Tarihçi

Gerçeğe hazırlıklı olun:Drakulanın kötülükleri hala sürüyor olabilir...Genç bir kadın, babasının kütüphanesini karıştırırken yaprakları sararmış mektuplar ile eski bir kitap bulur. Kitabın gizemi ve mektupların içerdiği bilgi genç kadını tarihin derinliklerinde, tasavvur bile edemeyeceği bir yolculuğa çıkarır: Babasının geçmişinde gömülü olan sırlara, annesinin gizemli kaderine ve onların tarihin karanlık sayfalarında gizli kalmış, akla hayale sığmayan bir kötülükle olan bağlantısına... Kazıklı Voyvoda... Drakula... Modern dünya ile Kazıklı Voyvoda efsanesi arasında bir bağ olabilir mi? Drakula mitinin gerçekten var olma ve nesilden nesle geçerek günümüze kadar ulaşma ihtimali var mı? Bu soruların yanıtları, Tarihçinin kahramanlarının manastırlardan tozlu arşivlere, İstanbuldan Doğu Avrupaya kadar uzanan araştırmaları sonucu ortaya çıkacak. Bir kadınsa sonuca tüm tarihçilerden daha fazla yaklaşacak ve Kazıklı Voyvoda - Drakulanın tarihi güçlerini saklayıp korumak adına her şeyi göze alan düşmanların nefesini ensesinde hissederek; gizli metinleri, ortaçağdan kalan kumaşlara işlenmiş şifreleri, anlamsız gibi görünen işaretleri çözüp hem kendi geçmişinin sır perdesini aralayacak hem de şeytanın ta kendisiyle yüzleşecektir. Heyecanın ve merakın, iyinin ve kötünün, gerçeğin ve fantazinin, dünün ve bugünün ikilemlerini ustalıkla harmanlayıp okuru tarihin içinde uzun soluklu bir yolculuğa çıkararak unutamayacağı bir deneyime sürükleyen Tarihçiyle Elizabeth Kostova, Don Kişotla başlayan roman geleneğini sürdürüyor.

Gerçeğe hazırlıklı olun:Drakulanın kötülükleri hala sürüyor olabilir...Genç bir kadın, babasının kütüphanesini karıştırırken yaprakları sararmış mektuplar ile eski bir kitap bulur. Kitabın gizemi ve mektupların içerdiği bilgi genç kadını tarihin derinliklerinde, tasavvur bile edemeyeceği bir yolculuğa çıkarır: Babasının geçmişinde gömülü olan sırlara, annesinin gizemli kaderine ve onların tarihin karanlık sayfalarında gizli kalmış, akla hayale sığmayan bir kötülükle olan bağlantısına... Kazıklı Voyvoda... Drakula... Modern dünya ile Kazıklı Voyvoda efsanesi arasında bir bağ olabilir mi? Drakula mitinin gerçekten var olma ve nesilden nesle geçerek günümüze kadar ulaşma ihtimali var mı? Bu soruların yanıtları, Tarihçinin kahramanlarının manastırlardan tozlu arşivlere, İstanbuldan Doğu Avrupaya kadar uzanan araştırmaları sonucu ortaya çıkacak. Bir kadınsa sonuca tüm tarihçilerden daha fazla yaklaşacak ve Kazıklı Voyvoda - Drakulanın tarihi güçlerini saklayıp korumak adına her şeyi göze alan düşmanların nefesini ensesinde hissederek; gizli metinleri, ortaçağdan kalan kumaşlara işlenmiş şifreleri, anlamsız gibi görünen işaretleri çözüp hem kendi geçmişinin sır perdesini aralayacak hem de şeytanın ta kendisiyle yüzleşecektir. Heyecanın ve merakın, iyinin ve kötünün, gerçeğin ve fantazinin, dünün ve bugünün ikilemlerini ustalıkla harmanlayıp okuru tarihin içinde uzun soluklu bir yolculuğa çıkararak unutamayacağı bir deneyime sürükleyen Tarihçiyle Elizabeth Kostova, Don Kişotla başla... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

Belki de okuduğum en iyi vampir kitaplarından biri. Romanda Dracula ile Kazıklı Voyvoda efsaneleri başarılı bir şekilde birleştirilmiş ve ikisinin de aynı kişi olduğu konusu üzerine yoğunlaşmış. Elbette bu konu daha önce defalarca işlendi ama bu kadar başarılısına pek rastlanmıyor. Geçmişte ve günümüzde yaşanan olaylar o kadar güzel bağlanmış ki okurken yazara hayran olmadan edemiyorsunuz. Kesinlikle tavsiye edilir.

12 yıl, 10 ay
9 puan

Dracula efsanesini sevenler için gerçek bir nimet. Bilinen hikayeyi kendininkine dahil edişi ve bunu yaparken de tarihi bir karakter olan kazıklı Voyvoda'ya da dokunuşu çok güzel

8 puan

Tarihçi-Elizabeth Kostova

Son zamanlarda okuduğum en iyi kurgulanmış bir eser bence..
Fantastik Severlerin muhakkak okuması gerek ..Bunca Kont Dracula hikayesi okuduktan sonra kesinlikle es geçilmemesi gereken bir eser..
Yazar o kadar güzel kurgulamış ki olayları sahici sanıyorsunuz..
Bir avuç tarihçinin Eflak Prensi ve zamanında Osmanlı İmparatorluğunun belası Drakula'nın yaşayıp yaşamadığını araştırıyor..Bu acımasız sapık katil..zamanında babası tarafından Osmanlı İmparatorluğuna bir şey yapmayacaklarının garantisi olarak rehine verilmiş ve 5yıl düşman topraklarında yaşamış ama burada da öğrenebileceği her şeyi öğrenmiş.Fatih Sultan Mehmet'in amansız düşmanı..Fatih bu meseleyi gizli bir örgüt kuracak kadar ciddiye almış..
Ve sonra da ülkesinde hüküm sürmeye başladıktan sonra binlerce kişiyi kazıktan geçirmiş Prens Drakula'nın yaşayıp yaşamadığını araştıran tarihçilerin inanılmaz maceralarını içeriyor bu kitap...
Tarihçi bir babanın kızı babasının kütüphanesinde bir gün çok garip bir kitap bulur ve babasına bunu sormak zorunda kalır çünkü incelemelerini babasından saklayamaz..Bu hikayeyi tarihçi baba hep seyahat için gittikleri yerlerde anlatmaya başlar..
Öyle bir maceraya dalınır ki..Macaristan,Romanya,Türkiye'ye kadar süren araştırma maceralarını okumak ve iki tarihçinin aşkına tanık olmak çok güzeldi..Çok özel bir kitaptı..
1930Lu yıllardan 1974lü yıllara kadar süren bir dizi araştırmanın maceraları..Tavsiye ederim...


Profil Resmi
7 puan

her ne kadar icindeki tarihi bilgilerin dogrulugu suphe verse de surukleyici bir kitapti .

Profil Resmi
9 puan

Konusunu ilk duyduğumda Drakula hikayelerinden nefret ederim diye düşünüp okuduğumda, neden bitti ki dediğim çok sürükleyici elden bırakamadığım bir kitap

10 puan

ben böyle bir kitap okumadım ve sanırım bu tadı alacağım bir kitapta bulamam bir daha .kesinlikle tavsiye olunur .

10 puan

Etkilendiğim nadir kitaplardan

Profil Resmi
9 puan

Kitabı bir arkadaşım hediye vermişti. Bana pek hitap etmediğini düşünüp aylarca kıyıda köşede süründürmüştüm kitabı. Sonra kitapsız kaldığım bir anda elime alıp bakayım diyince neye uğradığımı şaşırmıştım. Vampirlerin baygınlık verdiği bir dönemde önyargılı olmanın bana az daha neler kaybettireceğini çok güzel şekilde gösterdi.

Profil Resmi
5 puan

konu ilginçti fakat arayış uzadıkça zorlandım.

10 puan

Çok beğendim. Tekrar okuyacağım kitaplar arasındadır.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 648 sayfa
Temmuz2005 tarihinde, İnkılap Kitabevi tarafından yayınlandı


ISBN
9751023734
Dil
Türkiye Türkçesi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

zoitsa Nashkel
3 kişi

Okumuşlar

birilerianlatsin Simge Çalışkan JeJe imalive SEVİLAY
95 kişi

Okumak İsteyenler

YBahadir Auralis Fjordstorm Onur Ozalp Canan Malkavian
25 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski