Beyaz Geceler

En Son Değerlendirmeler

9 puan

Yok böyle bir kitap, okumaktan bıkmıyorsun.

10 puan

Dostoyevski'nin kitabındaki o küçücük 4 gün ; ulaşılması için bir ömür istediği kadar , ulaşılamadan bir ömrü de tüketiyor.

9 puan

Etkileyici ve mükemmel.. Klasiklerin ağır havasından hiç bir eser yok.. Bir solukta okunacak bir kitap.

Profil Resmi
7 puan

klasik rus yazarlarının kaleminden ne çıksa okunur.

7 puan

dostoyevski'nin belki de en romantik eseri.. yine olay örgüsünden çok karakterler ön planda. st.petersburg'un mayıs ayı sonlarındaki beyaz gecelerinin hayali eşliğinde iç burkan bir sevdaya sokuyor yazar bizi. sizce de kısa bir anıdan mutluluk yaratılabilir mi?

Profil Resmi
10 puan

Yeri ayrıdır.

8 puan

İlk 50 sayfasında sıkıldım ama yazar Dostoyevski olduğundan devam ettim, iyi ki de devam etmişim. Sonu insanın içine oturuyor , özellikle de bunu yaşayan biriyseniz

5 puan

Sevgi kelebeği gencin, Türk kızı tipi Nastenka'yla imtihanı.

11 yıl, 10 ay
10 puan

Aşk'a doymamış her kadın biraz Nastenkadır!

Profil Resmi
9 puan

Etkileyici ve mükemmel.. Klasiklerin ağır havasından hiç bir eser yok.. Bir solukta okunacak bir kitap..

Profil Resmi
10 puan

bir de "sevil berberi"ni izleyebilseydim...

Profil Resmi
10 puan

4 Günlük bir aşkı anlatıyor...

10 yıl, 10 ay
8 puan

Dostoyevski'yi ilk bu kitabı ile tanımadık istedim, hem kısa hem de çok merak ettiğim bir kitabıydı.Dostoyevski dilini merak edenler bu hafif roman ile başlayabilirler.Açıkçası beğendim ilginç bir hal içinde olan baş kahramanı gözğmde canlandırdım.Bu arada tavsiyem iletişim yayınevidir.sonu şaşırtıcı edicilerdendir.Nastenka bizi şaşırtır demedi demeyin :)

6 puan

Diyaloğa ağırlık verilmiş, edebi lezzetten uzak bir kitap. Tiyatro teksti gibi...

10 puan

Hüzünlü, okudukça ruhumun dinlendiğini hissettiğim bir kitaptı. Kısa ama çok şey anlatan, gereksiz detaylara girmeyen bu romanda en dikkat çeken yön erkek karakterin yaşadığı umutsuz aşk değildi, o aşk sayesinde kaçırdıklarını fark etmesiydi. Mutlaka okuyun.

Profil Resmi
10 puan

böyle insanın ta içine dokunuyor.. Dostoyevski candır.

8 puan

Hoş hikayeler ...

10 puan

Kısacık ama çok güzel bi hikaye

10 puan

Beyaz Geceler’de bir hayalperestin, hayatta mutlu olabilecek bir ana dahi sahip olmasıyla içi mutlulukla dolan bir karakterin şehirde dört günü beraber geçirdiği bir genç kızla konuşmaları sırasında aralarında başlayan ve son bulan aşkı anlatıyor. http://umutbabilon.blogspot.com/2012/12/fyodor-dostoyevski-beyaz-geceler.html

6 puan

Kürk Mantolu Madonna'yı yakın bir zamanda okuyup çok beğenmiştim. İnternette kitap ve yazarı hakkında araştırma yaparken, Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna'yı yazarken Dotoyevski'nin Beyaz Geceler'inden etkilendiğini okudum bir yerde. Şansıma zaten evde olan bu kitabı hemen okumaya başladım. Karakterlerin ve atmosferin birbirine çok benzediği aşikar. Kendisinin böyle bir demeci var mı bilmiyorum ama bence gerçekten etkilenmiş. Kendi adıma önce Kürk Mantolu Madonna'yı okumuş biri olarak bu kitaptan fazla etkilendiğimi söyleyemeyeceğim.

9 puan

Bu kitap sayesinde Dostoyevski'nin diğer kitaplarını da okumak istiyorum ;) Madam Bovary'den sonra içimde klasiklere karşı bir çekine vardı bu kitap bütün korkumu alıp götürdü. Beklentilerimi aşan insanın kolayca kendini kaptırabileceği güzel bir kitaptı <3

7 puan

okuduğum ilk dosto kitabıydı. çok sevdim ustayı sonra...

10 puan

ne denilebilir ki... içinde geçen cümlelerde kendinizi bulacağınız bir hüzün denizi... sanırım her insanın bir nastenkası var...

10 puan

Kesinlikle etkisinden çıkamayacağınız, klasik sevmeyenlerin karşısında dimdik durabilecek bir kitap. Okunmaya değer bir eser.

7 puan

Kitabı okumamdaki en temel sebep,kitaptan esinlenerek uyarlanan Two Lovers filmini izlememdi.Filmden bayağı etkilenip,aşka olan inancım kökünden sarsılınca kitabı da okumayı bir vazife bilerekten kısacık bir kitap olmasına karşın kendimi kitabın sayfaları arasında sıkıntıdan boğulurken buldum.Bunda en temel sebep filmden bayağı etkilenmiş olup da kitabın filmle alakasının sadece filme esin kaynağı olduğunu anlamamdı.Ezcümle bundan böyle önce kitabı okuyup sonra uyarlama filmini seyretmek şart oldu:)

7 puan

hani çok beğendiğin bir yönetmenin filmini izler beklentini yüksek tuttuğunun için 'orta düzeyde bir filmdi ama o değil de başka bir yönetmen çekse güzel bir film derdim' dersin ya bu kitap da tam o tarzda, 'dostoyevski'nin kitabı' düşüncesi ile okumaya başladığınız için orta düzeyde buluyorsunuz.

platonik şekilde başlayan bir aşk hikayesinin beklenmedik sonu.

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
9 puan

saf sade bir kitap olsada çok beğenmiştim.. tavsiye ederim

Profil Resmi
8 puan

Güzel kitap.Duyguları çok güzel yazıya dökmüş.

10 puan

Beni çok etkiledi.. Nastenka sen nasıl bir insafsızsın -.-

9 puan

Dostoyevski'nin eseri olarak büyük beklentiyle okumamak lazım. bunu da beğenmediğim için söylemiyorum aksine güzel iç sızlatan akıcı bir üslupla yazılmış hoş bir öykü ancak önsözde de söylendiği gibi lirik bir havası var. Dostoyevski'nin diğer kitaplarından ve karmaşık yapısından uzak ve tüy gibi hafif. ama bu okunurluk zevkini azaltmıyor. okunmayı kesinlikle hakediyor

geri 1 | 2