi bir #FantastikSeri bulmakta zorlaniyodum diodum bu kitap ilac gibi geldi...

7 puan

Claire yaşıtlarından oldukça olgun ve zeki bir kızdır. Ailesinin baskısı nedeniyle garip bir kasaba olan Morganvillede üniversiteye başlar. Ama inanmadığı bazı şeylerin orda gerçek olduğunu görecektir. Vampirler ve hayaletler..Başını beladan kurtarmak için çok çalışması gerek..

Kitaba dün akşam başladım. Bugün bitti. Bu seriye başlarsanız bırakamazsınız. Ben daha önce başlamadığım için pişmanım. Tek bir kelimesini bile okurken sıkılmadım.

Shane ve Eve arasındaki konuşmalar çok komik. Ve Shane tapılası karakterlerden biri bence =) Aslında hepsini seviyorum. Claire, Shane, Eve ve Michael.

Kitabın sonunda hayırr Michael olmaz dedim :( 2. kitap Ölü kızın dansını okumak için sabırsızlanıyorum.

9 puan

Tek tepkim Waoow... Bu seriye daha önce de başlamak istiyordum ama kendimi -nedenini hala kesin olarak bilemiyorum- geri tutuyordum. belki vampir serilerinden biraz sıkıldığımdandır bilinmez. Kitabı elime aldım ve bir anda bitti. Sanki bir dizi izliyormuşum gibi bir anda bitti. Ciddi olarak söylüyorum Fantastik-Aksiyon-Romantik bir kitap arıyorsanız doğru yerdesiniz. durmayın ve hemen başlayın.

10 puan

Claire Danvers süper zekadır. Çok iyi üniversitelere gidebilecekken ailesi sayesinde Teksas Üniversitesine gider. Morganville vampir şehridir. Orada yaşayanlar vampirler ile yaşamayı öğrenmek zorundadır. Şehirde ki herkes ayda iki ünite hastaneye kan vergisi öder.Üniversitedekiler vermez çünkü vampirlerin okul ile anlaşması vardır. Gece sokağa çıkma yasağı vardır. Etrafta dolanmak yemeksin anlamına gelir. Morganville'nin on km dışına çıkınca baş ağrısı tutar ve her şey unutulur. Şehre dönünce ise her şey geri gelir. Hatırlamaya başlayanlar ise öldürülür. Bir evde oturanlar insansa vampirler davet edilmeden giremez, vampir ise insanlar davet edilmeden giremez. Amelie ise ilk vampir, kurucudur.
Bu kuralların olduğu şehirde Claire arkadaşlarının çektirdiklerinden dolayı yurtta barınamayacağını anlar ve ev arayışına girişir. Üç kişinin kaldığı cam evi bulur.

Hayalet Michael Glass ,Shane Collins, gotik Eve Rosser ise yeni ev arkadaşlarıdır. Kısa sürede arkadaşları ile samimi olsa da tabi ki olaysız olmaz.
Vampirler bir kitap arar. Uzun süredir aradıkları bu kitapta yeni vampirlerin nasıl yaratılacağı bilgisi vardır. Amelia'ı yerinden etmek isteyen kitap sayesinde takipçi çoğaltmayı planlayan Oliver ile mücadeleye girişirler.
Üniversiteye gelen Claire ise kendini bambaşka bir dünyada bulur.
Dörtlüye bayıldım. Akıcı, diğer kitaplardan farklı ilgi çekici bir kitap. Sevdim.

8 puan

Sürekli gözüme çarpan ama bir türlü cesaret edemediğim bir seriydi Morganville Vampirleri serisi. Ama bu sıralar fantastik aşkım depreştiğinden dolayı elimde de serinin ilk kitabı varken ha cesaret dedim ve başladım.
Başladığıma pişman değilim ama şimdi bu seriyi tamamlamak var işte ne zaman nasıl tamamlayacaksam bazılarının baskısı tükenmiş bir durumda maalesef
Claire Denvers, cehennem azabından farksız yurt yaşantısından bıkıp usanmış genç bir kız. Popüleritesinden ödün vermeyen arkadaşları, Claire’e cehennemi yaşatmak ellerinden geleni yaparken tam o sırada kampüs yaşamından vazgeçen Claire, karşısına çıkan bir ilan sayesinde kendine bir oda bulduğu o eski, heybetli malikanenin kurtuluş olduğunu düşünür. Tabi oranında aslında umduğu gibi bir olmadığını yakın bir sürede anlamak zorunda kalır. Kasabanın en derin sırlarından biri, taze kana susamış bir halde, sinsice ortaya çıktığında hepsi birden Claire‘i korumak üzere ortak hareket etmeye başlarlar.
İlk kitap heyecan dozu hiç düşmeden sürükleyiciydi. Şimdi devamını da en kısa sürede okuyup yorumlarımla geleceğim.

geri ileri