Benim Hüzünlü Orospularım

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
9 puan

http://edebiyatmeclisi.blogspot.com/2011/08/benim-huzunlu-orospularim-gabriel.html

6 puan

okuduğum ilk kitabıydı ama okumaya çalıştığım diğer kitaplarından farklıymış tarzı, tipik karakterlerle farklı bi hikaye kumsalda bi kaç saat okumayla biten nefis kitap..

Profil Resmi
8 puan

Özellikle yazarın diğer yapıtlarına ve geçmişine bakılırsa bu kitabın biraz eksik yazıldığını düşündüm.

9 puan

Hak ettiği yerde olan bir kitap:)

Profil Resmi
5 puan

Yazarın okuduğum diğer eserlerinden biraz daha yavan, ama sadece tensel beraberlikler yaşayan yaşlı bir erkeğin yalnızlığını anlatması bakımından güzel.

Profil Resmi
7 puan

Hikaye biraz uç noktada 90lik bir ihtiyar delikanlı ve 14 yaşında bi kız..Farklı bir roman

6 puan

güzel tarafları vardı gerçekten

7 puan

guzel bir kitab,

10 puan

Bazı yerlerde sıkıcı olduğunu itiraf etsem de kitap tamamen sıradışı...

7 puan

Gerçek anlamda bir solukta okuyup bitirdim. Aynı gün içinde bitti kitap. Realist yazarımız Marquez yine harika bir eser yapmış. Sonuç olarak ben sevdim.

4 puan

Bir parça hayal kırıklığı diyelim.Olsun geçer...

11 yıl, 10 ay
4 puan

90 yaşına merdiven dayarsam bu kitabı anlayacağım sanırım. Nobellik bir durumu da yok çok saçma bir olay örgüsü var. Başkişisinin aptal aşık olduğu kitapları sevmiyorum zaten

8 puan

Değişik bir öykü, aslında değişik bir hayat. Son anları yaklaşan ama o anlara kadar mutluluğu tatmamış aşkı bulamamış bir adam... Onun sona yaklaşımı mutluluğunun başlangıcı oluyor. Buradan yola çıkarak ekleyeceğim tek şey: Mutlu olmayı bekleme, onu kendin yarat.

6 puan

Roman kahramanının iç dünyası güzel yansıtılmış. Gelgitleri, mazisi.. Kısa da bir kitap, okuması kolay. Ama hayal ettiğim öykü çıkmadı karşıma, biraz onun eksikliğini yaşadım. Yine de güzeldi.

Profil Resmi
6 puan

yazarın en zayıf kitabı bence

8 puan

Yaşlı bir adamın dünyasındaki son zamanlar, kadılar, tecrübeler.. Hala daha ölümü değil de genç bir kızla farklı bir baharı düşünen bir haber şişiricinin hikayesi.

10 yıl, 11 ay
5 puan

Şimdiye kadar okuduğum Marquez kitapları arasında en hissizi buydu sanırım... O kadar kitabı aradığıma, hevesle açıp okuduğuma değmedi açıkçası...

6 puan

yaşarsam atmış beş yıl sonra bir daha okuyacağım, büyük ihtimalle o zaman daha ilgi çekici gelecek...

4 puan

Kitap beni pek etkilemedi açıkçası. Ben Yüzyıllık Yalnızlık'ı bitirip büyük bir heyecanla sarılmıştım bu kitaba ama beklentilerimi karşılamadı. Konusu kesinlikle sıradışı ve Marquez'in dili harika buna rağmen kitapta eksik bir şeyler var. Ama okunabilir.

7 puan

okumak için sabırsızlandığım ve beni hayal kırıklığına uğratan bir kitaptı.Çevirisinden kaynaklı olduğunu düşünmekteyim.

8 puan

Marquez'in kısacık nefis bir kitabı 90 yaşını kutlayan bir gazetecinin kendini bakire bir kız bularak ödüllendirmesi ve sonucunda 14 yaşındaki kıza aşık olmasını harika yazmış.yazar.

Kitap için fazla bir yoruma gerek yok sonuçta yazarı Marquez Beden yaşlanır ama ruh yaşlanmaz özlü sözüne nefis bir gönderme.

Profil Resmi
9 puan

Beklentim çok yüksek olarak başlamıştım ama beklediğim gibi olmadı. Fena sayılmazdı. Aynı kişi üzerinde dönen olaylar ve bu kişinin düşüncelerini anlatıyordu.
Bazı yerlerde çok sıkıcı bulsam da çeviri olmasında kaynaklandığını söyleyebilirim.

10 puan

Gabriel Garcia Marquez bu. Tabi ki daha azı beklenemezdi.

2 puan

Kitabı bir arkadaşımın ısrarı sonucunda almış ve okumuş biri olarak daha önceden konusundan hiçbir haberim yoktu isminden dolayı da ön yargı da bulunmak istemeyip okumaya başlamış ve bir gün de bitirmişim zaten kalın bir kitap değil herkes bir günde bitirebilir.Gelelim kitaba kitabın 1982 edebiyat ödülü aldığını göz önünde bulundurduğumuzda bana göre biraz bunun altında kaldığını düşünüyorum.Hemen aklımda doksan yaşındaki biri torunun torunu olabilecek küçük bir çocuğa nasıl o gözle bakar hiç mi ar edep kalmamış yahu dedirtti bana açıkcası.Kitabı alıp okumuşsanız bir şey kaybetmezsiniz zaten okunan hiçbir şey boşa değildir bence ama özel olarak alınıp okunacak bir kitap gibi gelmedi bana.Bir yandan da aklıma yine ''Bir kadın adamı vezir de eder rezil de eder'' sözü aklıma geldi.Bu arada ben can yayınlarının baskısını aldım ve kitap 109 sayfa değil 94 sayfa bunu da belirtmek istedim.

Profil Resmi
8 puan

Bu yazarın okuduğum ikinci kitabıydı ve marquez kesinlikle favori yazarlarım arasına girdi. Kitaplarında öyle bir uslup kullanıyor ki güldürürken düşündürüyor, en olmayacak şeylere sempati beslettiriyor, kara mizahı ve zekayı harmanlayıp harika bir edebi uslupla bize sunuyor.

10 puan

Aşkın yaşı yokmuş :)

3 puan

bu kitabını yazmasada olurdu

Profil Resmi
6 puan

Beklentimi çok yüksek tutmuştum, etkilenmedim.

Profil Resmi
5 puan

İlk olarak şunu demek isterim.Yazarın, yaşlılığın ve yalnızlığın zorluklarını güzel bir biçimde bize yansıttığını düşünüyorum.Fakat anlattığı karakteri sevmedim.Karakterin o deli gibi tutkusu, yapmak istediği şeyler ve düşünceler hoşuma gitmedi.Sonuç olarak karaktere sinir oldum diyebilirim.

6 puan

Aman aman bir beklentim yoktu kitabı okumaya başladığımda ve bir nefeste içime çektim kelimeleri... içimde kalan tek sözcük ise doksan yaşında bile olsa AŞK kalbin ritmini değiştirebiliyor...

geri 1 | 2