Son Çarem (Hellions of Halstead Hall, #5)

Sharpe ailesinin en genç kızı, büyükannesinin ultimatomuna karşılık evlenebileceği birilerini bulmak konusunda bir plan yapınca, Jackson Pinter bunu engellemek için elinden gelen her şeyi yapmaya karar verdi
Leydi Celia Sharpe, birkaç uygun damat adayından evlilik teklifi alıp, büyükannesine ultimatomunun anlamsız olduğunu göstermeyi umut ediyordu. Üstelik bu planı işe yaramazsa, evlenebileceği bir koca adayı da elinde olacaktı.

Ancak aile için çalışan ve Celianın damat adaylarını araştırması için görevlendirdiği polis memuru Jackson Pinter, bütün adaylarda bir kusur bularak onun bu planını mahvetmeye kararlıydı. Celia ise bunun nedenini, Jackson Pinterla beraber kendi ailesinin cinayetini araştırmaya başladığında anlayacaktı.

Sharpe ailesinin en genç kızı, büyükannesinin ultimatomuna karşılık evlenebileceği birilerini bulmak konusunda bir plan yapınca, Jackson Pinter bunu engellemek için elinden gelen her şeyi yapmaya karar verdi
Leydi Celia Sharpe, birkaç uygun damat adayından evlilik teklifi alıp, büyükannesine ultimatomunun anlamsız olduğunu göstermeyi umut ediyordu. Üstelik bu planı işe yaramazsa, evlenebileceği bir koca adayı da elinde olacaktı.

Ancak aile için çalışan ve Celianın damat adaylarını araştırması için görevlendirdiği polis memuru Jackson Pinter, bütün adaylarda bir kusur bularak onun bu planını mahvetmeye kararlıydı. Celia ise bunun nedenini, Jackson Pinterla beraber kendi ailesinin cinayetini araştırmaya başladığında anlayacaktı.


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

Uzun zamandır beklediğim kitaplardan biri de Son Çarem'di ve büyük bir keyifle okundu , bitti.

Sabrina Jefferies serinin ilk kitabından beri merakla bu kitabı bekletiyordu bize çünkü gizemli ölümler var ve nasılını niçinini öğrenmek için bu kitabı okumak lazım. Seri boyunca beş kardeşin aşkları tek tek anlatırken, her kitapta ölümlerin sırlarına bir adım daha yaklaşılıyor. Ve son kitapta Bay Pinter ile Celia bu gizemi çözüyor.

Bence kitap serinin en iyi, yazarın çevrilen tüm kitapları içerisinde ki en müthiş kitaptı.

Celia kendine güvensiz , diğer kadınlarına aksine silahlara ilgi duyan, erkeksi olduğunu düşünen ve evlenecek adaylar bulup, evlenebileceğini ailesine kanıtlamak isteyen bir kız. Seçtiği adaylar için bilgilere, araştırma yapılmasına ihtiyacı var . E bu araştırmayı en iyi yapsa yapsa Bay Pinter yapar. Ne kadar kibirli ve çekilmez olsa da.

Bay Pinter ilk kitaptan beri gizemi ve karızmatik bir adamdı. Sharpe ailesindeki ölümün sırrını çözmek için dedektif olarak tutulduktan sonra ailenin içine daha da çok girmek zorunda kalır Ve tabii bu durum ailenin en küçük kız kardeşi , sürekli didişip durduğu Celia ile de daha sık karşılaşmasına neden olur. Bir de üstüne üstlük Celia karşısına çıkıp, taliplerini araştırması için ondan yardım ister. Pinter'den ! Gizlice onu arzulayan, duygularını bastırmaya çalışan ama gün geçtikçe daha da zorlanan , geçmişi yüzünden asla bu kadınla beraber olamayacağına inanan adamdan. Talipleri yanına yaklaştıkça kıskançlıktan deliren bir adamdan Sizce bu adam kıza destek mi olur yoksa köstek mi ?

Okuyun ve görün derim.

Kitabı yorumdan anlaşılabileceği üzerine çok beğendim. Konu, diyaloglar , işleyiş çok çok güzeldi ama anlamadığım bir şey var. Epsilon bu kitabı çok mu aceleye getirip çıkarmış ? Yıllardır beklediğimiz için çok acele edildiğini sanmam ama o zaman bu kadar fazla yazım hatası, cümlelerde eksik kalan, unutulmuş kelimeler, eksik yazılan harfler nasıl olmuş anlamadım.

10 puan

serinin en iyi kitabıydı der susarım :)

9 puan

Serinin en iyi kitabıydı -bence-. Genel manada tüm tarihi aşk romanları gibiydi. Ama 5 kitaplık seride ilk kitaptan itibaren kardeşlerin, anne babalarının ölümlerini çözmeye çalışması ve tüm kitaplarda kardeşlerin hepsinin bulunması dizi izler gibi hissettirdi. İlk iki kitap idare eder cinstendi. Son üçü daha sürükleyiciydi. Sharpe kardeşleri çok sevdim. Dizisini yapsınlar da izleyelim :D

10 puan

Celia silahlara ilgi duyan, güvensiz, erkeklerin kendisini sadece arkadaş olarak gördüğünü düşünen ve evlenebileceğini ailesine kanıtlamak isteyen biridir.
Büyükannesinin ültimatomunu yerine getirmeyen tek kardeştir.İki aydan az bir süresi kalmıştır. İyi bir teklif alırsa büyükannesini düzgün bir koca bulabileceğine ikna edebileceğini düşünür. Yanıldığını kanıtlarsa istediği zaman bir koca seçmesine izin verebilir. Ayrıca evlenmezse kardeşleri mirastan yoksun kalacaktır. Bunu onlara yapmak istemez. Sevebileceği bir erkek bulmak ister ama zor durumda olduğundan kendisine birkaç aday belirler. Pinter'den de bunları araştırmasını ister.

Bow caddesi koşucusu Jackson Pinter'ın annesi bir soylu tarafından baştan çıkarılmış ve babası zengin bir kadınla evlenip annesini metres yapmıştır. İki yaşındayken de annesini terk etmiştir. Annesinin anlattığı hikaye bu şekildedir. Çocukken hep piç diye anılmış zor bir çocukluk geçirmiştir. Annesi hastalanınca da kardeşinden yardım istemiştir. Annesi öldükten sonrada hakim olan teyzesinin eşi onu çırak olarak yanına alıp işi öğretmiş Pinter'de kısa sürede yükselmiştir. Sharpe ailesinin öldürülmesi gizemi için uğraştığı sürede Celia'ı aklından çıkaramamıştır. Celia'nın yapacağı bir atış müsabakasını engellediğinden beride onun nefretini kazanmıştır. Ayrıca konumu kendisinden yüksek olduğundan uygun bir eş olmayacaktır. Fakat Celia taliplerini araştırmasını isteyince hepsinde bir kusur bulur. Onun mutsuz olacağı bir evlilik yapmasını istemez. Celia'nın taliplerini tanımak için davet ettiği ev partisine katılır böylece araştırmasına devam edebilecektir.

Bu sayede bir araya gelen ikili sürekli atışsa da aralarında ki çekime karşı koyamaz. Fakat büyükanne evlenmelerine karşıdır. Pinter baş hakim olmak üzeredir ve saygın bir eş yükselme şansını arttıracaktır bu sebeple torununun bir servet avcısı ile evlenmesini istemez. Evlenirlerse Celia'ı mirasından men edeceğini söylediğinden Pinter uzak durup Celia'nın sevdiği biri ile evlenmesi için izin vermesini ister. Celia'da istenmediğini düşündüğünden çıkmaza girerler.
Birbirlerine açılmaya çalışırken Sharpe ailesinin cinayetini de araştırırlar. Kitap sonunda gizemin çözülmesini, ikilinin aşkını, diğer kardeşlerin mutlu evliliklerini ve büyükanne Hetty ile General Waverly evliliğini okumak harikaydı.Pinter'ın gerçek babasının kim olduğu da ortaya çıkar. Ayrıca teyzesi ne mükemmel,güçlü bir kadınmış.Her kitap bir öncekinden daha güzeldi ve serinin en iyisiydi. Seriyi de kardeşleri de çok sevdim.

Profil Resmi
8 puan

Sharpe ailesinin son üyesi ile birlikte bir seriyi daha bitirmiş olduk.Güzel bir seriydi ailedeki karakterlerin tek tek evlenmesi en çük büyükanne (kitapda nine diye çevrilmiş sürekli nine diye okumak çok itici onun yerine büyükanne demesini tercih ederdim) Hetty'i sevindirdi.Sizi seviyorum Sharpe ailesi.

6 puan

Sıkılıcammı sıkılıyormuyum derken bitti 😄Kendine güvenmeyen pilatonik aşkını gerçeğe dönüştüren şeker bir dedektifin hikayesi Fena değildi

7 puan

Serinin en hareketli kitabiydi. Biraz aksiyon cidden iyi geldi, micmicliktan bayilmak uzereydim yoksa. Ayrica bay Pinter'in icinden boylesine romantik sair bi adamin cikabilecegini kim dusunurdu. Sasirdim ama hos olmus.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 391 sayfa
Şubat2013 tarihinde, Epsilon Yayınevi tarafından yayınlandı


ISBN
9789944827836
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

ranayıldız Okuyan K. Özdenak LadyMaria hafize
48 kişi

Okumak İsteyenler

tarçınportakal
1 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski