Yeni Bir Umut (Umutsuz, #2)

HAYATINI ÖZGÜRCE YAŞAMAK İSTİYORSAN ÖNCE GEÇMİŞİNLE YÜZLEŞMELİSİN…

UMUTSUZ, Skyın hikâyesiydi.

Şimdi olaylara Holderın gözünden bakmanın zamanı.

Yeni Bir Umutta, Skyın çocukluğunda yaşanan olayların Holderı ve ailesini nasıl etkilediği gözler önüne serilirken, bir yandan da bu iki yaralı ruhun birbirini nasıl iyileştireceğine tanık olacaksınız.

HAYATINI ÖZGÜRCE YAŞAMAK İSTİYORSAN ÖNCE GEÇMİŞİNLE YÜZLEŞMELİSİN…

UMUTSUZ, Skyın hikâyesiydi.

Şimdi olaylara Holderın gözünden bakmanın zamanı.

Yeni Bir Umutta, Skyın çocukluğunda yaşanan olayların Holderı ve ailesini nasıl etkilediği gözler önüne serilirken, bir yandan da bu iki yaralı ruhun birbirini nasıl iyileştireceğine tanık olacaksınız.


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

Umutsuz kitap yorumunda ilk kitabı beğendiğimi belirtmiştim.Ama bana yine de tam puan verdirttirmeye yetmedi zira bana Dean'in davranislari cok abartı gelmişti.Yani birden kızdan soğumalar falan hem de sebepsiz yere...Sonra neden soğuduğunu anladığımda ise bana yine de bu 'neden' için çok abartı davranış göstermiş gibi gelmişti.Sizde böyle şeyler hissettiyseniz eğer,unutun.Hem de hepsini.Zira bu kitap Dean'in ne kadar haklı ne kadar çaresiz ve kelimenin tam anlamıyla 'umutsuz' olduğunu anladım,hissettim ve onunla beraber yeri geldi ağladım.
İlk kitabı okuyanlar bilirler,bu kitap da Dean'in ağzından anlatılıyor.İlk kitaptaki sahneler tabii ki var ama bu sizi rahatsız etmiyor.Belki ben peşpeşe okumadığım için iki kitabı, bana bu yüzden etki etmemiştir,sıkmamıştır.Zira beni genelde sıkar böyle seriler.Genelde iki kitap olur ve biri kızın biri erkeğin gözünden olur.Bkz.Tatlı Bela ve Ayaklı Bela.Ki ben bu iki kitabı peşpeşe okuyup ilk kitabı sevememiş çünkü Abby'e gıcık kapmış, ikinci kitabı da ilk kitabı okuduğum için olayları bildiğimden Travis'i ne kadar sevsem de sıkılarak okumuştum.Her neyse.İşte bu kitabı hiçbir sıkıntım olmadan,Umutsuz kitabını hayal meyal hatırlarken okudum ve her şeyi pekiştirdim.Sonuç olarak çok da mutluyum.Çünkü ben bu kitabı bin kat daha fazla sevdim.
Konusunu anlatmam gerekmiyor herhalde.Çünkü ilk kitapla aynı.Değinmeme gerek yok sanırsam.
Kitap boyunca Leslie'ye abisi tarafından yazılmış mektup tarzı şeylere yer verilmiş.Çook beğendim.Hele o Leslie'nin mektubu...
Kitap o kadar rahat okunuyor ki bu kadar yoğun günlerime rast geldigi halde bir oturuşta 100 küsür sayfa okutturdu kerata.Tabi bu oturuşların araları biraz açıldı ama o da benden kaynaklanıyor.Yoksa kitapta sorun yok.
Velhasıl kelam,bu kitaba bayıldım.O kadar saf bir şekilde aşıklar ki birbirlerine...Çok sevdim.Rahat rahat söyleyebilirim ki bu kitap benim favorilerimin arasına girmeyi alnının akıyla (Dean Holder'iyla) başardı.
Ve son olarak Daniel cidden çook eğlenceli.Onun kitabını da okumak isterdim.O temizlik odasi olayini da cook merak ettim.Hatta Colleen Hoover'ın bütün kitaplarını istiyorum şu an.Tabi sıra Epsilon'dan çıkacak (filmi çıktı neredeyse daha Epsilon'da faaliyet yok!) Ugly Love'da.Okuyun yaa.😂😇

10 puan

Sanırım, sonsuza kadar "Umutsuz" ve "Yeni Bir Umut" hayatımın kitabı olarak kalacak...

10 puan

Umutsuz ve Yeni Bir Umut kitapları beni çok etkiledi. Benimde umutsuz olduğum cok anlar oldu ama hayat insanın karşısına öyle bir şey çıkarıyor ki Dean dediği gibi ' Hep umutsuz olacağımı düşünürdüm ama her gün umut buluyorum.' dedirtiyor...

10 puan

❄ Yeni Bir Umut ❄

⇨ Umutsuz'un bitmesiyle, kitap elimdeydi. Benimleydi. Dean Holder'la beraber... Onun ağzından okuyacak olmak fazlasıyla heyecan vericiydi. ∩﹏∩

✦ Tüm olaylar... Holder'in hikayesinin başlangıcıyla, onun gözünden devam etmesiyle, beraber deftere yazılan yazılarr... İçim dışım eridi. Dean'ın içini, acısın, duygularını bizzat okumak mmm... Ağladım, ağlamıştım. Burukluk, hüzün ve gerçekler vardı.

☞ Umutsuz'la bir tutup amann tek erkek karakter gözünden diyip atıp savurup, değersizleştirmeyin eseri lütfen... O ve bu konu olarak aynı yönde ilerlese de, farklılar ✓

♡ Umutsuz kadar Yeni Bir Umut'unda yeri çok ayrı ve değerli. Fazlasıyla seviyorum.
→ İçinize umutlar dola dola okuma dileğiyle...

❣ İyi Okumalar ∩▂∩

7 puan

Aynı hıkayeyı erkek kahramanın tarafından okumak bana pek cekıcı gelmedı ilk kitaptakı süprızlerı bılmek bu kıtabı sıradanlıga sokmus

9 puan

Bu kadın bu kelimeleri nasıl bu kadar etkili kullanıyor! Her okuduğumda içimden bir şeyler koptuğunu hissediyorum. Bu kitapta daha önce yayınlanan Umutsuz'un hikayesini Dean Holder'in ağzından okuyoruz. Ama sanmayın ki umutsuzla aynı. Değil. Kardeşi ile olan ilişkilerini o kadar iyi göstermişki yazar.. Hele son sayfalara doğru Less'in Holder'a yazdığı mektubu okurken duygulanmamak elde değildi. Bu kadını seviyorum. Yayınlanmayan diğer kitaplarının da biran önce çevrilmesini, onları da hemen okuyup kütüphanemin en güzel yerine koymak istiyorum. Muhteşem bir kitap. Duygusal, hüzünlü, bunu da nasıl yapar bir insan diyen bir hikaye. Hayat gibi.. Sadece okuyun..

10 puan

Bu kitabı Umutsuz'dan daha fazla sevebileceğimi hiç düşünmemiştim.. Her sayfasını ilk kitabı okumamışım gibi heyecanla okudum.

10 puan

Tam yorum http://kitapkaravani.blogspot.com.tr/ :3

Holder'la Sky'ın yaşayışlarına* hastayım. Değişik bir ilişki. Çünkü ikisi de her ne kadar birbirlerine benzeseler de farklı kişiler.

*Like: Hoşlanmak
Love: Sevmek
Live: Yaşamak (sevmek ile hoşlanmanın arasında bulunan tabir)

Bildiğim olayları üzerinden daha 24 saat geçmeden tekrar okuyunca yine aynı duyguları hissettim.

9 puan

ilk kitapta yanıt bekleyen soruların bir de diğer karakter tarafından yansıtılması ayrıca yazarı sevdiğim için çılgın bir deli kesinlikle tavsiye ediyorum..

9 puan

İlk kitabı gibi bir solukta okudum. Sky/Hope ve Holder ikilisini yine çok sevdim. 9 vermemin sebebi yazım yanlışlarıydı keşke biraz daha dikkat edilmiş olsaydı.


Baskı Bilgileri

Ciltsiz, 376 sayfa
2014 tarihinde, Epsilon Yayınları tarafından yayınlandı


Dil
Türkiye Türkçesi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Peri.. mucdem EBusraAy MelikeTn elif84
50 kişi

Okumak İsteyenler

aysearik1979 zehra sedanurgok Edge Shima
23 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski