Aşk Tuzağı

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Aşk Tuzağı-Linda Howard

Aşk Tuzağı harika bir kurgulaması olan bir kitap..Yazarın son yayınlanan kitapları ile aynı kalitede ..Düğün Organizatörü olan Jaclyn Wilde ile Dedektif Eric Wilder'in karşılaşması oldukça çarpıcı olmuştu..
Birbirlerinden ilk gördükleri andan itibaren etkilendiler..Birbirlerini unutamadılar..Sonunda olanlar oldu ve birlikte oldular..İkiside bu ilişkinin tek gecelik mi? Devam edebilecek bir ilişkimi olup olmadığını bilmiyordu ama birbirlerini unutamadılar!!..

Jaclyn müşterisi Carrie Edwards ile zor saatler geçiriyordu..Yeni evlenecek olan bu genç kadın ona kelimenin tam anlamı ile kan kusturyordu.. Herkesin önünde Jaclyn'i tokatladığında ise artık bardak taştı ve yollar ayrıldı...
Ama Jaclyn yine bu zor müşterisinden kurtulamadı şirketinde Carrie ölü olarak bulundu!!!.. Jaclyn bir anda bir numaralı şüpheli haline geldi..Vee onu sorgulayan ise Bir gece önce birlikte olduğu Eric idi..
Eric kelimenin tam anlamı ile mesleği ve aşkı arasında kalır!!!..Jaclyn'ni sorgulamak zorunda kalması bir yana tarafsız olmak zorunda olduğu için ona soğuk kayıtsız davranmak zorunda kalması.....Jaclyn ise incinmişti..Ona inanmasını beklerdi...
Tek kelime ile süper bir Aşk,Macera,Polisiye türü bir roman..Harika bir anlatımı var yazarın..Özellikle Jaclyn'in sinir krizi geçirdiği sahne çok güzel ve komikti..
Tavsiye ederim!!!...

10 puan

Linda ile tanışmam ilk kez bu kitapla oldu. Hediye gelmişti. Ve müthişti yani. Dili olsun,konusu olsun mükemmeldi. Polisiye sevenler için iyi bir tercih.

9 puan

Linda'nın polisiyelerini çok seviyorum. Özellikle erkek karakter dedektif olunca. Bu kitabı da çok güzeldi.

11 yıl, 10 ay
6 puan

Acikcasi Linda Howard kitabi oldugu icin okudum vasat bir kitapti ..O Gecenin Ardindan ,Olumcul Hata gibi kitaplarindan sonra benim icin hayal kirikligi oldu..

7 puan

Lindanın en iyi kitaplarından biri diyemem ancak yine de güzel ve eğlenceli bir kitaptı. Hatta içinde düğün organizasyonu geçen kitaplar arasında en beğendiklerimden biri diyebilirim. Hem aşk hem cinayet, hem macera daha ne olsun.....

10 puan

muhteşem muhteşeemmm :)

Profil Resmi
4 puan

Linda Howard kitaplarını çok severek okurum. Ama son 3 kitabını pek beğenmedim. Yazardan kaynaklandığını düşünmüyorum. %99.9 çeviriden kaynaklanıyor.

Ve evet bu kitap da çeviri kurbanı bence. Çünkü kitabın başları harika. Kahkahalar attım, epey de eğlendim. Ancak kitabın ortalarına yaklaşmaya başladıkça kitap birden bire sıkıcı olmaya başladı. Son sayfayı zor ettim desem yeridir. Hem çeviri hem de çok fazla detay içermesi kitabı eğlenceliden hızla sıkıcıya götürüyor.

Karakterler söz konusu olunca sıkıcı olmayan tek karakter Dedektif Eric Wilder oldu. Bence baş karakter olması gereken de oydu. Yani bir kere polis :D sevmemek elde değil. Romanın baş karakteri düğün organizatörü Jaclyn aslında kitabın başında çok hoştu ama sonra resmen püsküllü sürtüğe dönüştü. Ivır zıvır bir sürü yan karakterin olduğu, gereksiz düğün detaylarıyla kusma hissi uyandıran, accık ucundan biraz da gerilim barındıran, katili ise parmakla gösteren bir kitap kısaca. Sanırım çeviriyi yapan kişi de bu detaylardan o derece sıkılmış. Çünkü gayet sıkıcı olan satırlar resmen akmadı yani.

Sözün sonunda eğer bir Linda Howard hayranı değilseniz almayın okumayın. Ama bu demek değildir ki yazarın diğer kitapları da aynıdır. Özellikle Bay Mükemmel kitabı her kitaplıkta mutlaka olması gerekir bence. ;)

6 puan

"Olamaz, yine mi?" diyerek bitirdik kitabı :)Yazık Eric'e yaaa.Doğru düzgün bir kahve içemedi zavallı.
Yer yer bu muhabbet beni sıksada yazar güzel bir espiri yakalamış :)

Yoruma gelecek olursak Linda'dan daha iyi bir hikaye beklerdim.Bu hikayenin kurgusu biraz basit geldi bana.
Ha çok mu kötüydü hayır, ama ben daha güzellerini okudum Linda'dan :)

Eric ve Jaclyn ilk karşılaştıkları(çarpıştıkları) andan itibaren aralarında bir çekim olmuştur.
Ve günün akşamında tekrar karşılaşınca bu çekim yakınlaşmaya dönüşmüştür.
Derken...
Jaclyn bir düğün organizatörüdür ve kavga ettiği bir gelin adayının ölümünde şüpheli konumuna düşmüştür.
Eric ise bir dedektif olaraktan bu cinayeti araştırmakla görevlendirilmiştir.
Bir yandan Jaclyn'in cinayet işleyemeyeceğine inanan ama görevi gereği olaya temkinli yaklaşmak durumunda kalan Eric,
bir yanda ise suçsuz olduğu halde Eric'in kendisine inanmadığını düşünen Jaclyn..
ve sadece bir gündür tanışan çiftimiz...
Olaylar yer yer çok sıktı beni..sayfaları atladığımı biliyorum..Belki bu günlerdeki okuma hevesimin azlığındandır bilinmez
ama çok orta karar bir kitaptı..şiddetle tavsiye edemesemde okunabilir bir kitap..

7 puan

AŞK VE POLİSİYE GÜZEL BİR KARIŞIM

6 puan

eee malum ben en başından beri söylüyorum Linda Howard severim diye... Nitekim, yazar beni yine şaşırtmadı; ama bu kitap yazarın okuduğum diğer kitaplarına göre biraz daha sönüktü. Yayın sırasına bakmadım, belki ilk kitaplarından biridir.

Jaclyn Wilde, annesiyle beraber organizasyon şirketinde çalışan başarılı bir kadın... En belirgin özelliği kontrollü ve çekici olması. Jaclyn'ın bu güne dek çalıştığı en geçimsiz gelin Carrie Edwards öldürülünce tüm gözler otomatikman Jaclyn'a çevriliyor. Çünkü kurbanı en son gören(katil haricinde elbette) o... Neyseki kızımızın şüpheli konumundan tanık konumuna geçişi uzun sürmüyor.

Ha, bu arada Dedektif Eric Wilder'i unutmamak lazım. Bu ikilinin cinayet soruşturmasıyla tanıştığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü tam da cinayetten önceki gece Jaclyn ve Eric'in tek gecelik bir kaçamakları var...

Polisiye anlamında basit kalıyor kitap; ama yine ilişkiler açısından bakacak olursak Linda Howard'ın tarzı hemen göze çarpıyor. Katili çabucak tahmin ediyorsunuz ve yanılmıyorsunuz, Jaclyn ve Eric'i okurken eğleniyorsunuz.
Ama yine de dediğim gibi, yazarın daha başarılı kitaplarını da okudum :)

8 puan

Detaylardan sıkılsam da konu olarak keyif alarak okudum.

6 puan

beni çok sarmadı...

8 puan

Hızlı okunabilen, akıcı ve kolay anlaşılır , sıkmayan bir dille yazılmış. İçinde yok yok yani... Aşk, tutku, romantik komedi, cinayet , gerilim hepsi iç içe ve son derece ustaca işlenerek anlatılmış. İşin özü okuması zevkli bir kitap. Tavsiye edilir..

10 puan

Jaclyn Wilde'nin annesi ile ortak olduğu organizasyon şirketi vardır. Aşırı hız cezası ödemek için gittiği belediye binasından çıkarken dedektif Eric Wilder ile çarpışır. İkisi de birbirinden etkilenir ve Eric sürekli gittiği polis barında Jaclyn ile yeniden karşılaşır.

Eric otuz beş yaşında bir boşanma yaşamıştır. Bu yüzden yeniden evlenmek için acele etmemek istese de dürtülerine engel olamaz ve klas ve pahalı karmaşa diye adlandırdığı Jaclyn'nin yanına gider. İyi vakit geçirirler bir hafta sonra buluşmak için anlaşsalar da Eric dayanamayıp o gece arar ve geceyi birlikte geçirirler. Jaclyn'de bir boşanma geçirdiğinden ilişkilerinde daha temkinlidir.

Jaclyn'nin beş günde altı düğün gibi bir yoğunluğu vardır. Onu en çok yoran bir ay sonra eyalet senatörünün oğlu ile düğünü olacak Carrie Edwards'dır.
Carrie sürekli fikir değiştirir,nedimesi ile kavga eder,yapılan işlerden memnun olmaz. En son Jaclyn'e tokat atıp düğününü mahvetmek için elinden geleni yaptığını,kuyusunu kazdığını söyleyerek kovar. Jaclyn zorda olsa sakinliğini koruyup bir daha olursa savunmaya geçeceğini tutuklatacağını söyler ve gider. Carrie ise şişlenmiş bir halde ölü bulunur.
Cinayeti araştıran Eric olur ve Carrie'nin en son Jaclyn ile kavga ettiği ortaya çıkınca şüpheliler listesinin başına Jaclyn eklenir. Bir de çıkarken katili gördüğünden görgü tanığı da olur. Bunlar yetmezmiş gibi bir de katil peşine düşer Eric ile yaşadıkları duygularda işin içine girince kitap akıp gidiyor.

Kitap genel olarak güzeldi. Yazarın erkeklerin polis grubundan mesleklerde olduğu katilin kadın karakterin peşinde olduğu klasik kitaplarından. Gizli ilişkiyi öğrendikten sonra katili tabi ki anlıyorsunuz ama bu etkisinde azaltma yapmıyor. Düğün detayları çok fazlaydı bu sıkıcı oldu.
Jaclyn'nin bayan denmesinden nefret etmesi Eric'in inadına inadına söylemeleri, Eric'in kahve için her durduğu yerde soygun olması, Jacly'nin arabaları ayırt edememesi Eric'in onu galeriye götürme isteği o diyaloglar çok eğlenceliydi. Sonu ise harikaydı kesinlikle gülümseme ile kapatıyorsun kitabı.

6 puan

Çok fazla detay vardı. Okurken sıkıldım:(

geri ileri