Siyah Buz

Âşık olmak hiç bu kadar tehlikeli olmamıştı…

Beni ona bakarken yakalayınca hemen gözlerimi kaçırdım.
Bakarken yakaladığına inanamıyordum.
Ona karşı hissedebileceğim çekim fikrinden nefret ettim.
Beni rehin almıştı.
Beni isteğim dışında alıkoymuştu.
Son iyilikleri bunu değiştiremezdi.
Kendime onun gerçekte kim olduğunu hatırlatmalıydım.
Ama gerçekte kimdi?

Âşık olmak hiç bu kadar tehlikeli olmamıştı…

Beni ona bakarken yakalayınca hemen gözlerimi kaçırdım.
Bakarken yakaladığına inanamıyordum.
Ona karşı hissedebileceğim çekim fikrinden nefret ettim.
Beni rehin almıştı.
Beni isteğim dışında alıkoymuştu.
Son iyilikleri bunu değiştiremezdi.
Kendime onun gerçekte kim olduğunu hatırlatmalıydım.
Ama gerçekte kimdi?


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

Nereden başlasam karar veremiyorum. Merakla beklediğim bir kitaptı. Ve sonunda okuyabildiğim için çok mutluyum. Hush hush serisinden sonra yazardan beklentilerim yüksekti ve buradan Becca'ya teşekkür ediyorum beklentilerimin tam karşılığını verdiği için . Sayfaları çevirirken heyecandan yerimde duramadım. Bir gizem vermiş yazar gerçekten anlayamadım kitabın ortasına kadar saf saf karakterleri kendimce tanımaya çalıştım ama sonra sır açığa çıktığında epey şaşırdım. Aksiyonu bol ve akıcıydı. Sürekli bir kaçma kovalamaca vardı ve bir baktım kitap bitmiiş.
Britt bir kaç arkadaşıyla tatil yapmak istiyor ve dağın başını seçiyor! Neden bir kız dağın başında tatil yapmak ister ki neyse yanında kardeşim dediği bir kız var Korbie. Kitabı okudukça nasıl en yakın arkadaşı bu kız olabiliyor diye sinirden patladım. Kız gerçekten egoist'in teki. Tabi bunlar ailece böyleler abisi var Calvin Britt'in eski sevgilisi o da kızı aldatmış. Korbie bunu söylüyor kendisine hemde sinirden canını acıtmak için! Allah'tan kitapta çok yer vermemiş kıza. Korbie'nin sevgilisininde adı geçiyor kitapta ama sonra o nereye kayboldu bilmiyorum kitap bitti hala da bilmiyorum.
Bir de Mason var. Onun hakkında pek bilgi veremeyeceğim ama benzin istasyonunda Britt ile karşılaştıklarından beri kitapta ne zaman karşıma çıkacak diye bekledim. Zeki gerçekten zeki bir çocuk. Britt'in hareketlerinde ne düşündüğünü anlayabiliyor. Yani çok iyi bir görsel hafızaya sahip. Başlarda kötü çocuk gibi geliyor ama ben için de ki ışığı gördüm :)) Neredeyse her şeyi tahmin edebiliyor. Düşünceli. Britt'i çok önemsiyor sanki yıllardır tanıyormuş gibi. Güçlü ve Yakışıklı daha ne isterim

Mason " Blöf yaptığın zaman sol kaşın seğiriyor. Keyiflendiğin zaman ağzın muzip bir ifadeyle bükülüyor. Kızdığın zaman dudaklarını sıkıyorsun ve kaşlarının arasında üç minik çizgi oluşuyor."

Bir de Korbie ve Calvin'in babasına değinmek istiyorum. Adama kitapta bizzat yer vermemiş iyi ki de öyle yapmış. Britt'in anılarında öğreniyoruz adamın nasıl biri olduğunu. Nasıl da pislik insanlar varmış! Gerçekten şaşırıyorum. Adam Calvin'in köpeği çok ses çıkartıyor diye vuruyor Calvin'e de neler yapmamış ki. Sonra da böyle sorunlu çocuklar doluyor etrafa.. Bu kadar sorunlunun arasında Britt'in sağ çıkmasına sevindim :)

"Calvin arkamdan, "Bu akşam görüşürüz." diye seslendi.
Cevap olarak başparmağımı kaldırdım.
Orta parmağım abartı olurdu. " :D

Kitabın sonlarına doğru bende azıcıkta olsa musluklar açıldı yanlış anlamayın mutluluk gözyaşları bunlar.

Mason "Ben sana benden bir parça verdim. Sen de bana senden bir parça verdin. Yoksa asla buraya gelmezdin. Boş verirdin. Ben seni boş veremiyorum, Britt. Ve senin de beni boş vermeni istemiyorum."
Britt " Bunca yolu seni bulmaya geldim. O dört gün yeterli değildi. Seninle bu şekilde bir arada olmak istedim. ılık sakin bir gecede."

Kitap bittiğinde bende Britt'in dediği gibi "Karanlıktan sonra aydınlık gelir." dedim.

10 puan

Bazı kitaplar hakkında okumazsanız bir şey kaybetmezsiniz derler ya, bence bu kitap hakkında da tam tersini söyleyebiliriz. Bu kitabı okuyan herkes kendi payına düşen dersi alacaktır.

İnsanlara -özellikle çocuklara- karşı yaptığımız herhangi bir kötü davranış o kişinin iletebileceği çok daha başka ve büyük bir şeye dönüşebilir. Bu çıkarımı Solved gibi cinayet belgesellerini izlediğimde edinmiştim. Seri katil hiçbir neden olmadan bir sürü insanı öldürmüş gibi görünüyordu. Meğerse çocukken idolu haline getirdiği babası onu sürekli dövüyormuş.

Hepimiz çevremizden kendimize yönelik ya da herhangi bir şekilde bizi etkileyebilecek olumsuz davranışlar görüyoruz - bunu normal düzeyde olanlar için söylüyorum. İnsanın da bunu başkalarına iletmeyip; ama kendi içinde tutup da kendine de zarar verebilecek bir şeye dönüştürmediği zaman insan olduğunu düşünüyorum. Zaten çocukları severim.Bir de bu nedenlerden dolayı da çocukların eğitimi konusunda birazcık hassasım.

Şimdi bunları bu kadar niye yazdım diyeceksiniz :) Yazarın bu tür şeyleri okurlara doğru bir şekilde yansıttığını düşünüyorum. Katil bulunduğunda anlayacaksınızdır zaten.

Ayrıca pek çok hayatta kalmak için gerekli olan bilgi de edinebilirsiniz, doğru arkadaşlığın nasıl olması gerektiğini de bir kez daha öğrenebilirsiniz.

Karakter olarak Britt'in özelliklerine de bayıldım :)

Her neyse hepinize keyifli günler dilerim :)

8 puan

Fantastik bir kitap beklerken, aksiyonu bol bir kitap çıktı karşıma. Yazar bizi ters köşe yapmış resmen. Yazarı çok meşhur bir seriyle tanımıştık. Bu kitabıyla da yerini sağlamlaştırdı bence. Siyah Buz akıcı ve sade anlatımıyla kolay okunabilir. Ayrıca yazar kendine hayran bırakan karakterler yaratmakta başarılı. Öyle çok yukarılara kadar çıkaracağımız bir kitap değil ama yine de okunabilecek iyi kitaplar arasında. Tavsiye edilir..

9 puan

Siyah Buz'u okumayı bayadır erteliyordum.Zira bir kitap ilk çıkınca çok gündeme geliyor ve benim az da olsa hevesim kaçıyor.Hele ki bu kitap Becca'dan olunca 'Hush,Hush' serisini okuyan herkes koşa koşa gidip alıyor kitabı.Ama geçen gün ablamın tavsiyesi üzerine başladım okumaya.
Hush,Hush serisini pek detaylı hatırlamıyorum.Ama kitabı,Vee'yi ve Patch'i çok sevdiğimi ama Nora'ya tavırlarında dolayı yer yer sinir olduğumu biliyorum,hiç unutmam.İşte bu kitabı okurken Britt kızımızda tam bir Nora potansiyeli gördüm.Tercihleri ve sergilediği tavırlar bazen bana 'Aghh,bu ne yapıyor?Okumıycam daha fazla!' dedirtsede kurgusu ve kitabımızdaki Jude karakteri 'Amaan bırak şu Britt'i ,azıcık daha okuyayım' diyerekten kitabı iki günde bitirtti.
Kitabın konusuna gelirsek,tatil için en yakın arkadaşı Korbie ile Idlewilde'deki kulübelerine gitmeye karar verir Britt hanımefendiciğimiz.Ve bu dağ yolculuğuna çıkarlar ama ani kar yağışı sebebiyle taak yolda kalırlar.Bundan sonra olaylar değişir,gelişir.Kendilerini iki adam tarafından tutsak bulurlar.Başlar bu adamlardan kaçma maceraları...Bu kaçma olayında önceden olmuş,haberlerde görmüş olduğu cinayetleri de resmen yerlerinde inceler.Yani anlayacağınız işler ciddi anlamda karışır.
Kitabın sonunu doğru tahmin edenlerdenim ve o 'kişiyi' de doğru tahmin etmiştim.Ama yine de beni şaşırttı kitap.Bütün heyecanı hissettirdi sağolsun.
Kitapta en sevdiğim karakter Kaya oldu.😂😂 Şaka şaka,adamı hiç görmedik bile kitap sahalrında.Sadece bir adı geçti o kadar.En sevdiğim karakter ise kesinlike Jude.Favorim...
Korbie ve Calvin ikilisine de gıcık oldum.Hele Britt'e bunlarla arkadaş olduğu ve Calvin'i saçma sapan sebepsiz yere sevmesinden de nefret ettim.Zira adamın seni sevmediği her halinden belli ve sen hala 'Calvin' diyorsun.Her neyse detaya girmeyeceğim.Korbie'ye zaten hiç değinmeyeceğim.😒
Kitabın vermiş olduğu ana fikirden de memnunum ve çok doğru bir yere parmak basmış Becca.Bize ciddi anlamda bir şeyler katıyor bu kitap.Ne kadar ana karakterimizin çocukça davranışları bulunsa da.Bence bir şans verin ve okuyun derim.😁

8 yıl, 9 ay
7 puan

Yazarın daha önce hush hush serisini severek okumuştum.Bu kitabınıda beğendim ancak diğer kitapları gibi değildi.Kitabın daha ilk sayfalarda katil için ipucu veriyor.Ondan sonra olaylar klasik bir şekilde ilerliyor.Çok akıcı ,bir günde bitirilebilir kitaplardan.Ne çok iyi ne çok kötü,bence ortalama bir kitaptı.Yazar umarım fantastik türde yazmaya devam eder.Kafa yormayan,sıkmayan aksiyon dolu bir kitap arıyorsanız bu kitap tam size göre :)

Profil Resmi
10 puan

Bu kitap fısıltı serisinden bile güzel. Okuyun hemen.

7 puan

Klasik bir kaçma kovalama hikayesi :/ Ben fantastik ummuştum.

10 puan

Uzun.zamandir bu kitabi bekliyordum. Sonunda okumanin verdigi hararetle ve heycanla bir cirpida bitti ama : (
Bir kat kitap blogunda bu kitapla ilgili eksi seyler okumustum ve ben kitabi okuyup okumamakta kararsiz kalmistim. Ama daha sonra Becca’nin yazim anlayim dilini sevsigim icin kendime sans vermek istedim ve iyikide bence verdim cunki hikaye cokda guzeldi. Becca fantastik.disindada kitap yazacagini hemde #Gerilim #Ask #Macera tadinda oldugunu en azindan benim icin gosterdi.
Ben ki ingilizce ozurluyumdur bu kadinin adini unutmuyum ciddi anlamda hafizamda yer.edinmis ve kitaplarini cok seviyorum. Bir yanim Seri olmadigi icin.sevinc icinde bir yanim seri olmadigi.icin husran icinde. Bekle artik Becca yeni bir kitap yazsin sonra tr’ye gelsin cevrilain basilsinda satisa. Sunulsun. Of offff !!! Hikayede gecen karakterleri ben.cidden cok sevdim kurgusunu olayin dongusunu mekani … Benim icin olmustu. (S.248)

Jude kafasini salladi.”Yine mi dil egzersizi? Dun gece yeterince yaptigini saniyordum.”
“Cehenneme kadar yolun var!” “Özür dilerim, aşkım, ama oraya çoktan geldik.”
…… Ah cidden sevdim ya : )

9 puan

Çok güzeldi. İki günde bitirdim kitabı. Türü Hush Hush serisinden farklı olsa da yazarın kalemini beğendim. Tavsiye ederim.

8 puan

açıkçası kitap çok tahmin edilebilir ve biraz da basit. ama aynı zamanda da klasik bir becca fitzpatrick kitabı olduğu da gerçek. benim en sevdiğim kısmı kitapta işlenen her zaman bir erkek tarafından kurtarılmayı bekleyen her zaman bir erkeğe bağımlı olmakta bir sakınca görmeyen tüm kadınların eninde sonunda başının çaresine bakmayı öğrenmesi gerektiği fikriydi. diğer kitaplarında olduğu gibi 17-18 yaşlarında karakterler yaratan yazar o yaşlarda yaptığımız hatalardan ve bunların sebeplerinden de örnekler koymuş. okuyanın pişman olacağını sanmam.


Baskı Bilgileri

Ciltli, 384 sayfa
12Kasım2014 tarihinde, Pegasus tarafından yayınlandı


ISBN
9786053434436
Dil
Türkiye Türkçesi

Kitaptaki karakterler

Britt

Mason

Calvin


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

patchbenim ezgi_akman little.duchess Aleynaaydınn mosa-lina
7 kişi

Okumuşlar

glcnn tuğrul aks.aysegul feelssogood selin714
109 kişi

Okumak İsteyenler

berelikoala Sura* ecemcelik Kayıp Düşler Bulvarı rumus79
42 kişi

Takas Verenler

Şeyma Y.
1 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski