Anne

En Son Değerlendirmeler

6 puan

Kitabın sonu beni hayal kırıklığına uğrattı. Böyle bir son pek olmamıştı bence, sönük kalmıştı.
http://beyazkitaplik.blogspot.com/2012/04/anne-caroline-leavitt.html

11 yıl, 11 ay
10 puan

harika ve duygularınızı sarsacak bir kitap . okumalısınız.

11 yıl, 10 ay
8 puan

Bilindik bir hikaye ama yazar olaylara her karakterin penceresinden bakarak akıcı anlatımı ve kurgusu ile sizi kitaba bağlıyor..Okumaktan büyük keyif aldığım bir kitap oldu..

10 puan

harikaydı...

10 puan

Caroline Leavitt - ANNE....Bu kitabı anlatmak için kelimelerin yetmeyeceğini düşünüyorum. 24 saat içinde elimden bırakamadan, fırsat bulduğum her an okuduğum etkileyici, her duyguyu yaşatan MUHTEŞEM BİR KİTAP!!!
Yazarın anlatımı o kadar sade, o kadar anlaşılır ve o kadar güzel ki okurken kitabın içinde buluyorsunuz kendinizi. Sıkılmıyorsunuz. Bir sonraki sayfayı hevesle, merakla çeviriyorsunuz. Bü...tün duyguları yaşadım kitabı okurken.....
HÜZÜN, SEVİNÇ, UMUT, AŞK, SEVGİ ( anne - baba sevgisi, çocuk sevgisi )
Bir bebeğin Annesiye arasındaki bağ.....
Bir anne - baba çocuğu için neler yapabilir??
Sınırı ne kadar aşabilir?
Bebeği için neleri göze alabilir? Kızı için O nun bebeğini görmezden gelebilir mi?
16 yaşındaki bir kız çocuğu kendisinin yerine verilen kararların karşısında ayakta ne kadar kalabilir?
Sevdiği aşık olduğu genç adamın hamile kalınca O nu terk ettiğini öğrense ve artık herşey için çok geçse, kendisi bebekken bir bebekle nasıl başa çıkabilir?
Kitabı okurken kendime sürekli bu sorular sordum. Hata nın kimde olduğunu, en çok kime kızmam gerektiğini düşünüp durdum.
Sara bebeğini açık evlet edinme yöntemiyle çocuk hasreti çeken Eva - George çiftine verir ve işler kimsenin istediği gibi gitmez. Eva ve George kızları Anne i alıp başka şehre taşınırlar ve Sara bebeğinden kopar ama bebeğini hiç unutmaz. Herkes O na geçmişte bırak der ama Onun için artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacaktır ve zaten hayatı tamamen değişmiştir. Sara artık TAMAMEN DEĞİŞMİŞTİR. Danny bebeğin babası..Sara ve Danny için herşey farklı olabilirdi.
Kitabı okurken Sara ve Danny için ve onların yaşayamadıkları için o kadar üzüldüm ki!! O kadar çok EĞER kelimesini onların yerine kullandım ki!! BELKİ dedim herşey farklı olabilirdi..Anne için, Sara için, Danny için, Herkes için.... EĞER....EĞER....
Kitabın bana yaşattıklarını sizlere anlatmak istiyorum...Bu yorumu yazarken bile hala gözlerim doluyor...Umarım beni ne kadar etkilediğini, ne kadar beğendiğimi ve kesinlikle okunması gerektiğini bir parça da olsa anlatabilmişimdir...
ANNE...MUHTEŞEM BİR KİTAP....

10 puan

duyguların ve olayların harika bir şekilde okuyucuya aktarıldığı çook güzel bir kitap... anne ve çocuk arasında ki bağ ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi.... şiddetlee tavsiye ederim.... okuyun....

Profil Resmi
10 puan

Çıkar çıkmaz hemen alıp okumuştum... Hıçkıra hıçkıra ağlamam ve hayatta ne kadar büyük acılar olduğumu anlamamı sağlamıştı... Hele ki kendinizi kitabın içine koyarsanız daha da üzüntü verici oluyor her şey... Muhteşem ve hayatın içinden kopup gelen bir kitaptı... İlk defa bu tarz bir kitap okudum ve hiç pişman olmadım :)
Hayat mücadelesi... İçimizde gizli saklı olan o annelik duygusu... Evlat sevgisi ve insanın küçük yaşta da olsa evladı için çırpınışları...
MUHTEŞEM DEMEK BİLE AZ KALIR...

Profil Resmi
10 puan

Okudugumda etkilendigim nadir kitaplar biri...
OKuyanda derin acılar , üzüntüler bırakacak tarz bir kitap kesinlikle okunmalı..

10 puan

Çok güzel bir kitaptı, bazı bölümlerde gözlerim doldu. Sanırım uzun süre etkisinde kalacağım.

9 puan

bazı yerleri beni çok etkiledi, çoğu yerden kendimi annenin, saranın yerine koydum, hayatın ta kendisiydi, çok beğendim

9 puan


İnsanların duygusal yorumlarını okurdum ve açıkçası abarttıklarını düşünürdüm. Ama kitap beni inanılmaz etkiledi.
Sara ve Danny birbirlerini çok sevmektedirler, ancak Sara 16 yaşındadır ve hamile kalmıştır. Kürtaj zamanı ise geçmiştir. Sara'nın ailesi hayatına devam etmesini istemektedir ve çocuğu evlatlık vermeye karar verirler. Sara Danny ortadan kaybolduğu için bebeği evlatlık vermek zorunda kalır ancak açık bir evlat edinmedir bu. Anne'i evlatlık verdiği Eva ve George'la çok vakit geçirmekte ve onları çok sevmektedir. Ancak çocuk doğduktan sonra işler değişmeye başlar, Eva ve George Sara'nın varlığından rahatsız olmaya başlamaktadır.

Okurken tek tek herkese hak verilebilecek kadar güzel işlenmiş bir dramdı. Yazarın kalemi gerçekten çok usta, bunu itiraf etmeliyim. Sara'ya bir yandan bu kadar saf olamaz diyorsunuz bir yandan hak veriyorsunuz. Ailesine bu kadar anlayışsız ve ısrarcı olamazlar diyorsunuz ama bir yandan hak veriyorsunuz. Eva ve George'a birazcık hak versem de inanılmaz kızdım. Sanırım her şeyi mahvedenler de sadece onlardı. Danny'le ilgili kısımlarda Sara kadar heyecanlandım, yüreğim sızladı.

Beni yüreğimden yakalayan cümle ise:
"Sara bir insanın nasıl bu kadar boş, bu kadar mutlak biçimde yalnız hissedebildiğini merak etti."

Kitap hemen hemen tüm karakterler için onarım mekanizmasıyla son bulsa da, yani tüm karakterler göreceli bir şekilde mutluluğa erse de, Sara'nın nasıl mutlak bir şekilde yalnız olabildiğini ben de merak ediyorum.

İnsanı yüreğinden yakalayan bir hikaye...

Profil Resmi
10 puan

Son sayfalarında durmaksızın ağladım. en çok beğendiğim roman kısacası

Profil Resmi
7 puan

güzel okunması gereken bir kitaptı. bazı yerlerde hikaye monotonlaşsa da, kesinlikle zaman kaybı değil. tavsiye ederim.

Profil Resmi
10 puan

Yüreğime işledi, içim çıktı ağlamaktan. bu kadar gerçek bu kadar hayata dair bir ergen gözünden dünya anlatılma ki. Sara ile ben de büyüdüm, inanılmazdı.

8 puan

Anne'yi okurken kime hak vereceğimi çok düşündüm. Sonra herkesin penceresinden baktım ve düşündüm ki hepsi onlar için en doğru olanı yaptı. Ne kadar kızmış olsamda. Özellikle Eva'ya.

Sara çocuğunun özlemiyle dolu çok genç bir anne. Aile içi ilişkileri, açık evlat edinmeyi çok güzel bir dille anlatmış. Hüzün dolu. Bir genç kızın yaşayabileceği tüm zorlukları samimi,akıcı bir dille anlatıyor. Sara üzüldükçe bende üzüldüm, mutlu olduğunda da bunu gerçekten hissettim. Kitabın bittiğinde yaralı ama iyileşmiş bir kalbi vardı Sara'nın. Herkese ve herşeye rağmen ayakta durmayı başarmıştı.

Çoğu kişi sorar tmm güzelde zaman kaybımıydı ?
Cevabım kesinlikle hayır. Bu kitap bana farklı düşünmeyi öğretti. Büyümeyi öğretti diyebilirim.

Okuyun ve bana hak verin diyorum =))

7 puan

Kitabı bitirirken yanınızda peçete bulundurmanız gereken, son derece duygusal bir roman. Beğenerek okudum.Çocuk yaşta anne olan bir genç kızın yaşadıkları ve ilk aşkının kitabın sonundaki anlatımı içinizi fazlasıyla burkacak.

10 puan

Ah sara ve anne içim sızlaya sızlaya okudum gerçekten çok güzel bir kitaptı.

8 puan

Acikcasi baslarken kitap hakkinda cok buyuk beklentilerim yoktu ama bu kitap beni sasirtmayi basardi. Her iki taraf icinde zor bir konuyu boylesine okuyucunun kalbine dokunarak anlatabilmek gercekten yetenek isteyen birsey ve yazar bunun altindan cok iyi kalkmis. Tek sikinti benim icin Sara'ydi. Bu kadar acidan sonra keske sonu da Sara acisindan iyi bitseydi dedim yani.

10 puan



Anne
Caroline Leavitt

Bu kitabı okurken sanırım iğneyi kendine çuvaldızı başkasına atasözü ile okumalısınız!!!
Çok nazik bir konuyu işliyor yazar..Bu yazarın romanı ilk defa ülkemizde yayınlanıyor..Kalemini oldukça akıcı bulduğumu söylemeliyim..
Tek kelime ile müthiş bir kitap..Gerçek yaşamdan kesitler!!!Günümüzde çok genç kızımızın düştüğü durum..
15 Yasında bir lise öğrencisi olup hamile kalsaydınız ve sevgiliniz ortadan kaybolsa ne yapardınız?
Ya da 15 yaşındaki kızınızın hamile olduğunu kürtaj olamayacak kadar geç kalmış olduğunu fark etseydiniz ne yapardınız? Kızınıza çocuğu terkermesini söyleyebilirmiydiniz?..Şimdiye​ kadar sorumluluklarının arkasında durmasını öğreten siz; kızınıza çocuğunu terk etmesi için baskı yaparmıydınız? Yepyeni hayata başlaması için yaptığı hatayı unutmak için onu muhakak gizli bir yerlere mi gömmesi gerekiyordu?..Toplumun ahlaki değerleri uğruna kaç hayatı çizersiniz?
Sara başta bebeğini verdi ama sonra onu vermek istemedi bebeği ile arasında çok sıradışı bir bağ kurulmuştu..
Ama yaşı çok küçüktü yeni bir hayata başlaması gerkiyordu ama bbebeğini de terketmek istemiyordu??Sorunları nasıl çözecektiler?
Çözebileceklermiydi?Çok sıradışı bir kitaptı..Bu kitabı tüm anne,babaların okumasını öneriyorum..Bir de sevgiline çok aşık olup sevgilisnin her istediğini yapan genç kızlarımızın,delikanlıları!!Kı​saca herkesin okuyup da muhakkak ders çıkararacağı bir şeyler kesin var romanda..
Danny ve Anne birbirlerinin ilk aşkları idiler..Çok gzüel sıra dışı bir aşk yaşadılar..ÇoğUmuzun başına geldiği gibi ilk aşkların sonu çoğunlukla iyi bitmez..Onların kide iyi bitmedi..Hatta tamamlanmadı bile..Yarım kaldı oY üzden Anne yepyeni bir hayata başlayamadı..Danny o konuda biraz daha şanslı idi onu seven bir kadın ile evlenmişti..Bir oğlu olmuştu!!Yıllar sonra Sara'yı karşısında görünce çok mutlu oldu ama Sara ona ne söylüyordu?Bir kızları olduğunu mu? Bu bir kabus mu idi?..
Tek kelime ile muhteşem bir romandı..Çok çarpıcı idi..Hepimizin yaşamında olan kesitler vardı tavsiye ederim..Ama sonuna doğru elinizde biraz mendil bulundurun derim!!

geri ileri