Zebani

Romantizmi, hayal ile gerçeği ustaca bir araya getiren egzotik bir macera.Marie ClaireSizi okumaya mecbur bırakıyor... Sayfalar sanki kendi kendilerini çeviriyorlar.MetroÇılgınca bir hayal gücü... Çok satan kitaplar arasında uluslararası yerini hak ediyor.ObserverMükemmel bir macera.GuardianSıra dışı... Zebani çok etkileyici bir roman... Egzotik bir macera.Daily TelegraphDavidson öylesine geniş ve sihirli bir dünya örüyor ki, gerçek hayata dönmek insanın kalbini parçalıyor. Titizlikle yapılmış araştırmaların ve oldukça duygusal bir bakış açısının ürünü olan bu büyük eser, yazar için çok önemli bir çıkış romanı ve ilk romanı olarak kalmayacağı kesin.Suzanne Black, The ListZebaninin baş kahramanı çok etkileyici bir karakter: Hem çok ciddi hem tam bir kaçık, hem ağırbaşlı hem de coşkulu. İnsanı düşündüren ve egzotik bir maceranın içine sürükleyen bir roman. Her şeyden öte, yetenekli ve hayal gücü yüksek, yeni bir yazarın eseri.Simon Baker, The Daily TelegraphRomanın dili şampanya köpüğü gibi fışkırıyor.Stuart Evers, Word magazineAndrew Davidsonın Zebanisi ayaklarımı yerden kesti. İnsanı hipnotize eden, dehşete düşüren, şaşırtıcı bir roman ve bütün bunlara rağmen aynı zamanda da insanın ruhunu arındıran bir roman.Sara Gruen, Zebani her yönüyle hayretler uyandıran bir cümbüş, bir isyan. Romanın Andrew Davidsonın ilk eseri olduğuna inanmak güç: Şelalenin içinden üslubundaki canlılıkla akıp gidiyor, yıllanmış ustalara özgü cesaretinden söz etmiyorum bile. Kitap, okurun ayaklarını yerden kesiyor, salt keyif ve tatminden çığlıklar atana dek onu havada savuruyor. Ne muhteşem, ne güzel bir ikram.Peter Straub. Romantizmi, mitolojik göndermeleri ve gerçekleri ustaca bir araya getiren Davidsonın bu ilk romanı, hünerli bir performans sergiliyor. Marie Claire

Romantizmi, hayal ile gerçeği ustaca bir araya getiren egzotik bir macera.Marie ClaireSizi okumaya mecbur bırakıyor... Sayfalar sanki kendi kendilerini çeviriyorlar.MetroÇılgınca bir hayal gücü... Çok satan kitaplar arasında uluslararası yerini hak ediyor.ObserverMükemmel bir macera.GuardianSıra dışı... Zebani çok etkileyici bir roman... Egzotik bir macera.Daily TelegraphDavidson öylesine geniş ve sihirli bir dünya örüyor ki, gerçek hayata dönmek insanın kalbini parçalıyor. Titizlikle yapılmış araştırmaların ve oldukça duygusal bir bakış açısının ürünü olan bu büyük eser, yazar için çok önemli bir çıkış romanı ve ilk romanı olarak kalmayacağı kesin.Suzanne Black, The ListZebaninin baş kahramanı çok etkileyici bir karakter: Hem çok ciddi hem tam bir kaçık, hem ağırbaşlı hem de coşkulu. İnsanı düşündüren ve egzotik bir maceranın içine sürükleyen bir roman. Her şeyden öte, yetenekli ve hayal gücü yüksek, yeni bir yazarın eseri.Simon Baker, The Daily TelegraphRomanın dili şampanya köpüğü gibi fışkırıyor.Stuart Evers, Word magazineAndrew Davidsonın Zebanisi ayaklarımı yerden kesti. İnsanı hipnotize eden, dehşete düşüren, şaşırtıcı bir roman ve bütün bunlara rağmen aynı zamanda da insanın ruhunu arındıran bir roman.Sara Gruen, Zebani her yönüyle hayretler uyandıran bir cümbüş, bir isyan. Romanın Andrew Davidsonın ilk eseri olduğuna inanmak güç: Şelalenin içinden üslubundaki canlılıkla akıp gidiyor, yıllanmış ustalara özgü cesaretinden söz etmiyorum bile. Kitap, okurun ayaklarını ye... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

Zebani veya Gargoyle, yazarın ilk kitabı olmasına rağmen ortaya çok iyi bir iş çıkarılmış. Öyle ki, kitapta anlatılan kısa ve acıklı aşk öykülerini nasıl uydurduğuna hayran kaldım. Buradan şunu çıkarmalıyız; hayal gücü müthiş bir şey.Ve bu kısa aşk öykülerinin ilerleyen sayfalarda, arada anlamadığım kopukluklar da olsa bir başka olaylarla bağlandığını göreceksiniz.
Olaylar, kaza geçiren bir adamın ağzından anlatılıyor. Bazen kahraman, yazarmış gibi konuşma içerisine girebiliyor ki sonradan kahramanın, yaşadıklarını kaleme aldığını anlıyoruz. Başta kitabın kahramanının bu yaralı adam olduğunu düşünebilirsiniz ama Marienne Engel’ı tanıdıktan sonra asıl kahramanın o olduğunu, onun olması gerektiğini anlayacaksınız. Zaten yaralı adamımız da onu gözümüzde kahramanlaştırmış. Marienne Engel’ı tanıdıktan sonra ona aşık olmak için erkek olmanıza gerek kalmayacak. Çünkü Engel, son final sayfalarında herkesin kalbini fethedecek…

10 puan

Benim en beğendiğim romanların arasına girmiş bir kitaptır bu.En sevdiğim yazar -favorim- Sezgin Kaymaz’ın tarzına benzettim Davidson’ı.Sezgin Kaymaz da fantastik türde yazar ama,bazen ağlatacak kadar hüzünlendirir sizi bazen de kahkahalarla güldürür.Çoğu zaman kafanızdan geçen düşünceleri satır arasına serpiştirir.Ne düşündüğünüzü biliyormuş gibi hisettirir size.En az onun kadar başarılı buldum Zebani’yi. Kitap;eski bir porno yıldızı olan,enteresan,komik birinin kaza geçirip yanıklarının iyileşmesi sürecinde anlattıklarından ibaret aslında.Ama içinde o kadar güzel cümleler o kadar güzel hikayeler,öyle başka bir dünya var ki..Okumalısınız.

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
10 puan

hayatım boyunca okuduğum en iyi en özel roman..ilk cümlesi hala aklımda...

kazalar en beklenmedik zamanlarda ve tüm şiddetiyle buluverir insanı.Tıpkı aşk gibi...

10 puan

hiç bir karaktere bu kadar yakın hissetmemiş olarak çevireceksiniz son sayfayı...

10 yıl, 11 ay
10 puan

8 ya da 9 yıl önce okumuştum bu kitabı. Bir arkadaşıma bileklerini yatay değil de dikey keserse daha çabuk öleceğini söylerken (arkadaşlarıma hep böyle yararlı bilgiler veririm) düşündüm ve dedim ki "Ben bunu nerden biliyom lan". Sonrasında kitap aklıma geldi. Zebani'den biliyorum bunu! Birinden ödünç alıp okumuştum sonrasında da aylar boyu herkese tavsiye ettim ama okuyan kimse beğenmedi.

Yinede benim en sevdiğim kitaplar arasında. Değişik bir konusu vardı, aralıksız okuduğumu hatırlıyorum. Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen oldukça güzel bir konuya ve anlatıma sahip. Kitabı mutlaka okuyun diye tavsiye vermek isterdim ama artık bu kitabı tavsiye etmeye gücüm kalmadı dostlar. Sonra kitabı okuyup bana küfür edersiniz falan.

7 puan

beğendim doğrusu...sürükleyici bir kitap, tavsiye ederim.

10 puan

Hayatımın kitaplarından biri.Nedense beni derinden etkiledi ve bu kitabı tekrar tekrar okumaktan vazgeçemiyorum.Kahramanlar, anlatılan öyküler,yaşanan olaylar benim için çok başka. Harika bir kitap ve açıkçası bu kitabın acımasızca eleştirilmesine dayanamıyorum.Kimine göre sadece bir aşk hikayesi kimine göre sadece fantastik olaylarla dolu bir kitap kimine göre deli saçması, bana göreyse hepsi.

Profil Resmi
4 puan

Aşk kitabı işte, ne beklersin ki

Profil Resmi
8 puan

Kitap insanı öylesine içine alıyorki adete kayboluyorsun.
Kitap kapağıda çok güzel.Şizofren kızın durumuna uymuş.

8 puan

değişikti o yüzden kalbimi çaldı çok garip ve merak uyandırıcıydı

10 yıl, 10 ay

Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 469 sayfa
2009 tarihinde, MARTI YAYINLARI tarafından yayınlandı


ISBN
9786055872243
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Damla.
1 kişi

Okumuşlar

Doğan nurşah Tucker'ın olmayan kanatları wickedleav fierna
101 kişi

Okumak İsteyenler

muratdoganoz Nilgün Canan aklımdanbisayıtuttum ronya
17 kişi

Takas Verenler

aden isyan Only
2 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski