Sivil Örümceğin Ağında

Tokat gibi bir kitap Attila İlhanMustafa Yıldırımın dillere destan kitabı İlhan SelçukHer Türk bu kitabı okumalı Rauf DenktaşGözden Geçirilmiş Basım‘Project Democracy operasyonu, pek çok ülkede başarıya ulaştı. ABDli operatörler, Quantum şirketi ortağı bankerler (temsilcileri G. Soros), Alman, İngiliz, Fransız, Hollanda, Belçika siyasal partileri ve uluslararası şirketlerin vakıfları, oluşturdukları şebeke aracılığıyla kitleleri eyleme sürükle-diler. Dışardan güdümlü çok partili siyasal ortam oluşurken, ülkelerin doğal kaynakları, sanayileri de Ba-tılıların eline geçti; değerli metal stokları yağmalandı; iç piyasalar açık pazara dönüştü. NATO Geniş-letme Projesi uyarınca yeni üye olan ülkelerde üsler kuruldu; güvenlik kurumları ABDnin yönetimine girdi.Rejimleri ne olursa olsun, tarihsel köklere dayanan içyapılar bazen ülke bütçelerini de aşan para-larla kışkırtılan eylemlerle parçalanmasına karşın; Türkiyede daha sessiz ve daha ekonomik ve gö-rece uzun soluklu bir eylem planıyla başarıya ulaştılar. Belli başlı siyasal partiler de operasyonun birer maşası oldular. Yasalar değiştirildi; ulusal kaynaklar, temel sanayi kurumları, bankalar yabancıların eline geçti; kıyılarda koloniler oluştu. İnsan hakları örgütlenmesi ile azınlık milliyetçiliği örgütlenmesi bütünleşti; yerel yönetimlere özerklik çalış-masıyla bir tür federasyonun alt yapısı pekiştirildi. TBMMye giren örümceklerin sayısı arttı; kitap-ta adları geçen örgütlerin temsilcileri öteden beri yabancılarla ortaklaşa hazırladıkları Anayasa tasarılarını ortaya sürdüler. ABDli operatörlerin amaçladıkları gibi toplumsal algılama dizgesi yeniden üretildi. Uluslararası Din Hürriyeti senaryosuyla tarikatlar, azınlıkçı-liberal teslimiyetçilerle tek cephede birleştiler.Yeri gelmişken belirtmeliyim ki bu kitapta operasyonun tarihsel geçmişi ve temel yapısı ele alın-mış; Türkiyedeki ana örgütler çözümlenmiş; başka ülkelerdeki operasyon örnekleriyle yetinilmişti. Yoksa örümcek ağı bu denli küçük değildir. Onu destekleyen CIA, MOSSAD, MI-5, BND vb. ör-gütlerin ağı ortaya çıkarılmadıkça, yabancıların ve iç ortaklarının, bağımsızlığı, egemenliği yok etme girişimleri engellenemez. Öyleyse yeni araştırma-değerlendirme görevi de ertelenemez. Bu arada kitabın ilk yayın engelleri ve ardı ardına yapılan basımlar nedeniyle bir türlü bitiri-lemeyen çalışma tamamlanabildi: Ana metin gözden geçirildi; kısaltılmış yabancı örgüt adları-nın pek çoğunun İngilizce açılımları metinden çıkarılarak ‘Kısaltmalar listesi genişletildi; adlar dizini yenilendi. Okumada ve değerlendirmede kolaylık sağlayacağını umuyorum. 12 Eylül 2007 Mustafa Yıldırım (17. Basımdaki sunuştan)

Tokat gibi bir kitap Attila İlhanMustafa Yıldırımın dillere destan kitabı İlhan SelçukHer Türk bu kitabı okumalı Rauf DenktaşGözden Geçirilmiş Basım‘Project Democracy operasyonu, pek çok ülkede başarıya ulaştı. ABDli operatörler, Quantum şirketi ortağı bankerler (temsilcileri G. Soros), Alman, İngiliz, Fransız, Hollanda, Belçika siyasal partileri ve uluslararası şirketlerin vakıfları, oluşturdukları şebeke aracılığıyla kitleleri eyleme sürükle-diler. Dışardan güdümlü çok partili siyasal ortam oluşurken, ülkelerin doğal kaynakları, sanayileri de Ba-tılıların eline geçti; değerli metal stokları yağmalandı; iç piyasalar açık pazara dönüştü. NATO Geniş-letme Projesi uyarınca yeni üye olan ülkelerde üsler kuruldu; güvenlik kurumları ABDnin yönetimine girdi.Rejimleri ne olursa olsun, tarihsel köklere dayanan içyapılar bazen ülke bütçelerini de aşan para-larla kışkırtılan eylemlerle parçalanmasına karşın; Türkiyede daha sessiz ve daha ekonomik ve gö-rece uzun soluklu bir eylem planıyla başarıya ulaştılar. Belli başlı siyasal partiler de operasyonun birer maşası oldular. Yasalar değiştirildi; ulusal kaynaklar, temel sanayi kurumları, bankalar yabancıların eline geçti; kıyılarda koloniler oluştu. İnsan hakları örgütlenmesi ile azınlık milliyetçiliği örgütlenmesi bütünleşti; yerel yönetimlere özerklik çalış-masıyla bir tür federasyonun alt yapısı pekiştirildi. TBMMye giren örümceklerin sayısı arttı; kitap-ta adları geçen örgütlerin temsilcileri öteden beri yabancılarla ortaklaşa hazırl... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
Profil Resmi
8 puan

harbiden tokat gibi kitap

8 puan

Güzel, araştırılmış, yazılmış ama bana göre değildi.

Profil Resmi
10 puan

Bu kitap hiç bitmez

9 puan

Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları detayları ile öğrenmek mi istiyorsunuz işte mutlaka ve mutlaka okumanız gereken bir kitap.

10 puan

Amerikan emperyalizminin sivil toplum örgütleri aracılığıyla ülkeleri nasıl çökerttiğini bütün açıklığıyla anlatan çok iyi bir araştırma.Herkesin okumasını temenni ederim.


Baskı Bilgileri

592 sayfa


ISBN
978975 604701

Diğer baskılar


Etiketler: siyaset bilimi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

şadenbüşra
1 kişi

Okumuşlar

Aviendha erolecoskun mizahınkarası Mephistopheles Fatih
27 kişi

Okumak İsteyenler

haitaenis Black Bird emreakcadag elifce Nehir
8 kişi

Takas Verenler

mizahınkarası
1 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski