Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Ayfer Tunç'a birkez daha hayran kaldım...

7 puan

kesinlikle okunmaya değer onlarca karakterin muhteşem hikayeleri !

Profil Resmi
7 puan

Hepsi birbirinden bir o kadar farklı, ancak hayatları bir tığ oyası gibi birbirine bağlı karakterlerin hikayesi, bir deliler evinde başlayıp, yine bir deliler evinde sona eriyor. Bu kitabı okumak, birbirine karışmış bir ip yumağının önce bir ucunu, sonra diğer ucunu bulmak gibi. Yazarın hem dili kullanmaktaki, hem de kurgudaki ustalığını beğenmemek ayıp olurdu.

10 yıl, 11 ay
8 puan

Yüzlerce sayfa, bu kadar ayrıntı... Bu kitap büyük özenle yazılmış olmalı. Birbiriyle bir şekilde bağlantılı karakterler ve onların başından geçen yüzlerce hikaye var sanırım kitapta. Tabii bu ülkede olan biten fıkra gibi olayları zihnimizden geçirince Ayfer Tunç hikaye bulmakta zorluk çekmemiştir diye düşünmek mümkün.

Kitapta insanların başlarına gelenlere bazen yok artık desem de hiç mantıksızlık yoktu. Absürd görünümlü gerçekçi bir roman bence bu.

5 puan

Umduğumu bulamadım açıkçası. Vasat bir kitaptı diyebilirim.

Profil Resmi
9 puan

kim kimdi yahu?

10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
10 puan

Çok sürükleyici ve etkileyici bir kitap karakterlerin birbirine bağlanışı mükemmel! kesinlikle tavsiye ettiğim en beğendiğim kitaplardan biri

10 puan

Bir anda içine çekiveriyor insanı. Tam anlamıyla soluk soluğa okunan bir kitap. Her cümleyi (ki son derece uzun, buna karşın yine son derece kusursuz cümleler mevcut kitapta) heyecanla okuyor, bir sonraki cümle nasıl devam edecek, bir sonraki paragrafta anlatılan karakterin hikâyesi nereye bağlanacak merakıyla bir türlü kitabı kapatamıyorsunuz. Bazen bir karakterin bazen bir ikonanın, bazen de el yazması bir Kuran’ın peşinden sürüklenip gidiyor, yepyeni karakterler, yepyeni hikâyeler tanıyorsunuz. Tam “Bir dakika ya, biz nerden geldik şimdi buraya kadar, nerden başladı bu hikâye,” demeye niyetlendiğiniz anda bir bakıyorsunuz ki son derece yaratıcı bir şekilde bağlanmış her şey.

http://enaryo.blogspot.com/2009/09/bir-deliler-evinin-yalan-yanls-anlatlan.html

Profil Resmi
9 puan

kitabın ismini görünce farklı şeyler hayal etmiştim.. okuduğumda çok sevdiğim gerçekten orijinal bir türk roman, Ayfer tuncu tebrik ederim, diğer kitablarını da okuyacağım inş..

1 puan

Bitirmeyi başaramadığım bir roman... Zengin kişi kadrosu takibi zorlaştırıyor. Hikâye içinde hikâye, adeta Binbir Gece Masalları... Ama Dünya Ağrısı, o öyle mi? Selim İleri'nin Melun'unundan sonra benim için zirve bir kitap...

8 puan

Hayatımda okuduğum en matrak romanlardan biri. Kitap doçent ülkü beyin "aşk: özveri mi, benliği korumak mı ? " başlıklı konferans için karadeniz şehirlerinden birindeki sırtı denize dönük ruh sağlığı hastanesine gitmesi ile başlar. Romandaki yüzlerce kişiyi bulan karakter yumağı ülkü beyin konferans verdiği kürsüde temizlik yapan hizmetliden girer, yıllar önce yaşamış arsa sahibinin tüm ailevi ilişkilerinin detaylarına kadar akar gider. Kitapta beni etkileyen en güzel unsur bir anda cumhuriyet öncesi dönemde iken birden ihtilal dönemine sonra hoop milenyuma gelmişsiniz. Ancak sadece 7 sayfa geçmiş... Tek sıkıntılı unsur ise uzun ara vermeden ve hikayelerden kopmadan okumak şart.

9 puan

iş güç dolayısıyla okumam epey zaman aldı fakat boş zamanım olsaydı bir çırpıda bitirilecek bir roman yazmış ayfer tunç. bayıldım, öldüm bittim. kesinlikle tavsiyedir.

9 puan

Kitaptaki herkes birbiriyle alakasız ama bir o kadar da alakalı.Yurdun dört bir yanından insan manzaralarını gözler önüne seriyor deliler evinin yalan yanlış anlatılan kısa tarihinde. Çok fazla karakterin ve tipin olması kitabı takip etmeyi zorlaştırsa da bir şekilde kişileri hatırlatıyor yazar ve takılmadan devam edebiliyorsun. Bir çok karakter ve olayın işlenmesi kitaptan bazen kopmalara sebep oldu ama yine de iyiydi.

9 puan

Bunca karakteri ve bunca hayat hikayesini öyle güzel harmanlamış ki Ayfer TUNÇ'a hayran olmamak elde değil. En meşgul olduğum anlardan birinde başlayıp, işi gücü boş vererek okumaya devam ettim.
Karakterler çok fazla olduğundan olayları karıştırmamak adına hemen okunup bitirilmesi gereken romanlardan. Kitabın sonunda Karışık Dizin'e yer verilmesi de bu yüzden akıllıca olmuş. Ayfer TUNÇ'u tanıdığım için çok mutluyum. Mutlaka diğer kitaplarını da okuyacağım.

9 puan

'Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü..Karıcım, delirmiş bunlar!..'

10 puan

Sadece bu kitaptaki karakterlerden yola çıkarak 3-4 kitap yazılabilir. Öyle dolu dolu bir kitap!

10 puan

http://moonlightcat13.blogspot.com/2016/05/bir-deliler-evinin-yalan-yanls-ksa.html

geri ileri