Yorgun Hayaller

“Şimdi anlıyorum, seninle tanışmadan önce aşk hakkında hiçbir fikrim yoktu. Oysa, bizimkisi aşktı; aşk insanın hayatını zorlaştırmıyormuş, asla seninle olduğum zamanlar gibi mutlu olmadım ve bu zamanların nasıl geçtiğini anlamadım. Benden vazgeçmeni kaldıramam, ben de senden vazgeçemem. Gülüşünü seviyorum, dürüstlüğünü seviyorum, sadık olmanı seviyorum, espri anlayışını seviyorum ve sen bana şaka yaptığında gözlerinde oluşan ışığı seviyorum. Sanırım en çok da bunu seviyorum. Sadece seni sevmiyorum, sana ihtiyacım var. Sanırım bu bir uyarı, bir şekilde senden kolay vazgeçeceğimi düşünüyorsan şaşırmış olmalısın, toparlan sevgilim, öyle ya da böyle seni yeniden kazanacağım.”

“Şimdi anlıyorum, seninle tanışmadan önce aşk hakkında hiçbir fikrim yoktu. Oysa, bizimkisi aşktı; aşk insanın hayatını zorlaştırmıyormuş, asla seninle olduğum zamanlar gibi mutlu olmadım ve bu zamanların nasıl geçtiğini anlamadım. Benden vazgeçmeni kaldıramam, ben de senden vazgeçemem. Gülüşünü seviyorum, dürüstlüğünü seviyorum, sadık olmanı seviyorum, espri anlayışını seviyorum ve sen bana şaka yaptığında gözlerinde oluşan ışığı seviyorum. Sanırım en çok da bunu seviyorum. Sadece seni sevmiyorum, sana ihtiyacım var. Sanırım bu bir uyarı, bir şekilde senden kolay vazgeçeceğimi düşünüyorsan şaşırmış olmalısın, toparlan sevgilim, öyle ya da böyle seni yeniden kazanacağım.”


Değerlendirmeler

değerlendirme
7 puan

Bıktım. Şu çeviri hatalarından heba olan o kadar kitap var ki gerçekten artık insana yeter dedirtiyor. Kitap boyunca ne demek istediklerini çözmeye çalıştım. En kötü tarafı da yaptıkları hatalar yüzünden duyguları alamadım. Birisi el atmalı artık bu işe...

Bunlar dışında R.K’nin Yerde kitabından sonra çıkartırsa kitap almamaya yeminliydim ama ön yargılarımı yıkmam gerektiğine karar verdim ve bu yeni seriye başladım. Pişman değilim. James ve Bianca yanlarında daha sönük kaldılar. Çünkü Tristan ve Danika'nın ilişkisi farklı bir boyuttaydı. Önce arkadaş olarak başlayan ama aralarında ki çekime bir türlü karşı koyamayan ikili beni benden aldı. Cinsellik son sayfalar da kitabı epey kapladı ama bu beni rahatsız etmedi. O anlamsız, sadece sayfaları doldurmak için yazılanlardan olmadığı için memnunum.
Tristan, çekiciydi. Her ne kadar bela olsa da garip bir şekilde bazı anlar da sorumluluk sahibiydi de. Ama Danika’yı değiştirmesi benden kocaman bir eksi aldı. Danika’nın ilk başlarda ki sert tutumunu Tristan’nın yaptığı hatalardan sonra da görmek istedim ama olmadı. Bir ara bu hızlı değişimden rahatsız oldum ama sonradan toparladı. Danika, susmayan, herkesin suratına rahatsız olduğu şeyi söyleyen birisi. Geçmişte yaşamış olduğu sıkıntılara rağmen aklı başında birisiydi. Ama dediğim gibi Tristan az da olsa yoldan çıkardı onu. Ve bu beni rahatsız etti. Tristan ise beni büyük bir yanılgıya uğrattı. Sayfaları çevirdikçe ilk tutumumda değişti. Yumuşak ama serseri bir yanı vardı. Konuşmalarından ve Danika’ya yaklaşımından böyle anladım ama sayfalar ilerledikçe belalı ve öfke kontrolünü yitirmiş biri çıktı karşıma. Bazen çok anlamsız davrandı ve onun açıklamasını da alamadım. Tristan’ın bakış açısından da sayfalar vardı. Ama bu o anlamsız davranışlarını açıklamaya yeterli olmadı. James ile tanışmaları ve adamın herkes üzerindeki kontrolüne bir kez daha şahit oldum. Asıl merakta kaldığım kısım onların nasıl -Yerde kitabındaki gibi- düşman oldukları. Danika neden aksıyordu o kitapta? Bunların cevabı maalesef burada değildi. Umarım iyi bir çeviri ile yakın zamanda bizlerle buluşur.


“Şimdi anlıyorum, seninle tanışmadan önce aşk hakkında hiçbir fikrim yoktu. Oysa, bizimkisi aşktı; aşk insanın hayatını zorlaştırmıyormuş, asla seninle olduğum zamanlar gibi mutlu olmadım ve bu zamanların nasıl geçtiğini anlamadım. Benden vazgeçmeni kaldıramam, ben de senden vazgeçemem. Gülüşünü seviyorum, dürüstlüğünü seviyorum, sadık olmanı seviyorum, espri anlayışını seviyorum ve sen bana şaka yaptığında gözlerinde oluşan ışığı seviyorum. Sanırım en çok da bunu seviyorum. Sadece seni sevmiyorum, sana ihtiyacım var. Sanırım bu bir uyarı, bir şekilde senden kolay vazgeçeceğimi düşünüyorsan şaşırmış olmalısın, toparlan sevgilim, öyle ya da böyle seni yeniden kazanacağım.” –T.

4 puan

Çok merak ediyorum havada serisini yazan kişiyle bu kitabi yazan kişi ayni mi?? Konu diye bir şey yoktu.
Üstelik bu da seriymis. Gülsem mi ağlasam mi bilemedim.Tavsiye edebileceğim bir kitap değil.😒

4 puan

Çok sevdiğim bir yazar olmamasına rağmen tuhaf bir şekilde kendini okutan biri. Kitap ilk 200 sayfa boyunca gayet güzeldi. İkili arasındaki arkadaşlık, yaşadıkları hoştu. Ne zaman ki beraber oldular Tristan çoğu yerde katlanılmaz bir adam olarak karşıma çıktı. Danika çoğu zaman sorumluluk sahibiydi ama Trşstian'la takılmaları sonucu kişiliğinde hafif bir değişim göründü ki hoş değildi.

Çevirisi beni fazla rahatsız etmedi, belki çoğu yeri atlayarak okuduğum için olabilir.

5 puan

çevirisi berbat

5 puan

Havada serisini seven ve yazarın anlatımını beğenen birisi olarak bu kitap beni hiç tatmin etmedi. Serinin diğer kitaplarından tanıdığımız Danika ile Tristan'ın hikayesi kitabın başlangıcında güzel olsa da sonrasındaki gelişmeler saçmalıklarla dolu. Özellikler kitabın son sayfalarındaki olaylar fazla zorlama olmuş. Ancak kitaptaki en büyük problem çeviri hatalarındaydı. Çevirideki yanlışlıklar muazzam boyutlarda. Çift anlamlı kelimelerin çoğu yanlış anlamlarıyla çevrilmiş. Bazı cümleler o kadar saçma olmuş ki sizi kitaptan soğutuyor. Anlamak için cümleyi önce İngilizceye, sonra diğer anlamıyla Türkçeye çevirmem gereken durumlar oldu. Çeviri böyleyken yazım hatalarından bahsetmiyorum bile. Öyle sıradan bir kitaptı ki elimde günlerce süründü. Merak edenler yine okusun ama çok büyük beklentileriniz olmasın.

2 puan

http://oldgirlsontheblog.blogspot.com.tr/2015/09/rk-lilley-yorgun-hayaller-tristan.html

7 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2015/12/r-k-lilley-yorgun-hayaller-tristan.html

Favori yazarlarımdan biri olan R. K. lilley'in yeni serisi... aslında kitaptaki karakterleri Uçuşta (Up in the Air) Serisinden tanıdığımız karakterler. Çok olmasa da ara kendilerini gösteren karakterlerden Tristan ve Danika'nın hikayesi...

Yazarın kalemini sevdiğimden bahsetmiyorum çünkü dört kitaplık serisini bitirip yeni serisini okumaya başladıysam anlamışsınızdır ki seviyorum bu yazarı :) ama Uçuşta Serisi'ndeki gibi yine akıcı, aşk dolu bu sefer biraz müzik grubu dokunuşları olan erotizm dolu bir kitaptı.

Kitap, Tristan ve Danika'nın tanışmasını, aralarındaki arkadaşlığı, cinsel çekime rağmen arkadaş kalma çabalarını, farkına varmadan aşkın üzerlerine yaptığı dokunuşa verdikleri karşılığı okuyoruz.

Zaman zaman eğlenceli anlatımı olan kitabın zaman zaman da aşkın tutkulu dokunuşlarına dönüşmesini okurların önüne serdi.

Uçuşta Serisi'nden Tristan ve Danika'nın arasındaki bir olaydan dolayı ayrı düşdüklerini okumuştuk ve biliyorduk. Bu kitapla çiftin yeni tanışıktıkları sevgili olma moduna geçtikleri dönemleri okurken her ayrılıklarında aha yolları burada mı ayrılıyor diye düşünmeden edemedim. Ancak kitabı bitirdiğimde demek ki henüz ayrılık bunların kapılarını çalmadı diye de düşündüm.

James'i bu kitapta görmek süperdi.Hele ki Bianca haricindeki bir kadın tarafından James'in çekiciliğine dair tanımlamalar ise... Bianca'nın düşüncelerinde yalnız olmadığını düşündürttü.

Kitabın sonunda beklemediğim bir olay cereyan etti. Açıkçası bu beni şaşırttı, hiç beklemezdim. Ama bu durum Tristan ve Danika için olumlu sonuçlar doğurdu gibi sanki...

Neyse çok konuşup da kitabın içeriğine girmeyeceğim, ben beğendim. Bazı yerlerde imla hataları vardı onlar da olmasaydı süper olurdu.

Yazarı sevdiğimden ve kitapları sıkmadan akıcı ve güzel ilerlediğinden sizlere tavsiye ederim. Ancak küçük bir uyarı da yapayım, kitap +18 lik bir kitap dolayısıyla yaş ortalamasına dikkat :)

10 puan

Danika yirmi bir yaşındadır. Uyuşturucu bağımlısı annesi on beş yaşındayken onu ve kız kardeşini bırakmıştır. Sosyal hizmetler devreye girmiş ve yaşlı bir çifte verilmişlerdir. Sapık adam küçük kızlardan hoşlandığından kız kardeşi yerine kendisini kullanmasına izin vermiştir. Bir yıl sürmüş ve onun aynı şekilde kardeşini de kullandığını öğrenmiştir. Kardeşi nefret ettiğini söyleyerek kaçmış ve nerede olduğunu bilmez. Suçluluk duygusundan onunla yıllardır konuşmamıştır. İki yıldır da iki çocuklu bir çiftin evinde dadılık,bahçıvanlık, hizmetçilik, köpek bakıcılığı ne iş varsa yapar. Aile ile arası iyidir. Evlerine kalmaya gelen patronun arkadaşı Tristan ile tanışır. Tristan kulüp organizatörü ve bir rock grubunun solistidir. Birbirlerinden etkilenseler de arkadaş olmaya karar verirler.
Danika'nın eğlence hayatı olmadığından hep çalıştığından Tristan onu eğlenmeye dans etmeye götürür. Bunların sayısını arttırırlar. Evde de Danika'nın işlerine yardım eder. Çok güzel yemek yaptığından bunu sık sık Danika için yapar. Ne kadar etkilenseler de arkadaş kalma konusunda kararlıdırlar.
Danika uzun ilişki insanı Tristan ise yaşadıklarından dolayı bunlara uzak.
Artık kıskanmaya dayanamamaya başlayınca anı yaşayarak birlikte olmaya başlarlar. Fakat Danika aşık olduğunu söyler ve ilk kavga yaşanınca ilk ayrılık gelir.
İki haftalık ayrılıktan sonra Tristan değişir ve bir şans ister. Artık bir ilişkileri vardır. Danika bu kez sevdiğini söyler ve Tristan'dan karşılık gelmez. Karşılıklı olarak kıskançlıklar başlar. Tristan'ın kıskançlıktan gözünün dönüp polislik olması ile ikili yine ayrılır. Bu kez Trista'da duygularından emindir. Artık seviyor ama Danika onunla konuşmamaya kararlıdır. Bu ayrılık bir süre devam eder Tristan'ın ayrılık sürecinde bir sözü var ki ' toparlan sevgilim seni öyle ya da böyle geri alacağım ' beni benden aldı. İkilinin barışması ise acı bir kayıptan sonra olur. Bu kez bir daha asla ayrılmayacaklarına söz verirler.

Yerde kitabında ikilinin arası bozuktu. Tristian aşık ve pişman, Danika'nın yürümesinde problem vardı. Ne olmuştu diye merak ederek başladım. Hatta diğer seriyi bırakıp başladım ama malesef bunların cevabı yok. Sadece tanışmaları aşklarının başlangıcı var. Tristan'ın nasıl değişip yavaş yavaş aşık oluşu var. Bu süreci okumak harikaydı. İkiliye bayıldım devamını merakla bekliyorum.
Ayrıca James ile de tanışma süreçleri var. Ve James yine kadınların gözdesi.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 416 sayfa
26Haziran2015 tarihinde, Aspendos tarafından yayınlandı


ISBN
605517849
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: roman, aşk romanları

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Okuyan K. Berfin. LadyMaria ranayıldız burçak.
20 kişi

Okumak İsteyenler

Kitapkurdu^ persephone. foreveraloneworld
3 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski