Beyaz Zambaklar Ülkesinde

En Son Değerlendirmeler

9 puan

zambaklar ülkesine aşık eden bir kitap.güzel anlatım

Profil Resmi
10 puan

Finlandiya'nın güzellikleri. Anlatım da iyi. ben çok beğendim

7 puan

Kitabı okurken Atatürk'ün neden okuma listesinde olmasını istediğini anlıyorsunuz.

10 puan

Okuduktan sonra çok iyi anladım ki geç kalmışım.
Keşke daha önce okusaydım.
İlerde tekrar okumak ve tekrar anlamak üzere kütüphanemin en üst rafına yerleştiriyorum.
Mutlaka okuyun ve okutun.

8 puan

Finlandiya'nın nasıl zengin ve sosyal bir devlet olduğunun altında yatan gayreti güzel bir şekilde anlatan bir kitap.

Profil Resmi
10 puan

Mükemmel bir kitap. Herkese tavsiye ederim.

9 puan

Finlilerin nasıl çabadıklarını ve sonrasında başardıklarını anlatan bir kitap.Zaten Atatürk'ün tavsiye ettiği bir kitapmış.Okunup ders alınacak bir eser.

8 puan

sadece okumakla kalmayıp 300 kadar ogrencımın de okumasına vesıle olduğum kıtap.. ıyı de yaptıgıma ınanıyorum kı benim değil bir oğrencımın kıtapla ılgılı yorumu '' hocam bu adam resmen Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'ndan esinlenmiş'' kuzum bilmez ki Atatürk zamanından önce yazılmış ve Atatürk bu kitabın okullarda okutulmasını zorunlu kılmış :)

Profil Resmi
7 puan

Atatürk'ün okumamızı vasiyet ettiği kitap. Toplumun aydın kesiminin kesinlikle okuması gerekiyor. Eminim çok şeyler katacak.

9 puan

Ilk bastaki finlandiya tarihi bolumu biraz sikici gelebilir; fakat geri kalani icin bu kitabin ortaogretimde zorunlu okutulmasi taraftariyim. Ilham verici ve yol gosterici bir eserdi.

10 puan

"İstediğiniz kadar mükemmel anayasalar yapın. Özgürlük­ler alanında da halka dilediğiniz kadar haklar tanıyınız. Sos­yalizmin veya liberalizmin sihirli gücüne dilediğiniz kadar inanın. Eğer çocuklarınız gerektiği şekilde eğitim almazlarsa hayata bir hiç olarak atılırlarsa, yasalar ve bütün sosyal hak­lar var olmasına rağmen toplumsal hayat yine de sönük ve ruhsuz olacaktır.
Bu nesilden gelen memurlar bencil ve uyuşuk, devlet adamları ise politik madrabaz olurlar.Politikacılar, çıkar peşinde koşar.Okullar yeni neslin bilincini körelten ve kalbini karartan birer karanlık mağara olur.Basın, sokak kadınlarının albümlerine döner.Tok veya aç olan halk kitleleri ise kendilerine yabancı olan her şeye, özellikle varlıklı sınıfa mensup insanlara karşı nefret, kıskançlık ve intikam duyguları beslemeye başlarlar."

10 puan

Sabrın, azmin, çalışmanın sonucu başarıdır. Bu kitap bunun en iyi ispatıdır.

10 puan

okumalısınız ve de okutmalısınız, özellikle şu günlerde gerçekten ihtiyacımız var diye düşünüyorum...

8 puan

Bataklıklar ülkesinde, tifo vb hastalıklardan kırılan bir halk. Diz boyu açlık, sefaletle boğuşan bu halkın küllerinden doğuşunu anlatıyor. Koğuş bölümünü özellikle çok sevdim. Ayrıca tatlı kralının hikayesi gerçekten de muazzam. Bir çok kişisel gelişim kitabından daha çok kişisel gelişime katkıda bulunacağına inanıyorum.

9 puan

Kİtabı okuduğunuz vakit aklınıza ilk gelen şeylerden birisi daha doğrusu soruladığınız şeylerden birisi "Ülkedeki aydınların görevinin ülkeyi kalkındıracak fikirler üretmekse eğer şu zamandaki aydınlar aydın mı yoksa aydın rolu yapan müsvetteler mi" oluyor. Bir ülkenin kalkınmasının ve gelişip büyümesinin ülke vatandaşaları ile daha doğrusu vatandaşların eğitim ile alakalı olduğunu anlatan muazzam bir eser. Zaten Atatürk önerdiyse boş bir kitap olması da beklenemezdi.

8 puan

Yoktan var olan adeta küllerinden doğan , İsveç boyunduruğu altından çıkan Finlilerin devasa atılımını konu edinen kitap beni çok etkiledi.Özellikle bir eğitimci olarak eğitime verilen değer, eğitimcinin konumu bize ışık tutmalı.Olmayan eğitim sistemimize rol model olmalı bu kitap.

10 puan

ulu önderimiz Atatürk ün bile askeri okullarda müfredata koyduğu kitap tabi ki 10 10 10 puan Finlandiya'nın bir bataklık ülkesinden nasılda günümüzün yaşam standardı en yüksek ülke olduğunu anlayacaksınız... Eğitim şarttt

Profil Resmi
10 puan

Bu kitap çıktığı dönemlerde kışlalarda okunması için önerilmiş; bence şimdi tam zamanı, yeniden sadece kışlalarda değil, tüm okulların müfredatında olmalı ve tüm öğretmenler önermeli. İçinde siyaset yok, ne sağ var ne sol, ne komünizm var ne liberalizm, ne emperyalizm var ne kapitalizm... İçinde bir vatan var ve o vatana aşık bir avuç isimsiz kahramanın bir halkı ayağa kaldırma öyküsü...

8 puan

İnsanoğlunun inandığı zaman neler başarabileceğinin kanıtı

Profil Resmi
7 puan

Üniversite yıllarında okuduğum bir kitaptı. Bir milletin azmini ele alıyor ve azim, kararlılık ve el birliği ile nelerin başarılabileceğini...

Profil Resmi
9 puan

Eğer yeryüzünde bir cennet olsaydı mutlaka İskandinavya olurdu. Ve onların en önemli temsilcilerinden olan Finlandiya.

Grigory Petrov kitabında Finlandiya'yı anlatıyor. Finlandiya'nın yaşadığı büyük gelişimi ve nasıl başarıldığını sergiliyor.Özellikle eğitim bilimleri açısından tam bir başyapıt.

Petrov'un anlattığı insanların bir amacı var: Halk kitlelerinin zeka ve gönlünü tutuşturma mutluluğuna erişmek.

10 puan

Kaç kez okuduğumu hatırlamadığım çok güzel bir kitap. Her okuduğumda farklı düşüncelere götüren bir milletin nasıl kendini geliştirmesi gerektiğini anlatan, içinde bir çok konuda güzel tespitleri olan bir kitap.
Bu kitabı okuyanlar özellikle üniversite ve üstü eğitim almış kişilerin yani aydın sayılacak bireylerin millete karşı sorumluluklarını nasıl yerine getirmesi gerektiğini anlatan güzel bir yapıt.
Herkesin okumasını tavsiye ederim. Size mutlaka bir şeyler katacaktır.

10 puan

Bir zamanlar isveç in sömürgesi altında can çekişen Finlandiya' nın küllerinden doğarak , bağımsız ve medeniyetin beşiği bir ülke haline gelmesinin ibretlik hikayesine şahit olacaksınız. Örnek alınması gereken çok güzel hikayaeler var. Bu kitabı mutlaka okumalı ve okutmalısınız.( Kitap, Atatürk ün tüm askeri okullarda okutulmasını emrettiği bir kitaptır.)
Saygılarımla,

6 puan

Finlandiya hakkında ilginç şeyler öğrendim :)

Profil Resmi
10 puan

Nekadar büyük bir önderimiz olduğunu anlamak için güzel bir eser bu. Atatürk okumayı şart koşuyorsa mutlaka okumaya değerdir arkadaşlar.

10 puan

"Beyaz Zambaklar Ülkesinde" bu kitabı okuyunuz ve okutunuz.
Mustafa Kemal Atatürk hayatının her döneminde zamanının büyük kısmını kitap okuyarak ve okuduklarından sayfalarca not çıkararak geçirmiş bir önderdir. O kadar kitap arasından bu kitabı Türk halkına okunması gerekli olarak önermiş olması Atatürk'e olan hayranlığımı bir kat daha arttırdı. "Atatürk'ü tanrılaştırıyorsunuz" diyenler keşke bu kitabı okuyarak onun ne kadar halkını ve ülkesini seven, ileri görüşlü bir lider olduğunu anlayabilseler

10 puan

http://sourmenia.blogspot.com/2012/02/bataklktan-zambaklar-ulkesine-egitim-ve.html

yorumlarımı buraya aktardım zaten

10 puan

Eğitimci olmak isteyen ve aydınlık bir gelecek için mücâdele eden herkesin okuması gereken bir kitaptır.

"...bize bataklıklar, kayalıklar düştü; oraları bir kültür ülkesine çevirdik."

Kitabın özeti niteliğinde olan bu söz bir çok şeyi anlatmaya yetiyor. Rusya ve Ukrayna'nın sömürgesi altında ezilen ve büyük acılara tanıklık eden Finlandiya'nın, Snellman'ın büyük katkıları sonucunda nasıl bir kültür ülkesine dönüştüğü ve bu kültürün de getirisi olarak günümüzde hâlâ dünyanın "eğitim" konusunda başı çeken ülkelerinden biri olduğunun mükemmel bir hikâyesidir.

Snellman, şöyle soruyordu; "...hayatın ve bizim emeğimizin sırrı burada gizlidir. Ülkemizde ne ile meşgulüz? Ulusumuzun kaderinde nasıl bir rol oynamaktayız?" Bugün, geleceğin Türkiye'sini hayal eden gençler için teşvik edici bir kitaptır.

Profil Resmi
2 puan

sıkıcı bir kitap :(

Profil Resmi
10 puan

Kesinlikle, ölmeden önce okunması gereken kitap. Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri okullarda okunmasını istediği bir kitap. Kitap Finlandiya'nın kuruluşunu anlatıyor diyebiliriz. Akıcı bir kitap, Petrov örneklendirerek anlatmış, bu da anlatımı yalın kılmış. Tutku Yayınları, Göke Bozkurt çevirisi okunabilir.

geri 1 | 2 | 3