Bir Soru Bir Aşk

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
9 puan

düşündüğümün tam aksine bir şeyle karşılaştım dersem yalan olmaz herhalde diğer kitabının tam aksine David Nicholls bu kitapta bir az komikliğe kaçmış yani tam bir aşk romanı değil başka mevzuya da odaklanmış olması galiba daha çok ilgimi çekti :)))

8 puan

Bir Gün kitabı gibi akıcı ve harika bir dili vardı. :) Yabancı terimler bol bol olduğu için biraz sıkıntı çektim. Ve bir de kitapta olacak olayları önceden tahmin edebiliyor olmanız biraz can sıkıcı. Onun dışında hoş bir kitaptı. Yazarın diğer kitaplarınında çeviriye girmesini merakla bekliyorum. :)

Profil Resmi
8 puan

anlatım çok yalın ve sade su gibi akıp gidiyor, bir çok yabancı terim olsada bunlar dipnotlar ile okuyucuya kolaylık sağlanmış, ama yinede o döneme ait bir çok şarkıcı özellikle belirtmek istiyorum kate bush gibi sanatcıları bilmeyenler için bir çok satır pek bi anlam ifade etmiyor ve böylece kücük detaylar kaçırılabiliyor. bir gencin universite dönemini anlatan çerezlik bir kitap

Profil Resmi
8 puan

Kitabı hem çok beğendim hemde hiç beğenmedim. Nasıl oluyor bu anlamadım. :) Yazarı daha önce ki kitabından biliyorum; Bir Gün. Ağlaya ağlaya bayılarak okuduğum bir kitaptı. Bir Soru Bir Aşk kitabı ise aşk işinde olabildiğince duygusuzdu. Ama bir o kadarda komikti. Eğlenceli diyaloglar vardı.
Kitap erkeğin, Bri'nin (Brian) ağzından ve bize 1980'li yılların kendi üniversite tecrübesini anlatıyor. Partiler, içki, Üniversiteler düellosu ve aşık olduğunu sandığı barbie bebek gibi bir hatun. Bu yüzden de rezillikten başka bir rezilliğe atlıyor hatta uçuyor. Eh kız barbie ama kendisi Ken değil işte... Çok... komikti.. :)):)):))

Keyifliydi.... Üniversite yıllarını hatırlamak isteyen herkese tavsiye ederim. :)

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
2 puan

abi sonları biraz güzel.O kadar da büyültecek bir kitapta değil..

5 puan

Söylendiği gibi komik diyaloglar pek yoktu ne çok iyi ne de çok kötüydü.

Profil Resmi
9 puan

Ben de tam tersine 1. kitabı beğenmemiştim bu kitabı beğendim. eğlenceli sürükleyici neşeli bir kitap

6 puan

Adına bayılıp okuduğum bir kitaptı.
Herkes sevemeyebilir.
Abartılcak kadar güzel değil.
Okumasınızda bir şey kaybetmezsiniz.

6 puan

Eğer İngiltere'de yaşıyor olsaydım eminim kitabı daha çok severdim. Ama yaşamadığım için orta karar bir kitap olduğunu düşünüyorum.

18 yaşındaki Brian'ın 1985-1986 yılları arasındaki üniversite hayatı, salaklıkları, şapşallıkları ve aşk hayatı beni ara ara güldürmüş olsa da iyi ki okumuş diyemeyeceğim.

Okundu, bitti. Belki bir ara filmini izlerim.

11 yıl, 11 ay
7 puan

yazarın ilk kitabı çok daha güzeldi..açıkçası konusu da sonu da beni pek tatmin etmedi...

7 puan

surukleyici,komik eglendirici,cok fazla bir sey vermesede guzel vakit gecirtiyor...

3 puan

Beğenmedimmm!

3 puan

bitirebilmek için resmen kendimi zorladım

11 yıl, 2 ay
Profil Resmi
7 puan

çok eğlenceli

Profil Resmi
5 puan

ağır işliyor. tek eksiği bu.

10 yıl, 10 ay
7 puan

Akıcı, yer yer komik bir anlatıma sahip.

10 yıl, 10 ay
3 puan

Ve hayal kırıklığı. . ." Bir gün"ü çok beğenmiştim ama bu kitap beklentilerimi karşılayamadı. Zaman kaybı.

Profil Resmi
1 puan

Kitap inanılmaz kötü zaten grup kitap içinde almıştım.. Kesinlikle zaman kaybı..

3 puan

Okuduğum en gereksiz kitaptı.

2 puan

Yazarın "Bir Gün" kitabını çok severek okumama rağmen, bu kitaptan hiç memnun kalmadı. Bir ayda zar zor bitirdim ve sonuna ulaşıp kitabın kapağını kapattığımda bana hiçbir şey katmadı. Zaman kaybı diyebilirim.

3 puan

Bana çok sıkıcı geldi yine de öğretecek bir şeyleri içinde hep vardı. Sürekli soru sorulup altına cevap şeklinde yazılması ayrıca kitabın bütünlüğünü koruması farklı açıdan bakıldığını gösteriyor.. ancak bitirmesi çok uzun sürdü ne zaman bitecek dediğim zaman oldu.
kitaptan alıntı :
Üniversiteye yeni başlayan bir gencin en büyük hayali üniversiteler düellosuna katılmaktır fakat bunu başaramaz. Kader ona yardım eder ve hastalanan birinin yerine o çağrılır.

Şimdi gencin karşısında kazanması gereken zor bir yarışma ve dahası her gün daha da yakınlaştığı bir takım arkadaşı vardır. Zamanla kazanılması gereken yarışmadan bir kalbe doğru kaymaktadır.

David Nicholls için artık romantik romanların ustası diyebiliriz sanırım. Bir Gün kitabını okuduysanız ve hoşunuza gittiyse Bir Soru Bir Aşk kitabı da oldukça hoşunuza gidecektir.

4 puan

bir hevesle alip hayal kirikligina ugradigim bir kitap okunmasada olur

Profil Resmi
4 puan

Aşırı bir kitap değil. Bazen okurken sıkıldım. Bana katttığı tek şey her bölümün başında sorduğu sorular.

5 puan

Ciddi anlamda zorlukla bitirebildiğim bir kitap oldu. David Nicholls'ün Bir Gün kitabını tek solukta bitirmeme rağmen, Bir Soru Bir Aşk benim için tam bir eziyete dönüştü.

Profil Resmi
8 puan

Bu kitap için çok olumsuz yorumlar gördüm ama bu kadar olumsuz düşünceyi hakkettiğini kesinlikle düşünmüyorum. Okuduğumuz her kitabın bizim kültürümüze uygun olması gerektiği zaten çok saçma bir düşünce. Yazarın 'Bir Gün' kitabı daha iyiydi ama bu da okunabilir seviyede bir kitap.

Profil Resmi
2 puan

bu kitabı lisedeyken okusaydım ilginç hatta komik gelebilirdi.şuan kitabın sonuna yaklaştım fakat bitsede başka bir kitaba geçsem diye azap içinde okuyorum.
evet kitapta bir komiklik var ama cümlelerin basitliğinde.hikayenin de karakterlerin de içi boş ve anlamsız.
okumaktan pişman olduğum ender kitaplardan.

Profil Resmi
5 puan

Kitap kendini okutmuyor, bizim kültürümüze uymuyor yarıda bıraktım daha fazla okuyamadım.

geri ileri