Bataklık Meleği

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Akıcı bir kitap olmasının yanında, hannah karakteri' nin ders verici hikayesine bayılıp takdir ettim! Rafe ayrıca saygımı kazandı tavsiye ediyorum... Genel tarihi aşk romanlarına göre bence gerçekçi ve düşündürücü olmuş.... Aslında günümüz hikayesi olabilen bir kurguya sahip hatta son dönemde oldukça fazla gazetelerde okuduğumuz iğrenç haberleri işlemiş yazar !

4 puan

bu kitabı laura landon değilde bir komşusu mu yazmış acaba???
diğer iki kitaptan sonra hayalkırıklığı oldu resmen...
zor bitirdim :/

10 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2015/11/laura-landon-bataklk-melegi.html



"O, diğer kadınlar gibi bir erkeğe aşık olma hakkının olmadığını düşünerek yıllar önce kapattığın kalbinin kapılarını yeniden açtı."


Yine Laura Landon ve yine muhteşem bir kurgu!

Klişe konular,klişe historical romance karakterleri yerine o dönemin aykırı karakterlerini konularını kurgulayan Laura Landon bu kitabında da yine bambaşka bir şey yapmış. Klişelikten uzak olması benim nazarımda mükemmel bir şeyken bunu bir de kalemine kusursuz yansıtması ve kurguyu da bir o kadar güçlü kurması takdirimi alıyor.

Kitabın konusu; genelev patroniçesi olan Hannah arkadaşlarının düzenlediği partiye katılmak için gittiği evde bir papazla karşılaşır. Londra'da Lord ünvanını alan Rafe kendini insanlara yardım etmeyi amaçlayarak papaz olmaya karar vermiş ve yıllarını bu kararla geçirmişti. Yengesinin düzenlediği partide tanıştığı Bayan Hannah Bartlett dikkatini çekmiş olmakla kalmayıp kalbini de çalmıştı. Ancak Hannah hakkındaki gerçeği öğrendiğinde ilişkileri hiç kolay olmayacak ve daha da kötüsü Hannah'ın sır gibi saklanan geçmişi Hannah'ın Rafe'den uzak durmasının nedeni olmaktadır. Bu iki gencin önünde bir de Hannah'ın düşmanları vardır..

Heyecanlı bir kitaptı. Hannah ve Rafe arasındaki gelişmelerin yanında Hannah'ın genelevdeki olayları da soluksuz okunacak cinstendi.

İşte bu kadının kalemini bu yüzden seviyorum. Bir genelev patroniçesi, fahişesi Hannah ile bir papaz olan Rafe...

Eğer tarihi aşk romanı okumak ve değişik bir şeyler istiyorsanız bu kitabı kaçırmayın. Daha da önemlisi... bu yazarın hiçbir kitabı es geçmeyin!

Aşk romanı okularına tavsiye edeceğim bir kitap daha... benim severek takip ettiğim bir yazar ve dediğim gibi değişik kurgularıyla kalbimi çoktan fethetti. Sizlere de tavsiye ediyorum okuyun bu kitabı ve bu yazarın diğer kitaplarını.

8 puan

Konuyu ve anlatımı beğendim. Hele papaz olan Rafe'nin aşkının o saf hali ve her şeye rağmen hiç sarsılmaması çok hoştu. Hannah ise güçlü bir karakter olmasına rağmen agresif bir karakter değildi. Konu farklıydı, işlenişi güzeldi, çeviri yönünde ufak tefek sorunları olduğu açık ancak yinede okurken çok zorlamadı. Serinin ilk kitabı olan Grace-Vincent çiftinin anlatıldığı Masum Yalan romanını da çok beğenmiştim bu romanda tavsiye edebileceğim bir kitap.

8 puan

Yaklaşık 10 ay kadar sonra Aspendos, Laura isimli bir yazarları olduğunu hatırlayıp Intimate serisini bitirdi çok şükür.

Serinin 2. kitabı, ilk kitaptaki Grace-Vincent çiftini birleştiren genelev patroniçesi Hannah'ı anlatıyor. Ki beni uzun zamandır merakta bırakan bir karakterdi Hannah.

Ben 2. kitap için Hannah'ın babasının kitapta önemli bir yer kaplamasını bekliyordum ama yazar babayı öldürmeyi tercih etmiş. Yaşasaydı kitap daha mı iyi olurdu yoksa tersi mi emin değilim. Ama böyle olması da iyi olmuş, en azından sinir olacağımız bir karakterden kurtulmuş olduk.

Gelelim çiftimizin tanışma şekline. Çok fazla historical okudum ama sanırım en normal, en olaysız tanışma bunlar arasında gerçekleşti. Değişik ama hoşuma gitti.

Yazarımız gerçekten güçlü kadın karakterler yaratıyor. Hannah daha ilk kitapta gözüme girmişti, burada ise gözümde yüceldi. Genç kız ve erkekleri kurtarmak için girdiği mücadele okunmaya değerdi.

Bir de şunu fark ettim. İster historical, ister günümüz olsun yazarların büyük çoğunluğu piç adam diye tabir ettiğimiz karakterler yazıyorlar. Laura ise tam tersini yapıyor; yani efendi adam üzerinde yoğunlaşıyor. Rafe sen ne tatlı bir şeydin öyle kuzum. Sevdiceğin için elinden geleni ardına koymadın, yerim seni :P

Ayrıca çiftimiz birbirlerine aşık olduğunu inkar etmediler, çok çabuk kabullendiler. Ama Hannah, Rafe'i korumak için uzun bir süre vazgeçmek zorunda kaldı ve kimse kızıma kızmasın, yapılacak en doğru şeyi yaptı kitap boyunca.

Amaaaa gelelim en kötü özelliğine. Kitap güzel ama çeviri hak getire. Aspendos, sen ne yapıyorsun gülüm? Siz bu işi 2 senedir yapıyorsunuz hala mı çevirmen sorununu çözemediniz? Güzelim kitap battıkça batmış durumda.

Ayrıca sen gitmişsin gerçekten kaliteli bir yazar bulmuşsun, ülkemizde sevenleri de çok bu yazarın. Sen gidip niye 10 ay sonra çıkarıyorsun bu kitabı? Niye fazla okunmayan yazarlarının kitaplarını 5 ay arayla yeni kitaplarını çıkarıp Laura'yı bir kenara itekliyorsun? R.K. Lilley'e verdiğin ağırlığı şu yazara da bir versen biz historicalcıları çok sevindireceksin.

Bana göre Masum Yalan'dan güzeldi. Yine de bir Sessiz İntikam değil tabi ki.

5 puan

Aslında seri bilgisi içinde yer almasa da tanıdık bir isim kitabın kahramanı Hannah. Laura London'un Türkiye'de basılan diğer iki kitabında adı geçmiş biri. Diğer kitapları beğenerek okumuş biri olarak bu kitabı da almış kitaplığımda bekletiyordum. Ama maalesef bu kitap diğer iki kitaba göre beklentilerimin çok altında kaldı. Üstelik giriş bölümünde anlatım kullanılan zamanlar olarak çok kötüydü. Kitabın orijinalinden gelen bir yazım mı çevirmenden mi kynaklı bilemiyorum. Bu bölümü okuduktan sonra çevirmen adına baktım ve diğer iki kitaptan farklı bir kişi tarafından bu çevirinin yapıldığını gördüm.
Kitap bana son derece sıkıcı geldi. Okunmasa da olabilir.

10 puan

Yazarın önce ki kitaplarından tanıdığımız Hannah'ın hikayesi.

Hannah'ın babası lord Fentington ile arası hiç iyi olmamıştır. Babası kadınların Havva'nın yaptıklarından dolayı cezalandırılması gerektiğine inanmıştır. Bu yüzden Hannah'ı her gün diz çöküp dua etmeye zorlamıştır. En küçük hatasında ise kırbaçlamıştır. Her daim katı olmuştur. Büyüyüp güzelleştikçe de daha çok dua etmeye zorlamıştır.
Hannah on beş yaşındayken eve davet edilen rahiplerden biri ona tecavüz edince babası ona inanmamış, kırbaçlayıp evden kovmuştur. Kimse kendisine yardım etmeyince iş bulamamış ve geneleve düşmüştür. Yıllarca çalıştıktan sonra şehrin en ünlü genelevini satın alarak Madam Genevieve olur.
Hannah yaşadıklarından dolayı hiçbir erkeğe güvenmez. Özellikle rahiplere. Ama arkadaşının davetinde rahip Rafe Waterford ile tanışınca işler değişir. İkili ilk karşılaşmada hemen etkilenirler ama Hannah işinden dolayı uzak durmaya kaçmaya çalışır kaçtıkça Rafe de kovalar.
Kitapta ikiliyi bol bol okuyoruz ikili dışında uğraştıkları tek bir olay vardı Hannah'ın sokaklarda ki yardım etmeye,kurtarmaya çalıştığı kadın ve çocukları yakalamaya çalışan rakibi olan adam ile mücadelesi.

Rafe onun o büyük aşkına hayran olamak elde değil gerekirse ölmeye bile hazır. Vazgeçmemesi,ikna etmeye çalışması, her zor anında Hannah'ın yanında olması çok güzeldi onun geçmişine rağmen sahiplenişi bayıldım ona.
Yazar farklı konuları yazmayı çok iyi başarıyor. Kitapta okumaya alışık olduğumuz iyi aile leydilerin den biri yok genelev sahibi bir karakter, ona aşık olan unvan sahibi bir lord değil rahip. Bu konu kitaba başlamama neden oldu. Güzel başladı ikilinin hemen aşık olduklarını kabul etmeleri çok güzeldi.Neredeyse başka olay olmadığından bir süre sonra kaçma olayları biraz sıktı.
Yazarın akıcı bir anlatışı var. Erotizme değinmeden güzel kitaplar yazan nadir yazarlardan olmayı başarmış. Sadece kitapların da olaylar hep yüzeysel kalıyor. Ayrıca Hannah'ın babası ile hikayesinin böyle bitmesini istemezdim en azından barışma olmasa da bir konuşmayı hak ediyordu.

geri ileri