Beni Ödülle Cezalandırma

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Eğitime olan bakış açım değişti. Sadece eğitimcilerin değil anne baba olacak herkesin okuması gerekiyor

9 puan

Başucu kitabı olması gerekenlerden

9 puan

Her ebeveyn ve eğitimcinin okuması gereken bir kitap. ödülün zararları biraz tekrar gibi gelse bu yüzden de sıkıcı olsa da-ki 1 puanı bu yüzden kırdım-... bilimsel çalışmalardan verilen örnekler ve ayrıca çözüm önerileri sunması açısından yararlı bir kitap.

Profil Resmi
10 puan

Kitap iki bölümden olusmus. Ilk bölümde ödülün zararları ikinci bolumde yapilmasi gerekenler anlatilmis. Çocuklarımızın bu kadar kötü bir sistemden nasıl kurtulacaklarını bilmiyorum. Bir şekilde eğitimin icinde yer alanların okumasını tavsiye ediyorum. Yazarın konuşmalarını da buyuk bir ilgiyle takip ediyorum.

9 puan

Kesinlikle çok iyi bir araştırmanın meyvesi bir kitap. Dr Özgür Bolat kitabını geniş çaplı bir araştırma sonucu ortaya koymuş. Kitapta bahsi gecen deneyler harika ve yol gösterici nitelikte. Bir kere tüm kitap baştan başa bize sonrasındaki hayatimiz icin rehber olacak nitelikte.

Ödül kavramini nasil yanlis anladığımız, ne kadar yanlis uyguladigimiz konusunda ciddi manada beni ikna eden bir kital oldu. Sadece eğitimde degil ailede, is hayatinda , toplumsal yasamda dahi kullanilan ödülün ne kadar yanlis bir uygulama oldugunu ortaya koymuş yazar.

Bir öğretmen olarak ilk etapta anladigim çocuğun dış kontrolle sekillendirilmemesi , icsel motivasyonla hareket etmesi gerektigi oldu. Ogrencilere ödülle, aferinle bir seyleri empoze etmenin ne kadar yanlis oldugunu onlarin ozgur davranmalari gerektigini , herhangi bir baskinin , etkinin sonucunda davranislarina sekil vermelerinin onların zararina oldugunu cok net sekilde anladim.

Sinifin , okulun cocuklarin sikilarak , eziyet cekerek vakit gecirdikleri alanlar degil mutlulukla geldikleri , eglenerek vakit gecirdikleri birer ortam haline getirmemiz gerektigini yine net sekilde anladim.

Buna benzer bircok dersi cikardigim kitabi ozellikle tum meslektaslarima tavsiye ediyorum.

geri ileri