Beni Bırakma (Bana Dokunma, #2)

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Team Warner kesinlikle. 1. kitaptan daha iyi 2. kitap. Çok sık rastlanmaz böyle birşey. Cidden müthişti. Warnerlı sahneler olağanüstüydü. Cidden yazım harikaydı. Sözler kelimeler. Duyguları müthiş hissettirdi bana.

6 puan

Aslında yorum yazmak bile istemiyorum beni hayal kırıklığına uğratan bir kitaptı. İlk kitabın umutsuzca yapılmış bir taklidi gibiydi. Üslup, kurgu, olaylar beklediğimin çok çok altındaydı. Bir tek Warner konusunda beklediğimi buldum diyebilirim aslında Juliette haric hiçbir karakterde sorun yoktu. Yazar onun psikolojisini anlatmaya bize ulaştırmaya çalışmış ancak tek fark ettim sürekli karar değiştiren ve hala kendini aşağılayan toy bir kızdı.

Yazar kitabın sonunu büyük etkileyici bir şekilde yapmaya çalışmış ama bana çok boş ve klişe geldi. Büyük sonları severim ama yalnızca gerçekten büyük oldukları sürece. Oysa bu kitaptaki sonda onlar gibi olsun diye çalışılmış ama olmamış bir sondu.

Bunlara rağmen üçüncü kitabı okuyacağım. Çünkü Warner'ın neler yapacağını çok merak ediyorum. Kendini çok iyi tanıyan birisi bugüne kadar da buna yönelik davrandı. Ama içindeki iyiliğin onu eylemlerini değiştirmeye iteceğini düşünüyorum. Ayrıca diğerlerinin onu kabul etmeyeceğinden korkuyor haklı olarak ki bu sorunu nasıl aşacağını da merak ediyorum.

Kitaptaki kızla ve üslupla ilgili sorunları aşarsak fazla olay olduğu söylenemez ve abartılmış olaylar haricinde var olan olaylar da fena değildi. Üçüncü kitap ne yönde ilerleyecek onu merak ediyorum. Ayrıca gizli kalan birkaç olayı da öğrenmek istiyorum.

Okumak isteyenler çekinmesin. Benim bu kitaba yönelik bütün hayal kırıklıkların ilk kitabıyla karşılaştırıldağındaydı. İlk kitap ilgi çekici ve ilginçti bu kitapsa ilginç bir konuya sahip sıradan bir gençlik romanı omuş.

10 puan

birinci kitap kadar sürükleyici tek sinir olduğum kitabın sonu

10 puan

Warner Warner Warner <3

10 puan

Kitabın başında Juliette ile Adam'ın depresif halleri beni gıcık etti sonlarına doğru Juliette ve Warner'ın sahneleri harikaydı Warner'ın gerçekte nasıl biri olduğunu görünce iyice aşık oldum kitaba. Nasıl beklenir şimdi üçüncü kitabın çevrilmesi ?

10 puan

Serinin 2kitabi ki ben bu seriyi 2 kitap diye biliodum Meyerse 3.kitabida varmis ben bunu acı bi yoldan ogrendim :(
Ah ahhh diyorum...
Niye neden ve niçin 2015 yili gelmesine ragmen hala 3kitap gelmedi diye meraktan catlamak uzereyim ve sevgili @dexpub 3kitabin ne zaman gelcegini bize soylese ...
Bu aralar fena halde Distopyalara takmis.durumdayim.
Once sanirim pek beni baglamaz diyorum sonra kendimi tamamen hikayenin icinde buluyorum... Julieette Adam ve Warner ... Basindan beri gonlum Warnerde . 2 kitapta tekrar konuya kitabin ortalarinda dahil oldu ama ne dahil olma resmen beni bastan fethetti diye bilirim. Yeni bir dunya ve bu dunyayi degistirmek ve hukmet isteyen

"Yeni Kurulus" bu kurulusa.karsi savas veren "Omega Noktasi" ve bu toplulukta toplanmis olan birbirinden farkli guclerdeki insanlar... Tik tak tik tak Savas Başlamak Uzere... " Arkadasin olmak istiyorum." Basini salladigini aramizdaki havanin hafif haketleriden hissediyorum. " Umitsizce aşik oldugun arkadasin olmak istiyorum. Kollarina,yatagina,kafanin icine kisilmis gizli dunyana aldigin arkadasin. O tur bir arkadas olmak istiyorum. Konustugunda sozlerini ve dudaklarinin aldigi sekli aklina kaziyan arkadasin. Bedeninin her kivrimini,her çilini,her urpertisini tanimak istiyorum Juliette..." /

Gelde simdi bu kotu coxuga asik olma ... 2kitapta oyle bir.sahne varki pis cocuk cok.uzdu beni :(( / "Ben sana umitsizce sirilsiklam Aşiğim..."

7 puan

Kitap genel olarak güzeldi aslında ama kıza sinir oldum. Bi adam bi warner karar vermedi gitti. O kadar yeteneği var savaşta işine yarayabilecek ama tek yaptığı kendine acımak. Yani kitap iyiydi ama ilki daha iyiydi.

10 puan

Kitabın ilk bölümlerini okumak oldukça sıkıcı ve zorlayıcıydı; çünkü cümleleri anlamak için bayağı uğraşmak gerekiyordu.
Cümleler edebi,süslüydü. Benzetmeler aslında müthişti.
Yaklaşık 100 sayfa kadar sonra olaylar beni içine çekmeyi başardı.
3. kitabı sabırsızlıkla bekliyorum!

Aaron Warner <3

9 puan

http://gamzeninkitapdunyasi.blogspot.com.tr/2015/02/beni-brakma-tahereh-mafi-yorum.html#more

"Se-sen arkadaşlık istediğini söylemiştin..."
"Evet," diyor, yutkunuyor. "Öyle söyledim. Hala da söylüyorum. Arkadaşın olmak istiyorum," Başını salladığını aramızdaki havanın hafif hareketinden hissediyorum. "Ümitsizce aşık olduğun arkadaşın olmak istiyorum. Kollarına, yatağına, kafanın içine kısılmış gizli dünyana aldığın arkadaş. O tür bir arkadaş olmak istiyorum. Konuştuğunda sözlerini ve dudaklarının aldığı şekli aklına kazıyan arkadaşın. Bedeninin her kıvrımını, her çilini, her ürpertisini tanımak istiyorum Juliette..."

9 puan

Adam ve Juliette sahneleri ne kadar sıkıcıysa , Warner ve Juliette sahneleri o kadar harikaydı. İlk kitapta Warner'ı sevmişitim, bu kitapta ise bayıldım. Üçüncü kitap bir an önce çıksın çıkmalı.

8 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/01/beni-brakma-shatter-me-2-tahereh-mafi.html

O nasıl bir sondu öyle!
Seri tüm hızıyla devam ediyor.
Karakterlerin başlarına neler geleceğini ve güçleri hakkında yeni şeyler öğrenirken, bu sefer Yeniden Doğuş'a karşı eğitiliyor kızımız.
Tabi kendisinin kafası karışık, bayağı karışık hem de. İlk olarak savaşmaktan emin değildi, ikinci olarak da tam depresyonda gibi davranıyordu. Tabi onun durumunda ben hemen yapması gerekenleri gerçekleştirmesini beklerdim, o biraz da dünyasının ne hale geldiğini tam olarak tecrübe etmediğinden de olacak ki diğer karakterlere göre şımarık davranışlar sergiliyordu. Aslında Juliette de bunun farkında ve gerçekler onun yüzüne vurulunca oldukça tatmin olduğumu söyleyebilirim.
Bu kitapta Adam'a biraz soğudum, Warner'cığım ise zirvelere çıktı kalbimde.
Şimdi Adam'dan hoşlanmamak için bir sebebim olmasa da yine de Warner'ın Juliette'ye karşı tavırları, sözleri, bakışları, kısacası her şeyi bana buram buram tutku ve sevgiyi hissettiriyor. Adam ise, sadece Adam, Juliette'nin ona olan hisleri ile aralarında bir sevgi ilişkisi olduğunu anlıyorum. Warner'da kızımız onu sevmeyeceğini, sevemeyeceğini sürekli kendine tekrarlatıyor ama yine de ona çekilirken buluyor kendini. Belki bu aralarında meydana gelen gerilimden dolayı bana daha da çekici geliyor ilişkileri.
Normalde aşk üçgenlerini hiç mi hiç sevmem. Ama bu sefer işin nereye gideceğini oldukça merak ediyorum. Karakterlerin bazı olaylar karşısında yaptıkları şeyler onları bambaşka yerler ve duygulara götürebilecek güçte çünkü.
Aksiyon dozunu arttırmaya devam etti kitap boyunca. Son bölümde ise hiç tahmin etmediğim şeyler oldu. Özellikle son kelimelerden sonra üçüncü kitapta bizi ne tür aksiyonlar bekliyor kestiremiyorum.
Juliette, kılıfından sıyrılıp nihayet kendinin farkına varırken diğer karakterler ile alakalı hiç beklemediğim gelişmeler yaşandı. İpucu vermemek adına kimler olduklarını söylemiyorum, bu öğrendiğim şeyin sonunun nereye varacağını ise oldukça merak ediyorum.

9 puan

İlk kitabını okumamımın üzerinden uzunca bir süre -iki yıldan fazla- olmasından dolayı başta bocaladım. İlk yüz sayfa yazarın sevdiğim ve taktir ettiğim o diline alışmakta zorlandım. Yinede kitabın eskiden kalma etkisinin kırıntıları hâlâ hissedilebilir derecede olduğu için keyif almayı başardım. İlk kitaba yaptığım yorum -herhangi bir yorum yaptığımdan bile habersizdim- benim için artık etkisini kaybetmiş durumda. Adam'a olan düşkünlüğüm sadece ona arkadaş gözü ile bakmakla sınırlı. Yinede kafam karıştı tabiî ama Warner... ahh o Warner... Umutsuzca sadece bir kitap karakteri olmasını istemediğim dakikalardan bahsetmiyorum bile. Kalbimde ayrı bir yere sahip artık. Çünkü onu uçurdu. Kalbim okurken resmen uçtu ve ben defalarca öldüm. Şimdi yeniden düşününce ona karşı ilgim ilk kitapta da ortadaydı ama Adam'ın duygularının daha ağır basmasıyla sadece görmezden gelmeye çalışmıştım. Benim için o ikinci adamdı ve üzülmek istemiyordum. Bu kitapta ise tamamen su yüzüne çıktı. Engelleyemedim ve artık umurumda da değil. Bence Warner, Juliette'i Adam'dan daha çok seviyor. Bunların dışında kitap güzeldi eğlendirdi ve kelimeleriyle beni büyüledi. Son kitabını okumanın mutluluğunu kısa bir süre sonra yaşamayı düşünüyorum ^^

geri ileri