Beni Bırakma

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

Serinin geçiş töreni gibiydi. Ben çok sevdim doğrusu zaten ayrım da pek yapamıyorum.

Profil Resmi
10 puan

Akın ve Gamze'nin inanılmaz güzel hikayesi :) Kapatınca Beni Bırakma diyecek birini arıyor insan :)

Profil Resmi
10 puan

Beni Bırakma.. Kitap olarak okumak çok başkaydı, çok güzeldi. Eklemeleri, düzenlemeleri farketmemek için kör olmak lazım. Olaylar arası geçişler sağlamlaştırılmış, cümleler daha bir güçlenmişti. Büyük bir hızla insanı içine çeken, daha önce okunmuş olmasına rağmen elinizden düşüremeyeceğiniz bir kitap.. Gerek olaylar gerekse memleketimden bir kitap oluşu bende ayrı bir yere oturttu bu güzel eseri. Kitaptan yazmak istediğimm o kadar çok alıntı var ki buraya.. Malesef yazmam doğru olmaz, okuyun, görün.. :) Bütün gece kitabı okuyup sabahında dersaneye gitmek zorunda kalacağınız, 5 dakikalık kahve molasını kitaba dalarak 1,5 saate taşıyacağınız, vakit darlığından bir an önce bitireyim deyip de aslında keyfini çıkararak önceki sayfalara döne döne okuyacağınız bir kitap.. Ve bana kattığı o kadar çok şey oldu ki.. Bir tanesini söyleyeyim; İnsanlar ya da olaylar göründüğünden farklı olabilir, ön yargılı olmayın! Canlı örneği de ar tabi.. Zeki bir adam kadını kadından iyi çözüp yazabilir, aşkı böylesine hissettirebilir ve sizi şaşırtabilir. Olmaz demeyin, olmuş işte! Dostluğun, vicdanın, aşktan önce arkadaşlığın, tutkunun ve aşkın harmanlandığı harika bir eser.. Harf harf, satır satır vurdu beni tam kalbimden. 4 mevsimi yaşayacağınız bir kitap.. Evet evet, gecenin 4'ünde yatılı misafirimiz olmasına rağmen kahkaha attıran, imajımı yerle bir etse de ağlatan, içimi kederle doldurup sonrasında gülümseten, kitabın içine girip olaylara müdahale etme isteğiyle tutuşturan.. Kısacası insanın iliklerine kadar işleyen bir kitap.. Yanımdan hiç ayırmadım.. Dersaneye, misafirliğe, 2 kat aşağıya inerken, hatta kapının önüne çıkarken bile benleydi. Ama en zevklisi Gamze hanımla surların tepesinde şehrimi seyrederken çay içmekti.

10 puan

Arkadaşımın tavsiyesizle okumaya başladığım bu kitabı Tam 3gunde bittirdim toplamda 691 sayfa ki ben bu kitabı tek gundede bıttırdım dua etsin iş yuzunden fırsat bulupda adam gıbı okuyamadım ...

Tam Tamına 1başlayan bir aşk ... Daha öncesinde birbirlerini tanımayan bir çift . Başkasına aşık olduğunu sanan bir bayan ve 1haftada olan olayların ardı ardını kesmemekte... Akın ve Gamze ... Tahir Doğan ve Tamer ... Eminin bu kareketleri okursanız çok sevicesiniz... ki ßen aşık oldum onlara : ) Genelde Tur yazarları pek okumuyorum daha çok yabancı edebıyat roman agırlıklı ... ama Şuanda kendımı ayıplıyorum ... Fatih Murat Arsal Sen bir harikasın tek kelimeyle ... Gerçekten bizim turk yazarlarımızda yaza bılıyormus bi kaç turk yazarımızın dısında bır turk yazarımızın daha bukadar guzel yaza bıldıgını öğrenınce gercekten cok sevındım ama ne yalan söyleyım Yazara sitemliyim ... ßizim Ülkemizde Akın Tahir Doğan Tamer gibi erkeklerde vardıda ßizmi Keşfedemedim : )

10 puan

Beni Bırakma ile beraber tehlikeli, gizemli, yakışıklı, karizmatik ama bir o kadar da düşünceli, korumacı ve romantik erkekler dörtlemesinin son kitabı da bitmiş oldu böylece.

Kitap Elazığ’ın karlı havasında Gamze’nin Akın’a çarpmasıyla başlıyor ama aynı çarpıcılık 700 sayfa boyunca devam ediyor. Bir çeşit modern peri masalı... Ve öyle güzel bir kurgu ile yazılmış ki, gözünüzü kırpmadan bir solukta okuyorsunuz. 700 sayfa gözünüzü korkutmasın, nasıl başlayıp nasıl bittiğini anlamayacaksınız bile… Hatta ben kitap hiç bitmesin günlerce okuyayım istedim Kitabın sonu ise FMArsal karakterleri geçit töreni gibi

Akın hayalet ekibe yeni girmiş, geçmişi gizemlerle dolu mavi gözlü eski bir subay, bir töre cinayetinin sebep olduğu olaylar nedeniyle hapse giriyor. Bu kötü ve acı durum sayesinde de hayatının aşkıyla karşılaşıyor. Akın’ın en belirgin özelliği diğer FMArsal erkeklerinin aksine güler yüzlü olması. Gamze için yaptıklarını gördükçe mavi gözlü serseriye hayran olmamak mümkün değil.

Gamze güzelliği tescilli, üzerinde uyuşturucu bulundurmaktan hapiste olan birine aşık ve ondan hamile olduğunu düşünen bir manken. Gamze ışıltılı hayatın çarkları arasında kalmamak için 15 yaşından itibaren mücadele eden bir kadın. Bunu başarabilmek adına soğukluğu ve kibri yüzüne maske yapıyor. Ama sonunda bizim mavi gözlü serseri buzlar kraliçesinin içindeki sıcak, samimi aynı zamanda aşka, sevgiye muhtaç kadını ortaya çıkarıyor

Daha önce e-kitap olarak okuduğum bir kitabı aynı heyecanla tekrar okudum ve kim bilir daha kaç kez okuyacağım. Ama kitap olarak okumak gerçekten çok başkaydı. Bu arada yapılan eklemeleri düzenlemeleri de görmemek mümkün değil. “E-kitap olarak okudum tekrar okusam mı ?” diye düşünmeyin, kitapta çok farklılıklar var.

Gereksiz uzatılmış diyaloglar yok, abartılmış romantizm yok, saçma sapan ilişkiler yok, sayfalarca süren tasvirler yok ama karşılıksız dostluklar var, arkadaşları için gerekirse ölüme yürüyenler var ve iliklerinize kadar hissedeceğiniz tutkulu bir aşk var…. Yine bir FMArsal romanı ve yine yüzümde bir gülümseme ile son sayfasını kapattım.

Profil Resmi
9 puan

Kim bilebilirdi ki aşkın onun en umutsuz,en kırgın olduğu bir anda beklenmedik bir tesadüfle karşısına çıkabileceğini.
Gamzede bilmiyordu elbette.Aslında sevdiğini sandığı adamın bir uyuşturucu illeti yüzünden hapislere düşeceğini ve onu ziyarete giderken hayatını değiştirecek o esrarengiz adamla karşılaşacağını nerden bilebilirdi ki.Kalbinin daha ilk görüşte onun için çarpabileceğini aklına bile getirememişti ama kader ağlarını örmüş bu yakışıklı,alımlı gençle Akınla yollarını kesiştirmişti.Artık istemese de , onu sevmediğini,aşık olmadığını kalbinin başka bir erkeğe Kaan’a ait olduğunu haykırmak istese de,yüreği onu reddediyor ve bu baş kaldırış onu içten içe büyük bir aşkın içine esir ediyordu.
Aslında bittiğini,tükendiğini,yolun sonuna geldiğini sandığı bir anda hayatın nasılda sürprizlerle dolu olduğunu ve insanı ne zaman nerede sevgiyle ,şevkatle sarabileceğini artık oda biliyordu.
Dolu dolu geçen bu hikayeyi okurken tüyleriniz diken diken olacak,kalbiniz Gamze ve Akın’ın büyük aşklarına şahit olurken;bu hikayenin mutlu sonla bitmesini öyle yürekten isteyeceksiniz ki ,mutlu sona ulaşabilmek için en azından bunu umut ederek, bir an olsun elinizden bırakmak istemeyecek bir solukta bu muhteşem ikilinin mutluluklarına şahit olmak isteyeceksiniz……

Profil Resmi
10 puan

Muhteşem Drtlüde en çok sevdiğim Akın-Gamze çiftiydi. Onların kalbimizde ayrı bir yeri var. Ve bence en iyi FMArsal romanı.

Profil Resmi
10 puan

Gerçekten çok iyiyi bi kitaptı

10 puan

Harika bir kitaptı nefessiz okudum

10 puan

Bu kitapta diğer karakterlere çok fazla yer vermişti ve bu gerçekten çok güzeldi. Doğan, Tamer, Tahir. hepsinin bir arada olduğu mükemmel bir kitaptı.

10 puan

Kitap, yıldızlar geçidi gibiydi... Herkes vardı. Karahan ve Selim'den sonra Akın da favorilerim arasına girdi. Ciddi anlamda harikaydı! Allah herkese böyle aşk nasip etsin! Mutlaka okumalısınız. En güzel FMA kitaplarından. Bundan sonra meşhur üçlüye başlayacağım. Sabırsızlanıyorum. :))

10 puan

Mavi gözlü İyi yürekli AKIN'ım :) Harikalar harikası bir hikaye ve FMA nın süperkahramanlarının bir arada olduğu harika bir yıldızlar geçidi. Bu hikaye sayesinde Tamer, Doğan ( Dodo ) ve Tahir i tanıdım. Hepsi birbirinden harika birbirinden yakışıklı ve karizmatik kahramanlar :)

10 yıl, 11 ay
10 puan

Gamze Çetin ünlü bir mankendir.Dünyanın en güzel on kadını arasındadır. On beş yaşında evden kaçarak mankenliğe başlamış ailesi ise onu affetmemiştir. Sevgilisi Kaan üzerinde uyuşturucu bulundurduğu için tutuklanmıştır. Elazığ’da ceza evinde kalmaktadır. Gamze de ondan hamile olduğunu düşünmektedir. Kaan’ı ziyarete gider ama o bebeği istemez. Üzülerek ceza evinden çıktıktan sonra Akın ile çarpışır.
Akın ise töre nedeniyle öldürülen bir kızın abisini öldürdüğü için cinayetten dolayı kaldığı cezaevinden yeni çıkmış eski bir askerdir. Tamer, Doğan ve Tahir'in grubundandır. Devlet adına çalışan gizli ajanlardandır.
Hava kötü olduğundan Gamze İstanbul'a yalnız dönmek istemez. Akın'ı yolculuk için ikna eder. Hava şartları nedeniyle sık sık durmak zorunda kalırlar hatta mahsur kalırlar. Yolculuk süresince Akın'ın arkadaşları ile de tanışır Gamze.
Akın ise Gamze'nin sevgilisine kurtaracağına dair söz verir. İkili bu yolculukta iyice yakınlaşır. Yolculuk bitince de duyguları iyice derinleşmiştir. Ama Akın Gamze'nin nişanlısını çıkarıp onunla evlenmesi için ikna eder çünkü Gamze onu seviyor ve hamiledir. Gamze ise Kaan'a karşı duygularından artık o kadar emin değildir. Üstelik hamilelik olayı düşündüğü gibi değildir ve Akın'ın kendisiyle evlenmesi için sevgilisini zorladığını da öğrenir. Akın'ın kendisini istemediğini düşünür ondan ve sevgilisinden de ayrılır. Ailesi ile de arasını düzeltir.
Ayrılık ikili için zor geçer Kaan'ın çıkardığı sıkıntılar, Akın'ın geçmişinde ki kişilerin çıkardığı sıkıntılardan sonra nihayet atlatıp mutlu sona ulaşırlar. Final tabi ki evli mutlu çocukludur.

Akın yazarın erkek karakterlerinden farklı olarak güler yüzlü ve bu çok güzeldi. Ayrıca muhteşem arkadaşlar Tamer, Tahir, Doğan grubunu da görebiliyoruz. Onlara bayılıyorum. Yine güzel bir kitap.

geri ileri