Boş Koltuk

En Son Değerlendirmeler

3 puan

İnanılmaz bir hayal kırıklığıydı !

11 yıl, 1 ay
5 puan

Harry potter serisi düşünmeden okunduğu zaman berbat bir kitap değil, hatta sürüklüyor insanı sıkmıyor. Kitabın arkasının boş olması beni meraklandırmıştı. Kitabı okuyunca anladım neden boş olduğunu. Rowling yazacak bir şey bulamamış ondan hep.

Profil Resmi
1 puan

para ve zaman kaybı

Profil Resmi
8 puan

Baslarda okumaktan cok keyif almiyordum ama birakmak da istemedim. Ortalarina yaklastikca kitabin olaylar daha cok ilgimi cekmeye basladi simdi de sonunu okumak icin sabirsizlaniyorum!!

8 puan

ilk 100 sayfa neredeyse karakterlerin kim olduğunu anlamakla geçiyor. kitap gerçekten çok ağır ilerleyor. başlarda hakkındaki olumsuz yorumlardan da etkilenerek bırakmayı düşünmüştüm aslında ama iyi ki bitirmişim diyorum. bir kasaba düşünün yazar neredeyse herkesin tek tek geçmişinden kesitler,i şimdiki yaşantısını, hayallerini, üzüntülerini, korkularını ve ümitsizliklerini anlatıyor. aslında hikayede ilginç hiçbir şey yok ama güzelliği de burada zaten. normal bir kasabada normal bir şekilde yaşayan normal insanların biraz farlı bir hikayesi. biraz zorlansanız da okuyun derim.

8 puan

Cok guzeldi diyemeyecegim cok kotu de diyemeyecegim.once ingilizce olarak okudum sonra da turkce.cok da sevemedigim bu kitabi cevirisi ile iki kez okumus oldum sirf nasil diye.ceviri konusunda basariliydi.ama kitabin konusunu pek sevemedim.okuyup okumamak size kalmis.

Profil Resmi
7 puan

Güzeldi, ama etkilemedi. Gerçi Harry Potter kadar yankı uyandıracak bir kitap beklemek haksızlık olurdu. Ümit bağlamayın ama okuyun derim :)

10 yıl, 11 ay
6 puan

Rowling bu sefer güldürmedi.

Kitabın fantastik öğeler barındırmadığını biliyordum. Gene de Rowling'in zekasının işin içine karışıp, ortaya hayalgücünün birkaç iyi örneğinin çıkacağını düşünmüştüm. Tabii düşündüğüm gibi olmadı. Sıradan bir konu ve iyi bir anlatım vardı. Hiçbir sayfada heyecanlanmadım ve "Şimdi ne olacak?" sorusunu soramadım kendi kendime. Sürükleyicilikten eser yoktu doğrusu.

Tecrübeli bir yazardan, ustaca bir anlatım ama sönük bir konu...

10 yıl, 11 ay
6 puan

Rowling deyince insan etkilenmek istiyor tabii. Beklenti ne kadar düşük tutulursa o kadar tat alınabilecek bir kitap olmuş bence. Ey gidi Harry Potter...

2 puan

Baydı resmen. Yeminlen bunaldım okurken

8 puan

Harry Potter tarzında bir kitap bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacaklar. Kitabın konusu bir belediye meclis üyesinin ani ölümü üzerine, boş koltuk için yapılan seçim süreci ve gelişen olaylar... Bu süreçte insanların birbirleri hakkındaki düşünceleri, kıskançlıkları ve karşı taraftan bekledikleri kötülüklerin aslında kendilerine en yakınlarından gelmesi... Yazar insanların psikolojik durumlarını çok iyi yansıtmış. Çok beğendim.

5 puan

Konusu pek ilgimi çekmese de yazarından ötürü aldığım bir romandı. Almasa mıydım demişimdir. Sırf yazar için 5 puan verilir.

8 puan

Komik, rahatsız edici, iç burkan, roman gibi bir roman. Yazarla ilk tanışma kitabım olması ve Harry Potter serisinin etkisi olmadan okumamın bir sonucu da olabilir. Rowling, çocuk kitapları yazarı olarak anılmak istemediğini haykırmış adeta.

6 puan

Başlarda çok fazla karakterin olması yorucu geliyor. Biraz çerezlik bir kitap olmuş. Bir de Rowling'i Harry Potter ile tanıdığımızı düşünürsek... Çok da başarılı bir roman olmamış ama sonu bence çok şaşırtıcı. Aklımdan hiç öyle bir son olacağını geçirmemiştim.

6 puan

Harry Portter serilerinden sonra J.K. Rowling in yazdigi ilk roman...Kucuk bir kasabada yasayan insanlarin inanilmaz sekilde yansitilmis karakterleri beni kitaba cok bagladi... Her ailede bir dram, her kari kocada ayri bir iliski ve her cocukda farkli "buyumus" dunyalar...Okurken evden eve dolasiyorsunuz, okulun siralarinda o cocuklarin dunyalarina giriyorsunuz... Her sahne gozunuzun onunde gerceklesiyor... Ve diyorsunuz ki:"O koltuga oturmayi ben hic istemezdim.....":))

2 puan

Tam bir hayal kırıklığıydı benim için..

3 puan

fazla sıkıcıydı

6 puan

kitaba başladığım ilk 200 sayfa çok ağır ilerledi beklentim farklı olduğu için sıkılarak devam ettim. fakat kitabı tarafsız okumaya başladığım andan itibaren konu yavaş yavaş beni içerisine çekti.
belli bir zümreye ait olan insanlar kapalı bir grubun üyesidirler. bunlar geçmişlerini, isteklerini, zayıflıklarını bir şekilde kapatırlar fakat karşılarında bunu yaşayan, batağa batmış ve yalnızlığa terk edilmiş kişiler daima kötü adledilir.

4 puan

o kadar çok kötü yorum yapılınca bir de işin içine j.k girince olamaz bu kadar kötü dedim aldım fakat bitmiyor

2 puan

Daha fazla dayanamadım ve yarım bıraktım kitabı....
Anlatım dili ve konu beni sarmadı...

1 puan

berbat bir roman, bazı yerlerde cinselligi bir erotik sahne gibi anlattıgı için kitaptan ve yazardan tiksindim önermedigim kitap arasındadır

3 puan

Rowling'den tam anlamıyla beklentime karşılık veremediğini düşünüyorum.

4 puan

Okumak hiç bir şey katmadı, okumasam bir şey kaçırmayacakmışım. Vasat bir roman. Harry Potter ile kalsaydın iyiydi Mrs.Rowling :(

6 puan

Keşke J.K.Rowling kariyerini zirvede bıraksaydı. Harry Potter'dan sonra çok vasattı benim için

1 puan

Rowling den bu kadar kötü bir kitap okuyacağımı hiç beklemezdim...

Profil Resmi
3 puan

Rowling'in ''çocuk kitabı yazarı'' etiketinden kurtulmak için yazdığı ve bunu başaramadığı daha 100. sayfaya gelmeden kışın yakmak için bir kenara ayırdığım kitabı.

1 puan

keşke yazmasaydın bu kitabı be jk. keşke aklımızda sadece harryle kalsaydın. o müthiş hayal gücünle o müthiş dünyanla. bu kadar müthiş bir efsane yazan birinin bu kadar kötü biri hikaye yazması çok üzücü. cidden üzüldüm. herkesin yazabileceği bir hikayeydi. ve eminimki bu kadar kötü kitap yazılamaz. cidden anlamsızdı. neden okudun bıraksaydın derseniz merak ettim sadece. cidden. gözümdeki imajında elbette bir düşme olmadı ama bi burukluk oldu. okumayın. tavsiye etmem. bi kere cinsel öge içeren o kadar çok kelime var ki. o kadar tiksindim ki. elbet cinsel ögeler olacak kitaplarda ama bu kadar çok bu kadar iğrendirici ve bu kadar argo olmamalı. değmez bence.

Profil Resmi
4 puan

Klasik Rowling tarzında kalabalık ve ayrıntılı insan betimlemelerinin yer aldığı karışık ilşkilerle dolu bir kitap.Rowling istediğini başarmış ve tam bir yetişkin kitab yazmış.Bunun bedelide bizim okumak zorunda kaldığımız küfür,uyuşturucu,tecavüz,aile içi şiddet ve ölüm olmuş.

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
6 puan

Yazar fantastik olmayan bir türde de yazabiliyorum demek için yazmış sanki, olmasa da olur bi kitap olmuş. H.P. serisine ve dolayısıyla J.K. Rowling'e hayran biri olarak benim için çok büyük bir hayalkırıklığıydı.

9 puan

Bir ölüm koca kasabanın canına okur, sonrasında ise... Rowling psikolojik roman da yazabildiğini göstermiş bence. Okumaya değer.

10 yıl, 11 ay
geri 1 | 2