Bay Pipo: Bir MİT Görevlisinin Sıradışı Yaşamı - Hiram Abas

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Yine şaşırtıcı ve vay be dedirtici bir Soner Yalçın kitabı.

7 puan

Bu kitapta anlatılanlar tümüyle gerçektir... Adı gerçek kişilerdir... Olaylar, tanıkların ağzından aktarılmıştır... İşte MİT`in gayri resmî tarihi...

6 puan

Soner Yalçın ve Doğan Yurdakul un birlikte hazırladığı bir inceleme-araştırma kitabı.. kitapta türk istihbarat teşkilatı olan mit in nasıl kurulduğu ve siyasal anlamda kimlerim o dönemde rol oynadığı türk siyasetine ve uluslararası politik çekişmelerde kimlerin parmağı olduğu yapılan ropörtajlarla ve belge-mektup larla dile getiriliyor.. bunların gölgesinde mit in kuruluşundan beri rol alan Hiram Abas la da yapılan ropörtajlarla destekleniyor ve dönemin ermeni terör örgütü ASALA nın nasıl bitirildiği hiram abas ın ekseninde adım adım anlatılıyor..

Profil Resmi
8 puan

Gerçekten okumaya değer

10 puan

Soner Yalçın ile tanışmam bu kitap sayesinde olmuştu.

Soner Yalçın ve Doğan Yurdakul muhteşem bir çalışma çıkartmışlar.

10 yıl, 11 ay
6 puan

Bir döneme ışık tutan olayların MİT üzerinden değerlendirilmesi ve yaşananlar. Ancak olayları iyi analiz edebilmek ve çıkarımları sağlıklı yapabilmek için o dönemi kapsayan tüm kitaplarını okumak gerek.

10 yıl, 10 ay
6 puan

muhteşem bir baş yapıt

Profil Resmi
7 puan

Acı gerçekler hep karşımızda,yapanın yanına kar kalıyor.

7 puan

Kitap Hiram Abas ekseninde ülkemizin karanlık yakın siyasi tarihine de ışık tutuyor. Hatta okurken kitaptan sayfa numaralarıyla birlikte notlar çıkarttığım dahi oldu. Muhteşem bir çalışma.

8 puan

Hiram Abbas , Mit Müsteşar yardimcisinin suikastle son bulan , aksiyonu bol hayatini ele alan arastirmaci yazar, gazeteci Soner Yalçın ve Doğan Yurdakul ‘un kaleme aldığı eser.
Bu kitaplar ulkemizin karanlik tarihine ışık tutmasi yönüyle oldukca faydalı benim için. Ozellikle ulkemizde belirli periyodlarla cereyan eden darbe girişimlerinin, darbelerin nasil meydana geldiği, kimlerin bu isleri organize ettigini gormemiz acisindan harika bilgilerle dolu. 60 darbesi, 71 muhtırası, 80 darbesi tum çıplaklığıyla, belgelerle aktarılmış.
Ulkemizde, Orta Dogu ‘da hatta dünya genelinde etkisini sürdüren CIA , FBI faaliyetleri , ulkemizde meydana gelen darbelerde hep bu teskilatlarin parmağının oldugu, MOSSAD , KGB gibi teşkilatların da yine eylemleri, ulkelerin icine nufuz etmis örgütlenmeleri kitap sayesinde tum ciplakligi ile okuyucuya aktarılmış. Derin devlet kavraminin ne demek oldugunu okudukça hayretle az cok anlayacağımız bir olaylar silsilesi. “ Yahu biz nerde yasıyormuşuz, dünyadan bihabermisiz" dedirtecek türde yapilanmalarin , kisilerin , unlu simalarin , cinayetlerin, suikastlerin, girisimlerin olduğu eseri okudukca devletin bize gorunen yuzunun, manzaranin gorunen yuzu oldugunu görebiliyoruz. Ardi dehset verici diye nitelendirebiliyoruz.

Noktalama isaretlerinin bircok yerde yanlis kullanilmasi beni rahatsiz etti. Ve olaylardaki kisi sayılarinin bir hayli fazla olmasi ( ki bu yazarin elinde olan bir durum degil ) , okumayi , anlamayi , baglanti kurmayi oldukca zor hale getirmiş.

Hiram Abbas profili ise siddeti, aksiyonu seven, hareketli, adindan da anlasilacagi uzere pipo muptelasi, hirsli, surekli yükselmek isteyen, iskenceyi seven , surekli mason oldugu iddialariyla karsi karsiya kalan , devletin gizli kapakli bölümünde bir ömür geciren , silah hastasi biri olarak bende oluştu.

geri ileri