Adı Aşk Olmalı

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Adı Aşk Olmalı / Rachel Gibson

Bu yazar için kötü söz söyletmem ! mutlaka arada nazar boncukları oluyordur ama olsun,adı üstünde nazar boncuğu onlar…


Ve ben özlediğim yazarımla ADI AŞK OLMALI ile hasret gidermiş bulunmaktayım.
Sımsıcacık eğlenceli ve bir o kadar da sürükleyici okunası bir kitaptı. Tam tamına bir günde bitti,gerisini siz düşünün artık J
Yazarın genelde seri kitapları mevcut ve bende kendisini Chinooks Hokey serisi ile tanımıştım ve ardından da devamı geldi. Şuan kitaplığımda en fazla kitabı bulunan yazar unvanını da ayrıca taşıyor,belirtmeden geçemeyeceğim.
Bence günümüz kitaplarına hakkını vererek yazan yazarlardan bir tanesi…
Eğlenmek mi istiyorsun? Ve içinde biraz polisiye az biraz da macera mı olsun? Kap bir tane Rachel Gibson tüm isteklerin yerine gelsin… SİHİR GİBİ ^^

Joe Shanahan birkaç yıl önce izini sürdüğü uyuştırucu çetesi ile girdiği çatışmada bacağından yaralanır ve polislik mesleğine bir müddet ara verir. Geri döndüğünde birimi değişmiş ve kendini kaçakçılarla ilgili birimde bulur.
Şimdi zaman işinde iyi olduğunu ispatlama zamanıdır. Yeni görevi, ünlü birinin evinden çalınan tablonun hırsızını bulmaktır.
Şüpheliler ise kasabanın tek galerisinin sahibi Gabrielle ve Kevin dan başkası değildir... Bir haftadır takip ettiği Gabrielle Breedlove ilk şüphelisi olsa da takibe devam etmesi gerekmektedir.
Ta ki Gabrielle onu fark edip ruhsatsız silahını Joe’ye doğrultana kadar.
Gabrielle kendisini bir anda Joe’nin gizli muhbiri olarak bulduğunda ve bir de yalancıktan sevgilisi olduğunda ne yapacağını bilemez. Ortağı Kevin’e kurduğu bu tuzaktan rahatsızlık duysa da suçlunun o olamdığını mutlaka ispatlayacaktır…

Hesaba katmadığı yalancıktan sevgili olduğu Joe’e karşı olan duygularıdır ve bu duyguların karşılıksız olmamasının gerçeğidir.
Olaylar bu şekilde başlar….
Ben en en en yüzeysel şekliyle anlattım diye bilirim,sayfaların içinde daha neler neler var J mesela, Joe’nin tam bir maço olduğu,sanattan anlamadığı ve Gabrielle’nin tüm o meditasyon,yogo ve ruhsal olarak rahatlatan her türlü aktiviteye olan düşmanlığı :D
İşte bu kısımları okumak eğlenceyi kahkaha ile birleştiriyor ve keyifli anlar yaşatıyor...
Yazarı tavsiye ederim, bu kitabını ise şiddetle tavsiye ederim. Ama benim gibi bir günde bitirmeyin,sonra çok üzülürsünüz J

TAVSİYEMDİR…

5 puan

Büyüük bir Gibson hayranı olarak bu kitabı onun yazdığına inanmakta cidden zorluk çekiyorum. Bence olmamış :(

8 puan

Kitabın Adı : Adı Aşk Olmalı
Yazar : Rachel Gibson
Orjinal Adı : İt Must Be Love
Goodreads Puanı:5/3,80
Puanım :5/4


Romantik Komedi tarzının güzel bir örneği idi.. Çok severek okudum. Belki çok kuvvetli bir kurgusu yoktu ama kesinlikle bana çok güzel vakit geçirtti.
Tabii ki benim sevdiğim kadar sevmeyen de olabilir. Ama kesinlikle bazen gülerek,bazen üzülerek,bazen de o romantik ortamı hissederek okudum. Polisiye teması çok kuvvetli değildi. Romanın erkek karakteri polis idi ama öyle işlenen bir cinayeti izleyen bir dedektif de değildi..
Tam da şezlongunuz da okuyabileceğiniz eğlendirici bir romandı...Sanırım bu tür kitaba çok ihtiyacım vardı o yüzden çok sevdim.

Joe Sahanahan yaralanmasından sonra başka bir birime sürülmüştü.O eski günlerine dönebilmek verilen görev onun için büyük bir fırsattı..Büyük bir tarihi kaçakçılığı araştırıyordu.Bunda da baş şüpheli Gabrielle Breedlove idi..Onu yaklaşık bir haftadır takip ediyordu ama sanırım eski formunu kaybetmiş olmalı idi..Çünkü Gabrielle onu çok kötü kıstırarak yere indirmişti..
Mecburen Joe kimliğini de açıklamak zorunda kalır ve Gabrelle'yi sorgulamak için merkeze götürür..Ve anlar ki karşısında ki bu güzeller güzeli genç kadının hiç bir şeyden haberi yok...O zaman da dikkatini Gabrielle'nin ortağına çevirir ve genç kadına muhbirlik yapmasını teklif eder hatta bunun için onu zorlar..
Yapacağı basittir Joe görünüşte Gabrielle'nin sevgilisi olacaktır.Bu pratik bir çözümdü ama zaman geçtikçe görünüşte olan yakınlık ile aralarındaki çekim gittikçe artmaya başlayacaktır..
erkek kahramanın bazen tam bir pislik olduğunu düşündüm.Gabrelle dıştan ne kadar fettan olursa olsun içi tertemiz sevdiğine çok bağlı içten bir karakterdi..

Romantik-Gerilim,Komedi tarzındaki kitapları okumayı seviyorsanız bu kitabı bence çok seveceksiniz.
hülya

http://hulyami.blogspot.com/2013/12/ad-ask-olmal-rachel-gibson.html

5 puan

http://kitapseverler.blogspot.com/2014/01/ad-ask-olmal-rachel-gibson.html

7 puan

Gabrielle’nın sakin bir hayatı vardı,sevdiği bir işi,kendi yaptığı özel yağları, az çatlak annesi ve meditasyonlarıyla mutlu mesut yaşarken, birden bire hayatı, hırsız olma ihtimali olan bir ortak, baş belası ve seksi bir dedektif ile tepetaklak oluverir ve aşk kapıyı çalar : )

7 puan

Karizmatik bir adam, çılgın bir kadın... zıt karakterlerin bir araya geldiği tatlı bir aşk hikayesiydi.

9 puan

http://kitaptutkum.blogspot.com/2013/11/ad-ask-olmal-rachel-gibson.html

Joe, yaptığı bir hata sonucu görev değişikliğine uğramış, rütbesinden daha aşağıda bir departmana atanan bir dedektiftir. Çalınan çok değerli bir tablonun hırsızlarını yakalamak Joe’yu eski konumuna getirecek altın bir bilettir.


Şüphelilerden bir tanesi de güzeller güzelli Gabrielle’dir ve kızımız aynı zamanda da Joe’nun muhbiridir! Aşk ise polisimiz ve muhbirimizin hiç hesaba katmadığı ve asıl tehlikeli olan tek şeydir!

8 puan

Komik, eğlenceli ,romantik bir kitap. Çerezlik denilebilir ancak yüzünüzde gülümseme oluşturacağı garanti.

5 puan

güzel bir kitaptı ben daha önce bitirdim siteye girmek için fırsat olmadı kısa zamanda okuyup bitirdimseverek elimden düşürmeden bitirdim

5 puan

Bu tarz kitapların hızlı okunması gerekiyor, sayfaları da az ama sürekli sıkıldığımı hissettim. Tempo hep düşüktü. Aşktan çok tutku vardı bence. Orta dereceli bir kitap.

9 puan

Joe dedektiftir. Bir görevden sonra hem yaralanmış hem de birimi değişmiştir.Bir kurşun bacağından girip etini ve kemiklerini parçaladıktan sonra hayatı değişmiştir. Dokuz ay süren fizik tedavi sürecinden sonra bacağına demir parçalar takılmıştır. Şimdi ise başarmak istediği önemli bir dava vardır. Eyaletin en zengin adamı patates kralı olarak da bilinen Norris'in paha biçilemez tablosu çalınmıştır. Idaho eyaletinde bu adamın gücü ve etkisi Tanrıdan sonra gelir. Patates kralı da polis departmanının üstüne çökmüştür. Resminin bulunması için baskı yapar. Bu hırsızlığı gerçekleştirmek herkesin harcı değildir. Şüphelilerin başında da Gabrielle ve ortağı gelir.

Gabrielle Indaho'un kuzeyindeki küçük bir kasabada doğup büyümüştür. Babası o küçükken ölmüş bu yüzden tüm hayatını annesi,teyzesi ve büyükbabası ile geçirmiştir.
Gabrielle ve ortağının antika dükkanı vardır. Polis bu dükkanın paravan olduğundan şüphelenir. Nadide bulunan çalıntı antika parçaları yasa dışı yollardan sattıklarına inanırlar. Dükkan sahiplerinin polisin dikkatini çekecek bir geçmişleri olmasa da hırsızlar onları ele vermiştir.Bu yüzden Joe Gabrielle'i takibe almıştır.Resim çalındığından beri Gabrielle'nin peşinde kuyruk gibi dolanmıştır. Dikkatli olduğunu düşünse de Gabrielle onu fark etmiştir üstelik silah çekip yere devirmiştir. Bu olay sonunda Gabrielle kendisini muhbir olarak bulur üstelik Joe ile de sevgili gibi görünmek zorundadır. Kendisinin suçsuz olduğuna inandırmış, ortağının da suçsuz olduğunu ispatlama derdindedir. Böylece macera başlar ah tabi daha ilk anda etkileşimde başlar.

İkilinin aileleri çok eğlenceliydi Joe'nin papağanı da Gabrielle'nin karma,mistik güç, meditasyon halleri ilgi çekiciydi. Annesinin görüşü kızının kaderini gördü resmen. İlgi çekici, eğlenceli hemen biten kitaplardan. bana biraz yazarın diğer kitaplarından farklı geldi. Sanırım karakterlerden kaynaklanan bir durum özellikle erkek karakterden.

geri ileri