Buğday Kokusu

En Son Değerlendirmeler

2 puan

Kitabın ilk iki yüz sayfası kötü demeyeyim ama çok basit bir Türkçeyle yazılmış. Sonra dili iyileşmiş ama kitabın bir ekseni yok. Başladığı yer bittiği yer aynı gözükse de tamamen sapmış.

8 puan

Aslında hem hikayeyi hem kurguyu çok sevdim. Kitabı bir solukta okudum. Bazı bölümlerde kendi hayatımdan izler buldum: 9-10 yıldız yerine 7-8 yıldız verme nedenim ise sadece kitapta anlatılanlarla kitabın adını ve kapağını eşleştirememiş olmam.

Buğday Kokusu yazarın yayınlanmış ilk kitabı. Bu yüzden ne kitapçıda hemen görüp şöyle bir arkasını okuyabileceğiniz kadar size yakın, ne de online kitap satış sitelerinde yanar döner reklamlarla dikkatinizi çekecek kadar iyi pazarlanıyor. Adını başarısız bulmam nedeniyle de tesadüfler olmasa kesinlikle elime geçmeyecek bir kitaptı. İnsan böyle kitaplara arada rastlayınca ister istemez arada neler kaçırdığını düşünüp üzülüyor.

Buğday Kokusu, içinde hem sevginin saflığını, hem terörün karanlığını, hem de farklı coğrafyalarda geçen bambaşka hayatların hikayesini barındırıyor. Rahatça okuyabileceğiniz tempoda olayların geliştiği, betimlemelerin olay kurgusunu yeterli şekilde desteklediği ve son sayfasına kadar ritmini kaybetmeyen, daha çok okuyucu tarafından keşfedilmeyi bekleyen bir kitap.

geri ileri