Büyücü Çırak (Gedik Savaşları Efsanesi #1)

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

Epey uzun soluklu bağlantılı kitaplardan oluşan fantastik bir seri. Raymond Feist fantastik edebiyatın temel taşlarındandır bana göre. Bir kere başlayınca bağımlılık yaratan bir külliyat. Kütüphanemde sırayla dizililer, kitapsız kaldıkça en baştan başlayarak okuyorum.

10 puan

Her şeyin başladığı yer. Pug'ın ufacık minicik olduğu, Tomas'ın elf kraliçesi karşısında konuşamayıp dilinin tutulduğu saf çocukluk anıları yaşadıkları zamanlar. Ah ah, ne günlerdi.

Profil Resmi
10 puan

"Titreyin ve çökün. Çünkü ben Güç'üm..."

Tüylerimin diken diken olduğu pasajdı.

Profil Resmi
8 puan

Raymond Feist'in hayal dünyasına ilk defa bu kitapla başladım. Daha ilk 20-30 sayfada kitap kendini sürüklemeye başlıyor. Çok hızlı şekilde devam eden macera tamamlanmadan ilk kitap bitiyor. Gediksavaşları Efsanesi, Büyücü Usta kitabıyla devam ederek sonlanıyor. Kitabın İngilizcesinde birçok anlatım bozukluğu var. Yazar zaten daha sonra bildiğim kadarıyla bu 2 kitabı revize ediyor.

10 puan

İlk kitap olmasına rağmen karakterleri çabucak benimsedim.Yaratılan dünyaya siz farkında olmadan giriyorsunuz.Çok akıcı olaylar birbiri ardına geliyor ben Gedik savaşları efsanesinin kurgusu olağan üstü

10 puan

Kitabı okuduktan sonra diğer kitapları hemen okumak isteyeceğiniz kadar merak uyandırıyor. Merak ediyorsunuz acaba karakterlere ne oldu diye. Bence çok güzel bir kitap. Sıkmıyor da insanı. Daha yeni keşfettiğim bir yazar. :)

9 puan

Son derece sürükleyici ve güzel bir seri fantastik severler kaçırmamalı.

9 puan

Değişik bir dünya.. Lotr'dan esintiler gördüm yer yer. Ancak hikaye daha çok bir Hobbit kıvamında. Sürükleyicilik ve akıcılık güzel, anlatım sade. Biraz daha destansı olsaydı.. Elf ve cüce hikayeleri fazlasıyla esinlenme gibi.
Zaman atlamaları yapıyor bazen, o aralardan da pek çok iyi hikaye çıkabilirdi oysa..
Karakter tasvirleri yetersiz geldi biraz. İç dünyaları da belirsiz ve ya karmaşık.
İstilacıları da Zaman Çarkı'ndan Saenchanlar'a benzettim, ilk bakışta. Ya da Saenchanlar bu kitapdaki istilacılara benziyor, herneyse.
Genel olarak okumaya değer buluyorum. Bir sonraki kitabı epey merak ettim.

9 puan

Öksüz Pug ve diğer karakterler ile yaşadığı bölge Crydee çok güzel anlatılmış. Mikdemia dünyası ayrıntılı tasvir edilmiş. Akıcı bir kitap. Başarılı bir Fantastik Kurgu romanı.

Bu seriyi tavsiye ederim her bir kitap ayrı güzel.

Profil Resmi
6 puan

Tüm seriyi set olarak aldım ve ilk kitabın ortalarında pişman oldum. Karakterler çok yüzeysel, diyaloglar çok sıradan, yapmacık. Hikayede zaten orjinal bir şey yok. Fantasya edebiyatına hiçbir şey katmayan bir eser.

Ayrıca ; ilk dört kitabıda okudum, beynimle bin ton yük çekmiş gibi oldum.

Profil Resmi
9 puan

Gerçekten beklentilerimin üstünde çıktı.Bu tarz fantastik kitap severlere tavsiye ederim.

7 puan

Yuzuklerin efendisini izler gibi baslafi ama sonlara dogru ana karakterleri anlatmaktan uzaklasti.kitabin ismi buyucu cirak olmasina ragmen icinde fazla buyuyle ilgili bir durum olmadigini soylemeliyim.

geri ileri