Aşk ve Gurur

En Son Değerlendirmeler

10 puan

en favori kitaplarımdan biridir

8 puan

Mükemmel bir kitap çok etkilendim.

Profil Resmi
8 puan

güzel

10 puan

bir başyapıt.

Profil Resmi
10 puan

Çok güzel bir kitaptır. Okumaya değecek ender kitaplardan biridir.

Profil Resmi
10 puan

Belki de beni İngiliz dili ve edebiyatı bölümü seçmeye iten ilk eser.

2 puan

Neden bu kadar çok seviliyor bu kitap anlamadım. Beğenmedim.

Profil Resmi
8 puan

okuduğum ilk aşk romanı olmasından dolayı bende özel bir yeri vardır.Jane Austen artık günümüzde rastlamadığımız o saf ve katıksız aşkı çok güzel anlatmış

10 puan

tekrar tekrar okumaktan asla bıkmadığım bir kitap.

10 puan

Masum ve saf bi askın mukemmel öykusü.

Profil Resmi
9 puan

Dil akıcı, kurgu oldukça güzel.
Çok severek okudum.

Profil Resmi
10 puan

Cokk eglenerek okudum. Ve ingilizcemin o kadar iyi olmamasina ragmen hafif diliyle kitabi bir cirpida bitirdim. En kisa zaman da cevirisini de okuyacagim. Size de ilk olarak kendi dilinde okumanizi tavsiye ediyorum. Verdigi his bir baska oluyor.

Profil Resmi
10 puan

Elizabeth ve Darcy' nin aşkı, gereksiz oluşan gururu ortadan kaldırdı.

Ben bu kitabın hastasıyım..

10 puan

Hep en ön raflarımda..Şahane ne kadar okusam doyamam!!!

Profil Resmi
10 puan

Edebiyat budur..

7 puan

Dönemin aşk hikayesi...

10 puan

My favourite book.

10 puan

kaç defa okuduğumu bilmiyorum ve sanırım uzun bir süre de okuyacağım.

10 puan

Zeka ürünü, klasikler değerini hiçbir zaman kaybetmiyor...Kesinlikle okunmaya ve favori olmaya değer bir kitap...

8 yıl, 10 ay
6 puan

Beğenen çok fazla biliyorum ama bana kesinlikle hitap etmedi. Zengin peşinde koşan kardeşlerin anlatıldığı bir roman. Belki de sığ bakıyorum ama benim için olay örgüsü çok önemli. Tabiki bir klasiktir. Yazıldığı dönemin çok iyi yansıtıldığı bir eserdir ama beni romandan uzaklaştıran tamamen konu olmuştur. Özellikle bugünlerde de sıkça görülen durum romanda anlatılanlar. Zaten yazıldığı çağı aştığı , başka dönemlere ulaştığı için bu tür eserler çok büyük eserlerdir ama bana hitap etmedi.

Profil Resmi
8 puan

Anlatımı akıcı ve sade bir kitap .Bence karakter seçimleri de gayet iyiydi. Kesinlikle okumaya değer bir kitap.

9 puan

Kitabından önce belki de yüzlerce kez uyarlamalarını seyretmişimdir. Her seyrettiğimde aynı zevki hissederim. Bazı uyarlamaların yeri ise ayrı bende. Gelgelelim kitabını okumaya hiç elim gitmemişti. Yazık etmişim. Oysaki ben film yada dizi uyarlamasındansa kitabını okumak daha iyi derim her zaman 😏
Kitap boyunca bir çok diyalog o kadar tanıdık ki...Hiç yabancılık çekmemekle beraber aşinalığı ile sizi mutlu ediyor.
Ve bir kere daha şükrettim bu yüzyılda yaşadığım için. O kadar dolambaçlı yollardan konuşuluyor ki benim gibi sabırsız bir insan için tahammül edilir gibi değil. Özellikle bu tarz diyaloglarda, bu yanımdan dolayı demediğim kalmadı.😉
Bu tarz kült eserler için yorum yazan birçok insan gördüm. Kitabın geçtiği yada yazıldığı zamanı göz önüne almadan sadece kendi önyargıları ile kitabı okuyup eleştirmeye çalışanlar. Sevip sevmemek ayrı birşey ama yargılamak işte o bence hiçbirimizin haddi değil. Sevgi ile kalın...

4 puan

baslarda baya bir sikildim hatta yarim biraktigim ender kitaplarin yanina gonderdim sonra rahat edemedim iyi ki de edememisim sonlara dogru daha cekilir bir hale geldi de allahtan bitirdim. cok duz bir kitap.klasik ama sevemedim.

10 puan

Aşk ve Gurur'u okumuş çok beğenmiştim ama Türkiye İş Bankası'nın Gurur ve Önyargı'sını da okumayı istiyorum.

Profil Resmi
9 puan

Kitabını biraz sıkılarak okusam da her türlü film ve dizi versiyonlarını izledim ve dizi versiyonunun daha güzel olduğuna kanaat getirdiğim tek kitap.

Profil Resmi
10 puan

Jane Austen'ın diğer romanları gibi yine eski Türk filmi tadında bir eser. Anlatım çok akıcı değil, ama konu sürükleyici. Kendinizden bir şeyler bulabileceğiniz bir kitap.

Profil Resmi
5 puan

Dönemi içinde değerlendirildiğinde çok değerli bir eser olduğu kabul edilebilir. Bugünün dünyasında da kendini hala okutabilmektedir elbet. Fakat o edebi doyumu bana yaşattığını söyleyemeyeceğim. 'Gurur ve Önyargı' demek özetliyor herhalde kitabı. Hatunun rahatsız edici önyargılı yapısında kendimi görüşümü ve bundan duyduğum hoşnutsuzluğu yadsıyamam.

(Dikkat ! Kitabın içeriği ile ilgili bilgi içermektedir:))

Bir de Elizabeth'in (baş karakter hatun kişi) Darcy'nin maddi varlığına aşık olduğunu; gösterişin, paranın başını döndürdüğünü, bunların bizim 'aşk' diye adlandırdığımız histen daha ağır bastığını düşünen bir ben miyim merak ediyorum. Zira aşık olduğunu bu şekilde fark etmiştir. Bu durum beni itmiştir, son derece samimiyetsiz gelmiştir devamındaki aşkları. Peki beyfendinin servetinin kadının gözünü döndürüp , ona karşı bir şeyler hissetmesine yol açması - ya da bir anda zaten hissetmiş olduğunun farkına varması- durumu için, 'gerçekçi' diyebilir miyiz? Evet ! ! Ancak bu, durumun ne kadar itici olduğu gerçeğini de değiştirmez. - 'İtici' kelimesinden başka ne yazabilirim bilemedim.-

Demem o ki; benim açımdan bir aşk romanı değildir. Zaten kitabın asıl isminin de aşkla alakası yoktur:)) Bence aşk romanı okuma arzusu olanlar okumasın, filmini (2005) izlesin , en azından biraz daha aşka yakın aktarılmış film.

Profil Resmi
9 puan

genç kızken 2 günde bitirdiğim bir kitap.
bitirip tekrar okumuştum beğendiğim yerlerini..
çok sürükleyici bir kitap içinde gibi hissediyorsunuz kendinizi.

Profil Resmi
10 puan

Tekrar tekrar okuduğum ve okumaktan hiç bıkmayacağım bir kitap. Jane Austen' ın diline ve tasvirlerine bayılıyorum. Mutlaka okunmalı.
Blogumdaki yorumum:
http://hayaletkitaplar.blogspot.com/2013/03/jane-austen-ask-ve-gurur_29.html

Profil Resmi
9 puan

Ben de filmini izledikten sonra kitabı okumaya karar verenlerdenim.Kitabı beklediğimden daha güzel buldum

geri 1 | 2 | 3