Büyücü

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Çok güzel bir john fowles kitabı. Okumanızı tavsiye ederim.

Profil Resmi
8 puan

fowles'ın en iyi romanı değil belki. ama en çok okunan, en çok beğenilen romanı. çünkü şaşırtıcı, sürprizli, etkileyici. hatta finaliyle bugün bile tartışılıyor. okuması, romanın dünyasına girdikten sonra çok keyifli. okuduktan sonra bir "oyun" gibi dönüp duruyor kafanızın içinde.

7 puan

okuduğum en değişik kitaplardan biriydi aylar sonra hatırlayınca iz bırakmış olduğunu anladım

Profil Resmi
10 puan

Kesinlikle okunması gereken muhteşem bir kitap.

8 puan

adına sahne denilen zamanların ve mekanların içinde hem oyuncu hem seyirciyi oynamaya calışarak perdelerimizin kapatılmasını bekliyoruz... güzel bir kitap....

9 puan

John Fowles ( 1926 - 2005 ) İngiliz deneme ve roman yazarı olan Fowles post-modern romanın öncülerinden olarak kabul edilmektedir,

Büyücü aslında yazarın ilk yıllarında kaleme aldığı fakat taslak halinde yarıda bıraktığı bir roman olup, yazdığı Koleksiyoncu adlı romanla başarı kazanınca taslak ve notları yeniden düzenlemiş üzerinde çalışmış defalarca değişiklikler yaptıktan sonra 1965 yılında yayınlamış ve çok beğenilmiştir.

Büyücü değim yerinde ise okuyanı şaşırtan ve büyüleyen bir roman. Kader-şans, insan doğası-zaafları, Yalan-doğru, hayal-gerçek üzerine insanı bir sarmala alıp resmen bir labirent içerisinde dolaştırıyor.

Benim değil son zamanlarda tüm okumuş olduğum romanlar içerisinde en beğendiklerimden birisi oldu. Kitaplar hakkında bir deyim vardır, iyi bir roman bitince insan iyi bir dosttan ayrılmış hissine kapılır diye Büyücü bende öyle bir etki bıraktı. Çok keyif alarak okudum.

Son olarak romanı İngilizce aslından çeviren Meram Arvas'ı çok başarılı buldum tek eleştirim, aslında takip ve takdir ettiğim Ayrıntı yayınlarına kitaplarını bu kadar küçük puntolarla yayınlamasalar çok daha iyi ederler.....

9 puan

Yine okumakta geciktiğim harika bir roman, gerçi on yıl önce okusaydım bu zevki alamazdım gibi geliyor. Sanat ve edebiyat atıfları çok sayıda, biraz zorlayıcı. Shakespeare oyunu 'Fırtına' öncesinde okunursa iyi olur, ben sonrasında okudum. Sürükleyiciliği, içerdiği sürekli gizemle oldukça tatmin edici bir edebi ve felsefi metin ,şiddetle tavsiye ederim. Hangisini içersin suyu mu dalgayı mı? Ah Nicolas ah!

10 puan

kesinlikle okunması gereken bir kitap.

9 puan

Sonunu beğenmedim ama bu durum kitabın bir şaheser olduğu gerçeğini değiştirmez.okuduğum en ilginç eserlerden biriydi,baya bir zaman alıyor ama karşılığını da fazlasıyla veriyor.Sindirimi kolay değil,birgün tekrar okuyacağıma eminim.

geri ileri