Anlaşma

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Fm Arsalin sevdigim kitabi buna bayiliyorum :)

9 puan

önyargımı kırdığı için özellikle teşekkür etmeliyim yazara:)

Profil Resmi
10 puan

mükemmel ötesi bir kitap :) ebook halinden sonra kitap olarak çıkmasını heyecanla bekliyorum :)

10 puan

Ah Yavuz ! :) FMArsal karakterlerinin hepsini çok sevsem de o ayrı sanki :D

10 puan

yazarın en sevdiğim kitaplarından biri.okumayanlara kesinlikle tavsiye ediyorum seveceksiniz.

Profil Resmi
10 puan

kadere inanır mısınız?
evet galiba artık ben inanıyorum...yavuz ve merve..
üniversite öğrencisi açıksözlü Merve'miz ve,yine yakışıklı zengin ve puslu bakışlı ideal erkek tiplemesinin yaratıldığı Yavuz'umuz..
Kağıt üstünde gerçekleşen evliliğin ardında,arada oluşan sevgi,yavuzun annesinin merveyle olan ilişkisi,anlaşma sonucu bitmesi beklenen evliliğin gün geçtikçe sağlamlaşması ve aşkla bağlanılması...hele selim-ebru çiftimizin aşkta ki rolleri...tabi DOĞAN'ımın mervenin yerini tespitinde adının geçmesi...ve yine bir FMarsal klasiği ve mutlu son...
bayıldımmm... <3

10 yıl, 11 ay
7 puan

Kitap bana göre çok iyiydi. Kendimi bir Judith okuyormuş gibi hissettim,yazar o kadar başarılıydı yani. İlk FMS kitabımdı ve son olmayacak kesinlikle :)

10 puan

Ahhh Ahhh Ne desem az bu kitap için :)... Kitap okuma aşkımın yeni depreştiği ve Aşk romanlarına yabancı yazarlar ile başladığım dönemde ASLA yerli yazardan aşk romanı okumam eminim berbattır diye ön yargılı bir şekilde fikirler üretirken, Tesadüfen sosyal medyada ANLAŞMA nın yayınlanan bölümlerinden birine gözüm çarptı ve sırf can sıkıntısından oyalanmak için şöyle bir göz atayım dedim ve kendimi birden bire harika bir dünyada buldum :)... Fatih Murat Arsalı keşfetmeme vesile olan ve yazarın en güzel hikayelerinden biri olan ilk göz ağrım ... Bu hikaye sayesinde yazarın okunmadık kitabını bırakmadım :) ♥ İyi ki varsınız Fatih Hocam.

8 puan

Yine beğendiğim bir FMA kitabı oldu ama sonu biraz aceleye gelmiş gibi hissettim.

Profil Resmi
9 puan

**ANLAŞMA***

Hiç beklemediğiniz bir anda,beklemediğiniz bir ortamda,hiç tanımadığınız biri size evlenme teklif etse siz ne yapardınız?
Tesadüflerle örülü bir karşılaşma ve bu tesadüfle başlayan bir anlaşma…

Yavuz ve Merve için her şey bir anlaşmadan ibaretti fakat hesaba katmadıkları bir şey vardı: ‘’AŞK’’
Annesinin baskılarından bunalan Yavuz çareyi ona çok yakında evleneceği yalanını söyleyerek başladı fakat bu ani kararı böyle pat diye söylemiş olmasına kendisi bile şaşırmıştı.Çünkü ortada ne sevdiği bir kadın vardı ne de evlenmeyle ilgili alınmış bir karar.
Yavuz söylediği yalanına arkadaşının kafesinde çalışan genç kızı da dahil etmekte bir sakınca görmedi.Her şey o kadar hızlı ve hesapsız gerçekleşti ki bir hafta kadar az bir zamanda Merve ve Yavuz kendilerini düzmece bir evliliğin içinde buldu.Şimdi her ikisi de bu anlaşmadan karlı çıkacaklarını umuyorlardı.
Birkaç aylığına yapmış oldukları bu düzmece evliliği herkese,en başta da Yavuz’un annesine inandırabilmek için aynı evde kalmaları gerekecekti.Fakat ikisinin de kontrolünde olacak olan bu evlilik hesaba katmadıkları gelişmelerle hayatlarında çok farklı değişmelere sebep olacaktı.
Güzelliğin tanımı Merve ve film artistlerini andıran Yavuz çok kısa zamanda aralarında gelişen çekime karşı koymaya çalışacak ve tam da bu gelişmeler yaşanırken kalp atışlarınızı artık kontrol edemediğinizi fark edeceksiniz.
Öyle ki roman bittikten günler belki de haftalar sonra etkisinden kurtulamayacaksınız.

Hayatında aşkın ve sevginin büyüsünü yitirmiş olanların mutlaka okuması gereken bir roman .
Kim bilir belki de hayatınızda unutmaya yüz tutmuş duygularınızı yeniden gün yüzüne çıkarmaya yarayabilir.

8 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2014/07/fatih-murat-arsal-anlasma-zoraki-koca-4.html

Bir FMArsal kitabı daha bitti ve bir FMArsal boy ile tanıştım :)) Aslında Yavuz ile daha önceden tanışmıştım. e-book halinde yayınlandığında okumuştum bu kitabı şimdi bir daha okumak oldukça zevkliydi.

Hani genelde ne olacağını bildiğimiz kitapları tekrardan okumak insan biraz sıkıcı gelebilir ama bu kitap bana hiç öyle gelmedi. Mesela "Yemin" kitabını basılı olarak 2. okuyuşumdu ve Karahan artık illallah dedirttiği için ilk defa okuduğumda aldığım zevki alamadım ama bunda o zevki aldım.

Öncelikle değinmek istediğim bir nokta var. Kapak tasarımında kıllanılan kadın figürü ilk okuyuşumda da ikinci okuyuşumda da aklımdaki Merve karakterine tam anlamıyla uyan bir kadın. Yayınevi bu konuda tam 12'den vurmuşlar! Ayrıca kadının saçlarını da kıskandım öyle saçlarım olsun isterdim :iççekenifade:
Neyse konumuz bu değil :)

Bir şeye tam olarak kanaat getirdim ki bir çok kitap okuyan kızların neden evde kaldığını buldum. Hep bir mükemmel erkek arayışındayız ama ne yazık ki bu erkekler sadece kitaplarda oluyor. Bakınız: FMArsal Erkekleri.

Biz bunları okumaya devam ederek onlar gibi erkek arayışına girersek işimiz yaş! Demedi demeyin! =)

Yavuz, çapkın, ipe sapa gelmez, kadınları sadece bedensel zevkleri için kullanan bir iş adamı. Merve ise kendi geleceğini garanti altına alma çabasında üniversitesiyi bitirmeyi amaçlamış ekonomik olarak zor durumda olduğundan garsonluk yapan bir kız! Tipik bir öğrenci modu ve süper zengin bir adam! Bu tabloda eksik olan tek şey aşk ve onu da yavaş yavaş gelişmesini okuyoruz! Geçri Merve pek çabuk aşık oldu ama düşünüyorum da eğer onun yerinde bende olaydım bende aynı moda girerdim! ;)

Kitapta en çok hoşuma giden taraf -gerçi bu bütün FMArsal kitaplarında var- diğer karakterleri de görebilmekti. Mesela bu kitapta Selim ve Ebru'yu da görüyoruz. Okumayan bilmeyebilir ama Selim ve Ebru'nun da kitabı çıka rmuhtemelen e-book olarak yayınlanan kitaplardan biri. Dodo'nun bile adı geçti. Doğan <3 <3

Tabi Yavuz benim için bir Selim, bir Doğan, bir Tahir ya da bir Tamer olamaz ama tabi kendi çapında fena da sayılmazdı. Sanırım ben biraz tehlike kokan erkekleri tercih ediyorum Doğan, Tamer ve Tahir gibi ama Yavuz onların yanında biraz daha usluydu! Gerçi iyi yumruk attığını okuduk ama olsun ;)

Çok konuştum susuyorum :)

Sanırım ilk defa bir FMArsal kitabını alıntısız yorumlayacağım ama okurken yanımda post-it yoktu ve dolayısıyla da hoşuma giden yerlere işaretlemedim şuanda da o kısımları bulmaya aşırı derecede üşendiğimi itiraf etmeliyim.

Bu seferlik alıntısız olsun yorum diyerek yorumumu sonlandırıyorum ama ondan önce ben, FMArsal kitaplarını sever bir okur olarak bu kitabını da sevdim ve bence okuyun, hoşunuza gidecek ve okumaktan zevk alacaksınız.

Profil Resmi
10 puan

"Kadere müdahale edilemeyeceğinianladığınız, anlaşmaların bozulmasına gizlice destek olacağınız bir FMArsal romanı daha..."

Bir yalan, bir yanlış anlama ve bir "EVET" cevabı hayatınızı nasıl etkiler? Baştan aşağıya değiştirebilir mi? Peki.. Hiç tipiniz olmayan bir adam, kalbinizin ait olduğunu düşündüğünüz kişiyi bir anda kalbinizden silip atabilir mi? 
Bu şahane kitabı okumadan karar vermeyin..

Tesadüflerden doğan, çıkarlar doğrultusunda yapılmış kârlı bir anlaşmaydı onlarınki. Daha kârlı bir hal alacağını, Allah'ın onlar hakkındaki planlarını bilemezlerdi.

Üniversiteli, hayatın tüm yükünü daha küçücük yaşlarda omuzlarına almış, zorlu yollardan geçmiş, saf, naif, açıksözlü, güçlü ve çekici prensesimiz Merve ile hayatta her istediğini elde etmiş, boyun eğmez, özgürlüğüne düşkün, zeki yakışıklımız Yavuz'un duygu dolu, sıcacık aşkına tanık olmak çok zevkliydi. Kitabı okudum diyemeyeceğim çünkü okumadım, yaşadım. O kadar içten, samimi bir anlatımı, öyle güçlü bir kalemi var ki FMArsal'ın kitap sizi sarıp sarmalayıp içine hapsediyor. Ve bu büyülü dünyaya adım attığınız anda gerçek Dünya ile tüm bağınız kesiliyor. Tam anlamıyla kitabın içerisinde yaşamaya, karakterlerle birlikte gülmeye, onlarla üzülüp onlarla sinirlenmeye, yaşanabilecek tüm duyguları onlarla birlikte yaşamaya başlıyorsunuz.

Eğer hala okumadıysanız, hiç vakit kaybetmeyin derim. Kalbinize dokunacak, usul usul benliğinize işleyecek, kalbinizde körelmiş duyguları, yitirdiğiniz değerleri canlandıracak bu güzel aşk hikayesini kaçırmayın.. 
Kim bilir? Belki sizin de hayatınızı değiştirir...

7 puan

anlaşma sürükleyici, bir solukta okunan, eğlenceli ve insanı yormayan bir kitap. rahatlamak, güzel vakit geçirmek için birebir. Ancak tabi mükemmel de değil. özellikle anlaşma yazarın okuduğum 8. kitabı olduğu için ilk kitaplarına göre çok daha rahatsız edici bulduğum kısımlar vardı. İlk olarak kitaptaki cinsiyetçilik beni çok boğdu. 'ısmarlama bebek' de aynı şekildeydi ancak bu kitaptaki özellikle 'kadınsı' sıfatı beni çok rahatsız etti. Yazarın kadınlarla ne derdi var bilmesem de her sayfada en az bir kaç kez 'kadınsı tavır, kadınsı vücut, kadınsı koku' tarzı ifadeler çok saçma geldi. ayrıca erkek karakterin kadına tecavüz etmeyi sorun olarak görmüyorken onun sarhoş halinden yararlanmayı ahlaki bulmaması ayrıca şaşırtıcıydı. böyle çarpık bir ahlak anlayışının olması gereken gibi gösterilmesi de dehşete düşülmeyecek gibi değil. Kadın karakter de her ne hikmetse sürekli 'bir şeylere engel olamayan, bir şeylere ses çıkaramayan, itiraz edemeyen, istemem yan cebime koy diyen' bir modda. yazarı da kitaplarını da severim açıkçası ancak okuduğum bu son iki kitabından sonra gerçekten böyle bir zihniyete sahipse ve bu zihniyeti doğal, iyi olarak göstermeye çalışıyorsa kendisine duyduğum tüm saygıyı kaybetmiş olacağım.

10 puan

Çok iyiydi.

10 puan

Bir solukta okudum ve bitti !
Nasi bitti bende bilmiyorum . Bugune kadar okudugum FMA kitaplarindaki en sevdigim 3 kiz Merve diye bilirim, Yerinde inatcilik biraz vahsilik ve sevgi dolu kalbi bayildim bayildim.
Yavuza biraz kizginim ama ne yalan.soylim taş gibi hani
Oglumuz yavuz annesinin evlen artik baskilara dayanamaz ve ilk gordugu kiza telefonu verip anneiyle konusmasini ve nerse evet demesini ister. Bu Konusma sonucu Aslinda evliliktennkorkan bir adamin coktannnnnnnnnn Evlilik agina dusmesi icten bile degildi.2aylik bir evlilik anlasmasi sekiz aylik bir evlilige donustu. Kizimiz aslinda ona coktan asik oldugunu farkketmesi ama yavuzun ise bunu kabullenmemekte diretmesiyle isler biraz yolundan cikmaya basladi ...

Bu sicacik hikayeye bayilicaksiniz ki kendisi adasim oldugu icin ayrica.pek bi sevdim

Okumadiniz mi ?
Ne bekliosunuz ozaman ?
Hemen hemen okumaya baslamalisiniz ozaman

10 puan

Bilmem kaçıncı tekrar okumam.

9 puan

Harikaydı her FMArsal romanı gibi ama bu bana daha bir farklı geldi nedense bilemiyorum sanırım Yavuz ve Merve'nin yeri bende apayrı olacak

10 puan

Yavuz, çapkın,yakışıklı,zengin bir iş adamıdır.Annesinin evlenmesi için ısrarlarından bıkmıştır. Bir gün kafede otururken annesi yine arar. Evlilik baskılarından bıkmıştır ve orada ki garson kıza telefonu verip annesi ne derse evet demesini ister tabi ki karşılığını verecektir.

Merve başarılı bir öğrencidir.Ailesini kaybetmiştir ve yetimhane de büyümüştür. Hep tek başına mücadele etmiştir. Bir adam eline telefonu tutuşturur ve onun söylediğini yapınca hayatı tamamen değişir. Kadın evleneceğiniz doğru mu dedikten sonra evet demiştir. Tarihine de yanlışlıkla beş gün sonra deyince olanlar olur.
Yavuz annesine söylediği yalandan sonra bir eşe ihtiyaç duyar ve Merve ile anlaşır. Kısa bir evlilikten sonra büyük bir paraya sahip olacaktır. Böylece ikili bir anlaşma ile evlenirler. Düşündükleri gibi olmaz ve araya duygular girince anlaşma bozulur. Yavuz’un Merve ile vakit geçirdikçe adım adım aşık oluşunu, evliliği kesinlikle düşünmezken kıskanç,boşanmamak için direnen bir kocaya dönüşmesini okumak çok keyifliydi. Merve'nin ise özlemini duyduğu aileye kavuşması güzeldi.

Yazarın yine güzel bir kitabı daha. Alışılmış karakterler olsa da hepsinin yeri ayrı. Kitabı sevdim ikiliyi de sevdim. Ayrıca Selim ve Ebru ikilisini de görmek güzeldi.

9 puan

Fatih Murat Arsal her zaman ki gibi döktürmüş. Zaten kendisinin yazım tarzı ile alakalı hiçbir sorunum yok. Oldukça akıcı ve bırakamayacağınız tarzda.
Yavuz, annesinin evlilik üzerine ısrarı yüzünden bunalmış, nereye kaçsam nasıl kaçsam diye şaşıran bir karakter. Tabi tüm FMArsal erkeleri gibi yakışıklı ve zengin kendisi. Yine annesinin telefonunu ısrarla çaldırdığı bir gün, arkadaşının kafesinde çalışan bir garsona annesinin sorduğu her şeye evet demesini söylemesiyle, her şey tepetaklak oluyor.
Kitapta en sinir olduğum karakter oldu Yavuz’un annesi. Bırak adam istediği zaman evlenir. Okurken ben bıktım ısrarlı evlilik sorularından. Tabi bu kadar ısrarcı olmasaydı Merve ile tanışamazdı kahramanımız ama olsun, ısınamadım gittim kendilerine.
Merve, başarılı bir öğrenci, kendi ayaklarının üzerinde durabilmek için çabalıyor zira ailesini kaybettikten sonra hayatını yetimhanede geçirmiş. Üzüldüğüm bir karakter oldu ama tabi Yavuz gibi bir kocası var bu yüzden yirmi yaşından sonrası gayet güzel gidiyor 😀 Aile özlemi duyan biri, bu yüzden Yavuz’un annesi ile oldukça iyi anlaşıyor ki genel olarak herkesle anlaşabilen bir karakter.
Genel olarak beğendiğim bir roman oldu. Selim ve Ebru da bu romana eşlik etmişlerdi. Onları da bir okuyamadım en son okuyacağım FMArsal karakterleri olacaklar. Neyse, en azından bir tane daha var hepsini okumadım 😀
Beğendiğim, tavsiye ettiğim bir kitap. Ben klişeleri, bilindik konuları, yazarın diline göre okurum. Gayet sürükleyici ve anlatımını tarif edemediğim bir biçimde buluyorum, nasıl desem, bağladıkça bağlayan bir tarz.

6 puan

Yazarin okudugum ilk kitabiydi ama dili ve uslubu hakkinda yeterince sey ogrendim sanirim..Akici ve ilgi cekici konulara sahip olmasina ragmen oldukca basit dilli bi kitap.Kolay okunabilirligi,kahramanlarin cok ilgi cekici olmasi okumayi kolaylastirsa da merak ettigim bi kitabinin haricinde sanirim tercih etmeyecegim yazarlardan..

9 yıl, 1 ay
7 puan

Kitabı daha yeni bitirdim ve aslında ben kitabın e-kitap versiyonunu okudum, buna rağmen beğendiğimi söyleyebilirim. Konu diğer FMArsal kitaplarına göre bence çok aşırı basitti o yüzden okumayı hiç düşünmüyordum ama birkaç sayfadan sonra elimden bırakamadım. Merve'yi sandığımdan daha çok sevdim. Yavuz'un zaman içindeki değişim evrelerini okumak da güzeldi. Yapılan bazı tekrarlar bu sefer o kadar gözüme çarpmadı, gerekli yerlerde kullanılmış olmasından dolayı olsa gerek. İleride kitaplaştırılmış halini alabilirim gibi geliyor.

geri ileri