Villa Meçhul

Tanukinin erbezi torbasını paraşüt niyetine kullanarak gökten indiği bildirildi. Düşünün bir kere, bu tümceyle başlayan bir roman okuru nasıl bir hayal dünyasına davet eder? Ve kim bilir, böylesine saçma, kaba saba, şaşırtıcı, iğrenç bir görüntünün ardından daha neler neler çıkacaktır ortaya?Tom Robbinsin zamansız ama bir o kadar da günümüze ait bu romanı, zaten sınırları daha yarattığı karakterlerde zorlamaktadır: Uzakdoğu mitolojisinin renkli simalarından, kocaman göbeği ve genital organları olan, kılıktan kılığa girerek kadınları ayartan yarı tanrı, yarı hayvan Tanuki; Asya kökenli, Tanukinin kanından olduğu rivayet edilen güzel mi güzel bir sirk cambazı; Vietnam Savaşının ardından isteyerek kendilerini kayıp eden ve Laosun derinliklerinde eski bir Fransız villasını mesken tutan üç Amerikan askeri romanda en inanılmaz, en şaşırtıcı ve en çekici yönleriyle boy göstermektedir. Kendilerince marifetleri, gizemleri, beceri ve beceriksizlikleri romana yön vermektedir. Kahramanlarımızdan üç kafadar eski asker geçimlerini sağlamak, cariyelerini beslemek ve yardım faaliyetlerini yürütmek için uyuşturucu imal edip pazarlamaktadır. Ancak içlerinden birinin rahip kılığında vücuduna sardığı uyuşturucu paketleriyle yakalanması üzerine bütün dengeler sarsılır. CIAnin, kayıp asker ailelerinin, yerel polisin ve daha birçok unsurun devreye girmesiyle olaylar hızla gelişir... Parfümün Dansı başta olmak üzere, olağanüstü zenginlik ve güzellikteki romanlarında, cinselliği militarizmin, tutuculuğun ve çıkarcılığın kalbine sapladığı bir hançer gibi kullanan ancak hiçbir zaman seksin kendisini konu yapmayan ender yazarlardan biri olan Tom Robbins, bu romanda da hayranlarını yanıltmıyor. Zengin hayal gücü, okuru eğlendirirken tabuları da yıkmaya davet ediyor.

Tanukinin erbezi torbasını paraşüt niyetine kullanarak gökten indiği bildirildi. Düşünün bir kere, bu tümceyle başlayan bir roman okuru nasıl bir hayal dünyasına davet eder? Ve kim bilir, böylesine saçma, kaba saba, şaşırtıcı, iğrenç bir görüntünün ardından daha neler neler çıkacaktır ortaya?Tom Robbinsin zamansız ama bir o kadar da günümüze ait bu romanı, zaten sınırları daha yarattığı karakterlerde zorlamaktadır: Uzakdoğu mitolojisinin renkli simalarından, kocaman göbeği ve genital organları olan, kılıktan kılığa girerek kadınları ayartan yarı tanrı, yarı hayvan Tanuki; Asya kökenli, Tanukinin kanından olduğu rivayet edilen güzel mi güzel bir sirk cambazı; Vietnam Savaşının ardından isteyerek kendilerini kayıp eden ve Laosun derinliklerinde eski bir Fransız villasını mesken tutan üç Amerikan askeri romanda en inanılmaz, en şaşırtıcı ve en çekici yönleriyle boy göstermektedir. Kendilerince marifetleri, gizemleri, beceri ve beceriksizlikleri romana yön vermektedir. Kahramanlarımızdan üç kafadar eski asker geçimlerini sağlamak, cariyelerini beslemek ve yardım faaliyetlerini yürütmek için uyuşturucu imal edip pazarlamaktadır. Ancak içlerinden birinin rahip kılığında vücuduna sardığı uyuşturucu paketleriyle yakalanması üzerine bütün dengeler sarsılır. CIAnin, kayıp asker ailelerinin, yerel polisin ve daha birçok unsurun devreye girmesiyle olaylar hızla gelişir... Parfümün Dansı başta olmak üzere, olağanüstü zenginlik ve güzellikteki romanlarında, cinselliği militarizmin, tutucul... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
6 puan

Parfümün dansını okuduktan sonra çok da anlamlı olmadı sanırım. Okurken gerçekten sıkıldım....

8 puan

Yazarın diğer kitaplarını okuduğumdan bana göre başyapıtı ağaçkakan olmak üzere parfümün dansı ,b bira ve dur bir mola ver gibi incelikli kitaplarının arasında karmakarışık bir yün yumağı gibi kaldı. Hani tekrar top yapmaya başlarsınız o ipi başlarda güzel gider ortalara gelince kesip atasınız gelir ve sonra birden çözülür... Benim için tam olarak böyleydi bu kitap. İlk bölüme bayıldım. Uç Amerikan askerinin hikayeye dahil olduğu bölüm de iyi gitti ama hikayenin devamında onlara yer vermek yerine baştaki mistik havayı koruyup hikayeyi oraya çekebilseydim muhteşem bir yere gidebilirdi. Hep onu bekledim açıkçası. Yazarın dili yine kelimelere takla attırıyor ama olay örgüsünde o mistik havayı nasıl bir kenara attı elinin tersiyle, Tanuki gibi muhteşem bir malzemeyi ilk bölümde bu kadar muhteşem işleyip beni Madam Ko'ya ne oldu, nasıl bir değişim geçirdi gibi binlerce soruyla öylece bıraktı. Olmadı canım yazarım bu hiç olmadı.


Baskı Bilgileri

249 sayfa


ISBN
9789755395432

Etiketler: roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Barfuss humor crescentlal mnkkrb rico
21 kişi

Okumak İsteyenler

emreatmaca jazzdevil demian soztekin Sorcha Eolo
8 kişi

Takas Verenler

rico patlican oturtma
2 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski