Yağmurda Yarış Sanatı

Garth Stein in basılır basılmaz New York Times gazetesinin
en çok satan kitaplar listesine giren ve 23 dile çevrilen kitabı
Epsilon Yayınevi raflarında!

Garth Stein in basılır basılmaz New York Times gazetesinin
en çok satan kitaplar listesine giren ve 23 dile çevrilen kitabı
Epsilon Yayınevi raflarında!


Değerlendirmeler

değerlendirme
Profil Resmi
10 puan

http://kitabisevda.blogspot.com/2012/08/kitap-yorumu-yagmurda-yarsma-sanat.html

Eğer benim gibi böyle bir tecrübeniz yoksa ve güzel hikayelerden -birazda acıklı- hoşlanıyorsanız sizi Yağmurda Yarışma Sanatına davet ediyorum. Pişman olmayacağınızı düşünüyorum.

Kitap Enzo adlı bir köpeğin gözünden anlatılıyor. Zebraların şeytani olduğunu düşünen, muza ve pankek'e bayılan, hayatta Denny ve Zoe'dan başka kimsesi olmayan bir köpek Enzo. İnsan ruhuna sahip olduğunu düşünüyor ve bu dünyada ki vaktini tamamladığında tekrar insan olarak bu dünyaya geri döneceğini, el sıkışıp, normal ölçülerdeki bir dil ile dudaklarını ıslatacağını...
Kitap sondan bir adım önce başlıyor ve Enzo Denny ile nasıl tanıştığını,birlikte tutkunu oldukları araba yarışlarını, Eve'in -Denny'nin eşi- nasıl hayatlarına katıldığını, kanserden nasıl öldüğünü ve Eve'in ebeveynlerinin nasıl çocukları Zoe'yu Denny'nin elinden almaya çalışını ve Zebraların aslında içimizde bizi saran şeytanlar olduğunu anlatıyor.Aynı anda hem ümitsizliği, hem mücadeleyi hemde sevgiyi size yaşatıyor.
Bu kitap kesinlikle favorilerimin arasına gidecek. Book Club kitapları arasında ve bir kaç tane daha o listeden kitap okumak istiyorum. Blood Rights faciasından sonra gerçekten iyi geldi.
Yaşasın Enzo! O bir kahraman ve dileğine kavuşuyor.
Efendisi Denny'ide hayran olmamak elde değil. Tam bir savaşçı.
Kitap büyük oranda araba yarışı terimleri, konuşmaları barındırıyor çünkü Denny bir yarışçı. Meraklıları için bu kitabı okumak için bir neden daha.
Ben kitabı ingilizce okudum ama Türkçesi de mevcut.
Enzo, The Art Of Racing In The Rain tanıtım videosu.
Bunlarda sevdiğim alıntılar.

"I will often admire a beautiful sunrise, but I will never consider the sun a champion for having risen."
"God gave men big brains, he took away the pads on their feet and made them susceptible to salmonella. When he denied dogs the use of thumbs, he gave them the ability to survive without food for extended periods. "
"zebra is everywhere. I suddenly realized. The zebra. It is not something outside of us. The zebra is something inside of us. Our fears. Our own self-destructive nature. The zebra is the worst part of us when we are face-to-face with our worst times. The demon is us!"


Baskı Bilgileri



ISBN
9789944822299

Etiketler: roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Mellarius
1 kişi

Okumuşlar

HelenBlack Simge Çalışkan zey_nep merve0zcan yakotako
12 kişi

Okumak İsteyenler

Cessie ehlimana
2 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski