Abum Rabum

En Son Değerlendirmeler

7 puan

ilginç gidiyor.En azından ilgi alanım olmayan bir konuda kısmen bilgileniyorum.

10 puan

Şahane bir kitap, yine döktürmüş İskender PALA..

8 puan

İskender Pala bu kitabıyla çarpıcı gerçekleri bir kez daha dile getirmiş. Bunu polisiye bir roman şeklinde sunmasını beğendim.
Konusunu çok sevdim bu açıdan kesinlikle okunmalı, ama birden çok fazla İ.Pala kitabı okudysanız bazı yerlerde dili yavan bulabilirsiniz.

9 puan

Eğer o tabletlerde yazanlar gerçekten varsa, bizlere İslam dini hakkında gerçek bir mucizedir demekten başka bişey düşmez.

Profil Resmi
7 puan

Sonuna kadar gayet akıcı bir şekilde okumama rağmen sonunu hiç beğenmediğim bir kitap oldu. Kitabın geneline bakılarak çok ama çok basit baştan savma bir son olmuş.

7 puan

Tarzının dışında bir deneyim olmuş ama ona rağmen güzel yazmış. Polisiye ve tarih sevenler rahatlıkla okuyabilir. Sadece sonu daha farklı bitebilirdi çok soluk kalmış.

Profil Resmi
9 puan

Tarih, özellikle de dinler tarihi konusunda pek çok bilgi edindim. Sonu biraz hayal kırıklığına uğrattı. Sonu için çok heyecanlıydım tam beklediğim gibi çıkmasa vine bir solukta okuduğum bir kitap oldu diyebilirim.

6 puan

Abum rabum tavsiye üzerine okumaya başladığım bir roman. İskender palaya her zaman mesafeli olmuşumdur çünkü biyerden sonra hep tıkanırım ilerlemekte zorlanırım. Bence konuyu uzatırken sıkıcı olan o sınırı hep geçiyor. Neyse kitap zaten a haber diliyle yazıldığı için ilk bi gülesiniz geliyo. Başlarda sırf bu yüzden aşırı sıkıldım. Neyse konusu itibariyle dan brownun davinci şifresi melekler ve şeytanlar tarzı bir roman yazılmak istenmiş. İlerleyişi de o yönde. Verilen dini bilgiler, tarihi mekanlar vatikanda değilde ortodoğuda ilerlemesi bana hep o izlenimi verdi. Aslında konusu güzeldi. Hz ibrahim çevresinde dönmesi filan ama o kadar basit bi şekilde kurgulanmış ki gerçekten tırt bi film izliyomuşsunuz edasında ilerliyor kitap. Birbirlerine her şeyi açıktan söyleyen ajanlar mı dersin, iç hesaplaşması yapıp vicdan yapan yahudiler hristiyanlar mı dersin, herkesin sümerce bilmesi ortadoğu tarihine hakim olması mı dersin böyle bir sürü saçmalık var. Ajanlar cıa mossad filan olaya heyecan katmaya çalışmış ama olmamış. Başta 200 sayfayı geçince biraz daha hızlı ilerliyor ama yine de vasat bi kitap. Ben zorla bitirdim. İskender pala okumaya daha önceden tövbe etmiştim ama şimdi bidaha tövbe ettim😂

geri ileri