Aşkname

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
9 puan

Aşk'ın en masum halleri... İskender pala yine yüreğime dokundu.

10 puan

vay be dediğim kitaplardan birisin

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
10 puan

adı üstünde zaten aşkın anlatımı ne zaman kötü olur ki üstelik iskender pala ise mümkün değil...

10 puan

Bence İskender Pala Aşk konusunu hep yamalı. Çünkü anlatım dili, hikayeleştirmesi bir harika.
yine keyif alarak bir çok öykü okudum...

8 puan

adında anlaşılacağı gibi konusu aşk.
dört farklı hikayede aşkı anlatmış yazar her bölümde dönemin tarihi yapısını da detaya girmeden belirtmiş.Ben beğendim özellikle 'pervanenin kanıtlarında ve denizler boyunca aşk ' bölümlerini.küçük hikayelerle ufkunuz açılacak ve yeni şeyler öğreneceksiniz.

tamamen öznel notum:İskender Pala'nın kötü kitabı yoktur :)

Profil Resmi
10 puan

Aşk uyumadan önceki son şey, uyandığı zaman ki ilk şeydir..
"ama ben senden uzakta aşkınla hasta ama aşk sayesinde sıhhatteyim, senin beni unutma ihtimalini hatırlayıp çıldırıyorum bazı günler ve bazı geceler yüzünü eskisi gibi hayal edemeyeceğimden korkup kahroluyorum..." eskiden insanlar duygularını ne kadar güzel dökebiliyormuş ,dilimiz ne kadar zenginmiş... aşkı anlatan harika bir eser...

Profil Resmi
10 puan

İskender Pala'yla bu kitapla tanıştım. Bitirdikten sonra da hayranı oldum. Tüm romanlarını okumuş bulunmaktayım. Yeni çıkan 'Mihmandar' kitabını da sabırsızlıkla ve büyük bir heyecanla bekliyorum. Bu muhteşem kitabı da değer verdiğim iki arkadaşıma hediye olarak aldım. Aşkname, aşkın ölümsüzlüğü ve büyüleyiciliği ile işlenmiş hikayelerden oluşan enfes bir kitap. İskender Pala okumayan arkadaşlarıma bu kitapla başlamalarını tavsiye ediyorum.
Aşk; uyumadan önceki son şey, uyandıktan sonraki ilk şey. (Kitaptan)

10 puan

Aşk üzerine mükemmel bir kitap...

6 puan

İskender PALA'nın okuduğum ilk ve tek kitabıdır. kitapta konu edilen karakterlere ait olay ve hikayeler epey üzmüştür beni. " Kırk yıllık Kani olur mu yani ?" Sözünün artık kullanmaktan utanır etmiştir beni ve bir o kadar da üzmüştür konusu itibari ile. Belirttiğim gibi diğer yazdıklarını bilmem ama hani bu okunur.

9 puan

Cinsellikten, şehvetten uzak saf aşkı anlatan bir kitap...Aşk böyle güzel anlatılır işte bir de böyle güzel yaşanabilse...

8 puan

Bütün iyi dilekler ve selamlardan sonra...
Dilenciden sultana, köleden efendiye
Hânım hey!..
Sen ki muhabbet gülistanıma revnak bağışlayanım, efendimsin,
Sen ki arzum, emelim, hicranım ve elemimsin,
Ayrılığından dolayı yardım dilenmeye takatim yok senden, kapında kendini kaybedenlere gıptayla geçen ömrümde bir takate de ihtiyacım kalmadı artık. Sevgili eşiğinde ölene değil sağ kalana şaşmak gerekir, der bir bilge ama ben senden uzakta, aşkınla hasta, ama aşk sayesinde sıhhatteyim.

geri ileri