Adam

En Son Değerlendirmeler

10 puan

"Demokrasinin iki çeşidi vardır.
Biri, zor ve gerçek olanı.
Öbürü kolayı, oyun olanı.
Topraksızı topraklandırmadan...
İşçiyi sağlama almadan...
Halkı esaslı eğitmeden...
Olmaz.
Birincisi, köklü değişim ister.
Zordur ama, gerçek demokrasidir.
İkincisi, sandık demokrasisidir.
Okuma yazma bilsin bilmesin...
Toprağı, işi olsun olmasın...
Demagojiyle serseme çevrilen halk, elindeki kağıdı sandığa atar.
Böylece...
Kendi kendini yönetmiş sayılır.
Bu, oyundur, kolaydır.
Amerika bu demokrasiyi yayıyor.
Biz de demokrasinin kolayını seçtik.
Çok şeyler göreceğiz daha... "

10 puan

Oyle bir zamanda okudum ki bu kitabi... Ulkemin icinde bulundugu durumun nedenlerinin cogu bu kitapda yer aliyor..
10 larca yillara yayilmis, yanlis yonetimler ve kararlar ile gelmisiz bugunlere...Ve hala ayakta durabiliyorsa bu ulke, bu kitapda anlatilan (ve buraya sigdirilamamis) "Adam" lar sayesinde. "Herifler" cogunlukta maalesef, ama iyi ki var "Adam"lar...Yilmaz Ozdil de onlardan biri tabii ki...
Her birini okurken, duydugum hayranligin yaninda, cok ta uzuldum...Nasil degerleri bilinmemis, nasil hayatlari, sirf sussunlar, konusmasinlar diye, mahvedilmeye calisilmis...Ama susmamislar...Bu kitapda yer almaya deger olacak mucadelelerini surdurmusler.
Daha cok boyle "Adam" lara ihtiyac var, "Herifleri" alt edebilmek icin...Yakin tarihimize ve siyasetimize gercek gozlerle bakmak icin, mutlaka okunmali bence... Tabii "Kadin" da...Onu da okuyacagim.

10 puan

Yılmaz özdil Her zamanki gibi Adam kitabıyla da döktürmüş. Kaleml çok iyi bir Yazar.Adam kitabında yazdıkları - ki çoğuna da şahit olduk ama balık hafızalı olduğumuz için unuttuğumuz - okurken hayretler içinde kalıyorsunuz gercekten bunlar oldumu dedirtiyor.Bazılarının çıkarları ve rahatlığı için ne acılar çekilmiş ne haksızlıklar yapılmış çıldırası geliyor insanın.okumanız tavsiye ederim.

8 puan

Yılmaz Özdil Üslubu, tarzı, araştırmacı gazateci kimliği ile Türkiye Cumhuriyeti ve tarihimiz boyunca önemli ADAMları anlattığı kitabı unutulmazlarım arasında yerini aldı. Herkesin kesinlikle okuması ve okutturması gereken bir kitap. Emeğine yüreğine duruşuna sağlık YILMAZ ÖZDİL...

8 puan

Öncelikle saygı duymamız gereken bir yazar.Tüm kitaplarını okudum.Bu kitabını çıktığında hemen aldım.Tam bir başucu kitabı.Mutlaka okuyun ve arkadaşlarınıza hediye edin.

geri ileri