Yalancı Sevda (The Brides of Fortune, #2)

BİR YALANCI AŞK İÇİN DÜRÜST OLMAYA DEĞER Mİ?

Eskiden hizmetçi olan Bayan Alice’e son işvereninden büyük bir miras kalır. Bu nedenle şehirdeki birçok servet avcısı peşine düşer.Taliplisi olan Miles onu evlenmeye zorladığında ise hemen teslim olmamaya karar verir. Miles’la her karşı karşıya gelişinde onu daha iyi tanımaya başlar. Hatta âşık olur. Ancak Alice’in Miles’la evlenebilmesi için bazı şartları vardır.

Çekici olduğu kadar yalancı olan bu hovarda üç ay boyunca yalan söylemeyecektir!

Şimdi aşk zamanı!

“Duygusal ve romantik bir ziyafet!”
-Romantic Times

BİR YALANCI AŞK İÇİN DÜRÜST OLMAYA DEĞER Mİ?

Eskiden hizmetçi olan Bayan Alice’e son işvereninden büyük bir miras kalır. Bu nedenle şehirdeki birçok servet avcısı peşine düşer.Taliplisi olan Miles onu evlenmeye zorladığında ise hemen teslim olmamaya karar verir. Miles’la her karşı karşıya gelişinde onu daha iyi tanımaya başlar. Hatta âşık olur. Ancak Alice’in Miles’la evlenebilmesi için bazı şartları vardır.

Çekici olduğu kadar yalancı olan bu hovarda üç ay boyunca yalan söylemeyecektir!

Şimdi aşk zamanı!

“Duygusal ve romantik bir ziyafet!”
-Romantic Times


Değerlendirmeler

değerlendirme
6 puan

Bitti çok şükür...

7 puan

Yalancı Sevda Nicole Cornick

Yazarın Fortune Brides Serisinin İkinin Kitabı
Goodreads Puanı 5/3,46 Benim puanım 5/4
İlk kitap kadar iyi bir kurgusu vardı..Hikayede biraz durağanlık varsa da karakterlerin ve hikayenin derinliğini sevdim..
Serinin ilk kitabındaki Laura ve Dexter bu hikayede de vardı..Laura beş aylık hamile idi..
Romandaki kadın kahramanımız bir düşes değil bu sefer..Bir hizmetçi olan Alice Lister'e işvereni yüklü bir miras bırakırnca bir anda kısmeti açılır..Şehirdeki tüm servet avcıları peşine düşer..BU kişiler arasında Lord Miles Vickery'ide vardır..Ama Miles işi abartarak Alice'e şantaj yaparak evlenmeye ikna etmeğe çalışır..Alice ise bu acımasız adama güvenmediği kadar kalp kırıklığı da vardır..
Çünkü bir yıl önce Alice'e kur yaparken onu zengin ve ünvanlı bir kadın için bırakmış ama o da daha ünvanlı bir kişi için yüz üstü bırakılmıştır....
Fakat babasından kalan borçlar devraldığı ünvanın önceki temsilcisinin borçları da eklenmesi ile kötü olan maddi durumunu çıkmaza sokmuştur..Öyleki bu borçlar yüzünde her na hapise girmesi söz konusudur..
Miles babası ile bilinmeyen bir sebep ile yaptığı bir kavga sonucunda ailesi ile tüm bağlarını koparmıştır..Olayı takiben orduya yazılmış yıllarca dönmemiş..Bencil, duyarsız ,ahlaksız bir adama dönüşmüştür..
Alice'i baştan çıkarmada kararlıdır..Alice ile aralarındaki mevcut çekime güvenerek daha da ileri gitmeye hiç tereddüt bile etmeden başlar..Bu çabaları sonuç vererek başarılı olsa da Alice'in bir şartı vardır..Miles üç ay içinde dürüst olacak hiç yalan söylemeyecektir...Miles'in bunu pek başaramayacağını düşünde de..Sonuçları çok şaşırtıcı olacaktır..
Bu arada Alice'in arkadaşları Lydia ve Lizzie'ninde ayrı hikayeleri vardı ki etkileyici idi..
Lydia sevgilisi tarafından baştan çıkarılıp hamile bırakıldıktan bir cinayet yüzünden sevgilisi ortadan kaybolmuştur.Bu olaydan sonra ailesi tarafından red edilmiştir..Gidecek yeri olmadığı için de Miles'in kuzeni olan Laura'nın yanında kalmaktadır...
Lizzie ise bu Kelle vergisi yüzünden evlenmeğe tövbe etmiştir..Ama Dexter ve Miles'in çalışma arkadaşı Nathaniel maddi durumunu iyileştirmek amacı ile zengin ama pek de özelliği olmayan bir kız ile evlilik planları yapmakta ve bu Lizzie'nin epeyce de canını sıkmaktadır..
Genel olarak sevdim ama durağanlık vardı romanda..Bu arada çeviri başarılıydı bana göre..Sonuna doğru hikaye şaha kalktı bence..Sonuda yoğun duygusallık vardı..

Üçüncü hikaye ise Lizzie ile Nathaniel'in hikayesi ki onların macerasını daha çok merak ediyorum....Nathaniel o kızla evlenecek mi? Lizzie'yimi baştan çıkarmaya kalkacak...Değişik bir historicaldi...Keyifli okumalar dilerim...

6 puan

Alice Lister erken yaşta çalışmaya başlamış hizmetçilik yapmıştır. Son işvereni ölüp kendisine bir servet bırakınca zengin olmuştur. Bu nedenle servet avcıları peşine düşmüştür. Alice ise hiçbirini istemez. Zengin olsa da sosyeteye kabul edilmemiş, kötü davranılmıştır. Annesi de unvan sahibi biri ile yapacağı evliliğin tüm sorunları çözeceğine inanır. Alice'nin ise böyle bir isteği yok.
Arkadaşının gelinliğini alabilmek için bir gece elbise mağazasına hırsızlık için girer. Aslında elbisenin parası ödenmiştir. Terzi ortadan kaybolunca mağaza tefecilerin malı olmuş, tüm mallara el konulmuştur. Bu yüzden arkadaşının gelinliğini almak için girdiği mağazada çıkarken Miles Vickery'e yakalanır. Miles ile bir geçmişleri vardır. Miles'e aşık olmuş birkaç aylık görüşmeden sonra daha zengin bir mirasçı için Alice'i terk etmiştir. Aynı sebeple de terk edilmiştir.

Miles babası ile yaşadığı bir olaydan sonra ailesinden uzaklaşıp orduya yazılmıştır. Çapkın, sorumsuz biri olarak tanınmıştır. Kuzeni ölünce de kendisine Drummond Markisi unvanı geçmiştir. Miras ve babası ona büyük bir borç bırakmıştır. Borcu ödeyemezse hapse girecektir. Bu yüzden tekrar Alice'e kur yapmaya karar verir. Onun mirasına ihtiyacı vardır. Aralarında bir etkileşimde olduğundan evlenme teklif eder. Kabul etmezse hırsızlığı herkese anlatacağını söyler. Ya evlenecektir ya hapse girecektir. Başka şansı olmayan Alice kabul eder ama bir engel vardır. Kocasının mirası alabilmesi için bir şart vardır. Üç ay boyunca dürüst olacak, her durumda doğruyu söyleyecektir. Miles şartları kabul eder ve ikili beklemedikleri olayların oldukları bir nişanlılık döneminde bulur kendini.

Serinin ilk kitabından Dexter ve Laura'da vardı.Üstelik Laura hamile.Başka hikeyelerde vardı.
Kitap çok durağandı. Sonlara doğru hareketlilik olmasa hiçbir olayın olmadığı bir kitap. İkiliyi sevemedim duygu eksikliği vardı. Diğer çiftler açıkçası daha çok ilgimi çekti.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 384 sayfa
8Ağustos2012 tarihinde, Pegasus Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
6055289683
Dil
Türkiye Türkçesi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Kayla_Oz Filik24 Betty Carpe_Diem GLY
17 kişi

Okumak İsteyenler

glnlcr ehlimana Canan sydney Lady_Avy
13 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski