Vahşetin Çağrısı

Ya sahip olacak ya da sahiplenilecekti, affetmek zayıflıktı... Öldür ya da öl, ye ya da yem ol, kanun buydu ve Buck da zamanın derinliklerinden gelen bu emre itaat ediyordu.

Ya sahip olacak ya da sahiplenilecekti, affetmek zayıflıktı... Öldür ya da öl, ye ya da yem ol, kanun buydu ve Buck da zamanın derinliklerinden gelen bu emre itaat ediyordu.


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

çok etkileyici bir kitap.
insana acımasızlığını anlatabilecek bir kitap.
yıllar önce okumuş olmama rağmen aklımdan noktası dahi silinmemiş bir kitap.
kesinlikle okunmalı.

10 puan

Beyaz Diş kadar iyi , diğer kitapları kadar etkileyici. Bir asil kurdun daha gözünden tüm olaylara bakabilmemizi sağlayıp aynı zamanda insan bedeninden uzaklaşmamızı sağlayan J.London yine mest etti beni.

Soluksuz bir şekilde bitirdiğimde Beyaz Diş'teki gibi aynı duygulara büründüm, insanlar ve hayvanlar arasındaki ince çizgi farkı. Mükemmel ironi bu olsa gerek. İnsanlar mı her geçen gün hayvanlaşıyor yoksa hayvanlar mı insanlaşıyor sorusuna güzel bir noktadan pencere açmamızı sağlıyor :)

Profil Resmi
10 puan

sürükleyici:____

10 yıl, 11 ay
7 puan

Bence çok tatlı bir kitaptı, neredeyse bir canlı evrimi anlatılmış. Gayet akıcıydı.

Profil Resmi
10 puan

Bir solukta okuduğum harikulade Jack London kitabı
Bana çokça kendisinin ünlü Beyaz Diş romanını hatırlattı. Doğa tasvirleri ve akıcı üslubu ile zevkle okudum. Bir köpeğin gözünden dünyayı izlemek ve hayata dair çokça mesajlar alabilirsiniz.
Jack London bir köpeğin dünyasına girip onu o kadar güzel anlatmış ki ,Eğer sizde bir hayvan sever veya köpek besliyorsanız mutlaka bu kitabı okumalısınız

10 yıl, 1 ay
7 puan


Geçmiş yaşamında bir kurt yada köpek olma ihtimali var mı bu adamın?
Vahşetin çağrısı _ evcil köpeğin vahşileşmesi

Beyaz diş - vahşi kurt'un evcilleşmesi

8 puan

Jack London ( 1876 - 1916 ) 1903 yılında yazdığı ve 2000 Dolara telif hakkını sattığı ilk kitabı.

Kırk yıllık yaşamında gemicilik , İstiridye avcılığı, Japonya gemilerinde fok avcılığı,altın arayıcılığı, seyyahlık, dilencilik dahil bir çok şey sığdıran bir çok insanın dörtyüz yılda yaşayamayacağı olayları kırk yıla sığdıran gerçek maceracı özenilesi insan ve müthiş yazar.

Vahşetin Çağrısı London'ın bir zamanlar altın arama sebebiyle bulunduğu Kanada'nın kuzeyinde Klondike civarlarında geçiyor. Buck adlı köpek ve diğer kızak köpaekleri çevresinde geçen olaylarda aslında insan yapısını, karakterini zaaflarını korkularını vs irdeliyor. Olağanüstü bir anlatım nefis betimlemeler tek kelime ile harika bir kitap Vahşetin Çağrısı...

Profil Resmi
8 puan

Ortaokuldayken okumuştum bu kitabı, çok da etkilemişti beni o yaşımda. :) Tavsiye edilir.

10 puan

beni oldukça etkileyen iç güdü ve doğaya dair müthiş bir eser !

10 puan

https://illekitap.blogspot.com/2019/10/jack-london-vahsetin-cagrs.html

Teee küçücük bir çocukken, henüz ortaokul çağındayken okuduğum bir kitaptı. Türkçe öğretmenimiz okutmuştu ve hala hatırlarım o zamanlar okuduğum satırları. Şimdi bir de yetişkinken okuyayım dedim. Biliyorsunuz bazı kitaplar her yaşta okunur ve farklı yaşlarda öğrendiklerin de bakış açında farklı olur. Bu yüzden bu kitabı amaan çocuk kitabıdır deyip geçmeyin okuyun.

Jack London, küçüklüğümden beri favori klasik yazarlarımdan biridir. Hiçbir zaman okumaktan sıkılmamışımdır kendisini. Vahşetin Çağrısı'nı okurken de sıkılmadım.

Kitap her ne kadar bir köpeğin -Buck- rahat, ev bildiği yerden alınıp vahşi hayatta, işkence, zorluklar, sefalet, yer geldiğinde açlıkla, yeri geldiğinde dayakla karşılaşmak zorunda kaldığı, boyun eğmeyi kabullenmeyip liderlik için savaştığı bir hayata atılışını anlatsa da bunun altında bir canlının doğasına aykırı davranılmayacağını, içinde yanan ateşin harlamak için küçük bir kıvılcım beklediğini, sevginin, sadakatin, saygının, merhametin, yaşanılan acımasız dünyada ne kadar değerli olduğunu anlatıyor.

Evet, başlarda Buck'ın acımasız dünyada hayatta kalma savaşını, liderlik savaşını ve ehlikeyif hayattan dondurucu soğuklarda, açıklıkla ve işkencelerle baş edebilen bir kızak köpeğine dönüşmesini anlatıyor. Ama bunun yanında Buck'ın yeni sahibine kaşrı duyduğu sevgiyi, merhameti ve onun için göze alabileceklerini de anlatıyor. Bir de... senin doğanda vahşilik varsa ne kadar evcilleşirsen evcilleş doğana karşı gelemezsin. Orası hep seni çağırır. Kendi türü, doğası Buck'ı çağırırken sahibine karşı duyduğu sevgi ve saygı onu her seferinde geri getirse de içgüdüleri bir baş kaldırışta.

Çok severek okuduğum, köpek ya da insan fark etmeksizin aslında ne kadar da acımasız, vahşi olabileceğini gördüğüm bir kitaptı. Türün ne olursa olsun içindeki merhameti, sevgiyi ve saygıyı öldürmedin mi karşındakinden de onu görüyorsun. Bunun en iyi örneğiydi bence bu kitap.

Thornton, Buck'ı sevdi, saydı, merhamet gösterdi. Buck'a ona aynı şekilde karşılık verdi.

Tavsiye ederim mutlaka okuyun.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, Nilgün Özcan, 110 sayfa
2015 tarihinde, İthaki Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
9786053753247
Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Meryem Seyda Parlak Orkut
2 kişi

Okumak İsteyenler

demian
1 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski