Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları (Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları, #1)

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
6 puan

keyifli bir kitap.

9 puan

ilk yarısını gece okumayın derim..:)

10 yıl, 10 ay
8 puan

http://kronikokur.blogspot.com.tr/2015/05/bayan-peregrinein-tuhaf-cocuklar.html

8 puan

Kitabın türü pek tarzım değildi, ama genel bir yorum yapmam gerekirse, severek okuduğumu söyleyebilirim.

Ayrıntılı yorumum:
http://nazlidinc.blogspot.com.tr/2016/01/bayan-peregrinein-tuhaf-cocuklar-ransom.html

4 puan

Hayatımda ilk defa bir kitabı kaybettim ve o kitap Bayan Peregrine'nin Tuhaf Çocukları olunca bu durumda biraz tırstım. Bu beni yıldırmadı ve yenisini alıp sonunu getirdim :))

Kitabın konusundan ziyade fotoğrafları korkutucuydu.

Tavsiye eder miyim hayır...

Profil Resmi
10 puan

Filmini de sabırsızlıkla bekliyorum.

Profil Resmi
6 puan

Filmini izlediğim kitabını okuduğum iyi kurgulanmış fantastik şahane

8 puan

http://kitapsiginagi.blogspot.com/2013/12/bayan-peregrinein-tuhaf-cocuklar.html

6 puan

Akıcı bir kitap gençlere daha çok yönelik Biraz fazla fotoğraf koymuş olmadık yerde bile fotoğrafla desteklemiş hayalgücümüzü yazar...Korku kitabı değil fantastik diyebiliriz

5 puan

Hayal gücü daha iyi şeyler yaratabilir bence. En iyi yetişkin romanı seçilmiş, ergenlikte iyi gider de sonrasında biraz sıkıyor...kesin devamı gelecek ayrıca...

7 puan

Yarısına kadar büyük bir heyecanla okudum. Fakat gerçeklikten çıkmaya başladığında biraz kitaptan kopmaya başladım. Herşeye rağmen iyi bir kitaptı bence. İlginç ve yeni bir tarzı var. İçindeki resimler hikayeyi daha anlaşılır ve akıcı yapmış. Tavsiye ederim fakat ikinci kitabını okumayı düşünmüyorum açıkçası.

10 puan

HARIKAAAAAAAAA
COK FARKLI
1. sayfadan son sayfaya nasıl geldim hala hatırlamıyorum?
yalnız aklımda kalan şey yahudilerle ilgili birtakım özellikleri çok iyi kurguya yerleştirmiş.

10 yıl, 10 ay
10 puan

Kitabın kapağını ilk gördüğümde konusunun korku gerilim olduğu düşündüm.ama fantastikmiş. Sürükleyici bir kitaptı elimden bırakamadım. Kitaptaki fotograflarda ayrı bir güzellik esrarengizlik katmış. Okumanızı tavsiye ederim

8 puan

http://fairytaleess.blogspot.com.tr/2015/09/bayan-peregrinein-tuhaf-cocuklar-kitap.html

Kitabın içindeki resimlerin koleksiyonculardan toplanmasıysa çok ilgimi çekti. Yazarın fotoğraflar üzerinden bir kurgu oluşturmasını birazcık zorlama bulsam da aynı zamanda çok da yaratıcı buldum. Bilemiyorum , kitap bana böyle ikilemler de yaşattı işte. Yazarın ilk kitabı olması dolayısıyla başlarda acemiliği biracık gözüme çarptı ancak olayların içine girdikçe kitap daha akıcı bir hal aldı. Kitabın sonu biraz aceleye gelmiş gibi geldi ancak onun haricinde beni haliyle merakta bırakmaya da yetti. Seriye devam etmeyi düşünüyorum. Ayrıca kitabın beyaz perdede gösterimini de iple çekiyorum.

8 puan

Esrarengiz resimlerle süslenmiş bu ürkünç kitaba bayıldım! Bir kere kitap çok akıcı, sayfalar birbirini kovalıyor ve ben bir kez bile bunu fark etmiyorum. Hikaye ise çok gri, aynı zamanda da sevecen bir mavi... Çünkü ilk başta karakterlerden korkmam gerektiğini düşündüm ama ilerledikçe buna gerek olmadığını kavradım. Sonu çok "ikinci kitabım da var" dermiş gibi bitti, var da. Hollow City'nin çevrilmesini dört gözle bekliyorum!!

5 puan

kitap ağır başlayıp, alelacele bitirilmiş gibi sona eriyor. Başında bence gereksiz bir sürü detay verilirken, tuhaf çocukların tasvirinde bunu göremiyorsunuz. Bu da isim verilirken "bu hangisiydi ki?" gibi tepki vermenize yol açıyor. Sonuçta kitap birden fazla karaktere çok yayılamıyor. Bir Harry Potter mı, kesinlikle yanından geçemez. Orijinalliği ise eskicilerden toplanan fotoğraflarda.

8 puan

Kurgusu çok farklı bir kitap içinde hem korku gen gerilim hem fantastik hem macera hem de yer yer psikoloji var oldukça başarılı farklı bir kitap okuyor olmak çok hoşuma gitti okurken genel anlamda ne olacak diye çok merak ettim ama bazı sayfalarda uzatmış sanki hissi olmadı değil

10 puan

Kitap hakkında çok şey duymuştum ve açıkçası büyük beklenti içindeydim. Bazen büyük beklentiler size büyük hayal kırıklıkları olarak geri dönebiliyor. Ama bu kitapta bu olmadı :)
Bütün beklentilerimi karşıladı. Hatta bütün sayfalar bitene kadar elimden bırakmak istemedim.
Film fragmanını izlemiş olduğum için karakterleri yerli yerine koymak çok kolay oldu.
En can alıcı nokta "tuhaf fotoğraflar" üzerine kurgulanmış olması. Hayal gücü, tam olarak bu işte :)
Çeviri için de Aslı Dağlı'ya bir kez daha teşekkür ederim.
Umarım sizde okuduğunuz da benim kadar zevk alırsınız.

8 puan

Farklı kurgusuyla beklentimi karşıladı. Biraz daha genç okura yönelik olmuş. Anlatımda hamlık olsa da kurgunun ilginçliği ile kapanıyor gibi. Fotoğraflarla hikayenin desteklenmesi güzel. Seriye devam ediyorum.

Profil Resmi
6 puan

güzel başladı ama kitabın yarısından sonra çocuk kitabına dönüştü ilk yarıdaki tempoyu ikinci yarıda yakalayamadım

10 puan

Öncelikle bugüne kadar okuduğum en özgün romanlar arasındaydı ve fazlasıyla "tuhaf" ve farklıydı. İki günde okudum ve bir an önce ikinci ve son kitabını da sipariş etmek için acele ediyorum. Çoğu kişi cümlelerin uzunluğunun ve karışıklığının dil akışını yavaşlattığı görüşünde ama kendimce buna asla katılmıyorum ki bana kalsa kitabı başladığım gibi bitirirdim, o kadar beğendim ve gerçekten fevkaladeydi. İlk 100 sayfasında sürekli olayların ne kadar durağan olduğundan çok şikayet etsem de Ransom Riggs'in aslında bize ne kadar geniş bir hikayeyi yedire yedire okuttuğunu düşünüp hak verdim. Karakterler muhteşemdi ve fotoğraflarla olayların bu denli bağlanmasına ağzım açık kaldı. Olağanüstü bir iş başarılmış, ikinci kitap olan Gölge Şehir'i büyük merakla bekliyorum. Umarım siparişim bir an önce gelir de anında okumaya başlarım!

7 puan

Kitaba göz gezdirdiğinizde kitaptan beklentiniz gerilim korku içerikli bir roman oluyor ama kitabı okuduğunuzda tamamen farklı bir şeyle karşılaşıyorsunuz ve bu bende biraz hayal kırıklığına sebep oldu. Yine de güzeldi ama biraz çocuksu buldum. Fotoğrafları çok beğendim olayları destekleyici olmuş. Devamını okur muyum bilmiyorum açıkçası.

8 puan

Fantastik riman severlerin çok beğenecegı bir kitap ve kesinlikle film uyarlaması da harika😉

10 puan

Kitaba ilk başladığımda korku türünde sanmıştım fakat olaylar açıklanınca kendimi durduramadım .Normalde ders içinde kitap okuyan biri olmama rağmen derste okudum .Filmini ve diğer kitaplarının türkçeye çevrilmesini dört gözle bekliyorum.

geri ileri