Açlık

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
5 puan

kolay sıkılanlar için tavsiye etmiyorum..

Profil Resmi
6 puan

Biraz sıkıcı ama sayılı edebi eserlerden biri, bu yüzden mutlaka bitireceğim.

9 puan

Çok başarılı bir kitap insan okurken açlığıve yaşamın zorluklarını bir kez daha hissediyor

7 puan

moraliniz bozula bozula içinizin ezile ezile okuyacagınız bir roman

7 puan

sonlara dogru sıkıcıydı

Profil Resmi
10 puan

En güzel romanlardan...

9 puan

Okuyup halimize şükretmeliyiz!

8 puan

Ah Ylajali, ah!

9 puan

kitabı okumuyor kitabın içinde yaşıyorsunuz. o derece samimi, içten. ayrıca akıcı. okumayı sevdiren bir kitap

7 puan

Açlığın,ıstırabın,acının romanıdır. 'Umudun ve umudun sönmesi' Her yeni bir umut aydınlıktır. Lakin her umut biraz can yakar.

Profil Resmi
6 puan

alın teri dökmeden,hiçbir şeyi elde edemeyeceğinizi anlatan psikolojik bir roman.beğendiğimi söyleyebilirim ama çok iyi kitaplar arasına koyamam.

5 puan

delilik sahnelerinde sürükleyici bir hal alıyor ancak belki de karakterin tavrından dolayı değişik bir iticiliği var.

9 puan

"Bu benim adetimdir, ben böyle yaparım, çünkü bütün insanları çok dürüst kabul ederim ben."

8 puan

bu kadar açlık ve sefalet içinde dahi insanlığından ve gururunda ödün vermeden 'yaşamaya' çalışan bir adamın hikayesi. Okurken açlık ve sefalet duygularını tam anlamıyla hissettriyor.

9 puan

Hayati ihtiyaçlariniz sosyal statünüzün önüne geçerse acsiniz

7 puan

idare eder..

Profil Resmi
5 puan

adam çok yokluk çekmiş yazık

Profil Resmi
10 puan

Kitabı okurken bazen midem guruldadı , bazen acıktım. İnsana hissettirmesini çok iyi biliyor yazar. Kitabı okurken bazen kitabı kapattım ve karakterdeki çaresizliği , açlığı hissettiğimi farkettim. Bazı şeylerin farkına varmamız için biz bolluk içindeki gençlik kesinlikle okumalıyız.

8 puan

Geç tanıştığım için üzülüyorum. Oldukça az karakter sayısına rağmen kesinlikle sıkıcı bir kitap değil ve realizmin zirvesinde dolaşan anlatımı ile başlı başına doyurucu bir kitap.

7 puan

Otobiyografik öğeler taşıyan meşhur bir kitaptır Açlık.

Yoksul ama fazlasıyla gururlu bir adamın hayatta kalma mücadelesini anlatır. Bukowski, Fante gibi yazarları üsluplarının yanında tek karakter üzerinden kurguladıkları hikayeler sebebiyle severim. Bulantı, Yabancı gibi kitapları da çok sevmemin nedenlerinden biri tek karakter üzerinden kurgulanan hikayeleriydi. Hatta henüz okumadığım halde Jack Kerouac' un Yolda kitabının hem bu nedenle hem de ana karakterin saydığım diğer kitaplardakilere kıyasla muhtemelen daha çok sigara ve kahve tüketecek olması sebebiyle en sevdiğim kitaplardan biri olacağını düşünüyorum.
Açlık' ı okurken adamın abartılı gururu canımı sıkmıştı açıkçası. Hani bırakın sigarayı, kahveyi adam gururu yüzünden neredeyse hiçbir şey yemiyor zaten kitap boyunca. Ama yine de o sefalet hayatına tanık olmak çok keyifliydi. Çok groteks bir ifade oldu sanki ama yazarken öyle bir amacım yoktu. Yani tercih işte ben seviyorum böyle kahramanı olan kitapları. Sefil, berduş, alkolik, umursamaz, kahve içen, sigara içen, seks yapan vs. vs. vs. Bu kitabın kahramanı, saydıklarımın çok azını yapabilen bir adam buna rağmen 4 yıldız verdim işte kitaba. Çok sevmemiş olsam da bana göre iyi bir kitap vardı karşımda. Ana karakter, sırf ondan beklentilerimi yerine getirmedi diye kitabı eleştirmek haksızlık olurdu. Özellikle adamın karnının ne kadar aç olduğunu sonuna kadar hissediyorsunuz kitabı okurken.

8 puan

Kesinlikle insan bir şeyler katan bir roman. Açlık öyle anlatılmış, öyle anlatılmış ki kitabı buzdolabına gide gele bitirdim aman aç kalırsak diyerek. Halimizin kıymetini anlamak için okunmalı

8 puan

Uzun zamandır aç olduğunuz zamanlarda ölümle burun buruna geldiğinizi hissettiğiniz oldu mu hiç?Olmadı mı?O zaman bu kitabı okuyun açlığın ve parasızlığın verdiği çaresizliği belki(!) anlarsınız...

Profil Resmi
8 puan

bu eseri okurken kesinlikle ciddi kararlar almayın yada bakşa bir ifadeyle hayatınızın seyrini değiştirecek ciddi işler yapacağınız ve kararlar alacağınız bir dönemde bu eseri okumayın...

8 puan

http://moonlightcat13.blogspot.com/2013/03/aclk-knut-hamsun.html

10 yıl, 11 ay
8 puan

Açlık ancak bu kadar anlatılabilirdi.Özellikle portakal kabuğunu sırf açlığını dindirsin diye saatlerce çiğnemesi.Okunası bir eser.

7 puan

Açlık en fazla bu kadar iyi anlatılabilirdi. Ben akıcı olduğunu düşünmüyorum. Hatta durağan bile denilebilir bence. Her cümlenin üzerinde durup düşündüğüm, her cümlede biraz daha acıktığım bir roman oldu benim için.

8 puan

Aç kalmamak lazım. Balzac'ın Dinsizin Ayini öyküsü gibi çok vurucu değil ama açlığı tasvir edişi harika.

9 puan

Aç karna okuyunuz.

Bu kitabı okuyarak birini açlıktan ölmekten kurtardığınızı hissedeceksiniz.

9 puan

dostoyevski ve gogol bu tarzda çok eser verdiler ama knut ın farkı daha yalın ve içten olması sanırım

10 puan

"Öyle insanlar vardır ki yalnızca ufak tefek sözlerle yaşarlar; sert bir söz ise onları öldürmeye yeter." s.178

geri 1 | 2